CMF Iasi in actiunile SEEMMS

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

TATRA

Well-Known Member
Trenulist
7 Iulie 2010
559
1
IASI
www.wix.com
WEBSITE
http://www.wix.com/adriancrenganis/machete?ref=nf
YAHOO
death_rocker2003
LOCATION
IASI
Clubul de Modelism Feroviar Iasi a fost cooptat de Primaria Iasi, prin intermediul RATP Iasi, pentru a participa la actiunile de promovare a transportului public din municipiul Iasi.
Prima actiune va avea loc la Centrul de Cartier Alexandru cel Bun in perioada 9 - 11 mai.
Vom prezenta machete statice si functionale de tramvaie. Machete functionale vor purta insemnele proiectului.


FISA DE PREZENTARE PROIECT SEE MMS (SouthEast Europe Mobility Management Scheme).
logoSEE_colour_TCP.jpg

http://www.primaria-iasi.ro/content.aspx?item=1894&lang=RO

Obiectivele proiectului

Obiectivul principal al proiectului este acelea de a este de a susţine transportul multi-modal şi promovarea transportului alternativ în teritoriile SEE. Scopul proiectului este acela de a dezvolta o strategie care s㒠garanteze creşterea economic㒠continu㒠şi s㒠îndeplineasc㒠cerinţele privind transportul, si, în acelaşi timp s㒠atenueze impactul negativ al traficului asupra mediului înconjură’tor şi asupra unor grupuri sociale specifice. Proiectul va contribui la dobândirea unui echilibru între creşterea economic㒠şi procesul de creştere a mobilită’ţii, în acelaşi timp luând în considerare aspectele de mediu, precum şi nevoile locuitorilor şi turiştilor în zona SEE.

Prin promovarea cooperă’rii SEE cu scopul de a spori gradul de utilizare a Managementului Mobilită’ţii (MM) în oraşele SEE, parteneriatul proiectului va încuraja autorită’ţile regionale şi locale pentru considera cooperarea transnaţional㒠ca mijloc de consolidare a dezvoltă’rii lor prin învă’ţarea din experienţele celorlalti.

SEE MMS va produce concepte multi-modale şi planuri de acţiune pentru mă’suri eficiente ale MM în oraşele SEE care sunt pregă’tite pentru implementarea, generarea de cunoştinţe şi rezultate în:

- Crearea unei mai bune intelegeri a problematicii MM
- Dep㒺irea problemei de coordonare a competenţelor administrative
- S㒠demonstreze impactul MM în zonele SEE
- îmbună’tă’ţirea accesului la oraşele SEE
- Reducerea impactului negativ al traficului asupra mediului înconjură’tor
- Facilitarea modalită’ţilor alternative pentru transportul de că’lă’tori şi de marfă’
- Dezvoltarea de metode inovative pentru a dep㒺i blocajele din reţeaua de transport
- Crearea unui impact pozitiv al sustenabilită’ţii metodelor de transport
- Promovarea transportului public în oraşe-port
- îmbună’tă’ţirea calită’ţii vieţii şi a situaţiei economice în zonele urbane
- Garantarea mobilită’ţii pentru toate grupurile sociale
- Punerea în aplicare a unor acţiuni pilot de îmbună’tă’ţire a situaţiei mobilită’ţii în oraşe SEE
- Diseminarea de know-how-ului prin training, manuale, broşuri, web site-uri, prezentă’ri în cadrul unor conferinţe, etc
 
Astazi, impreuna cu Tudor, am aranjat expozitia.
Ieri seara a venit cerinta pentru a aduce si o diorama cu trenulete. Machetele functionale ptr tramvaie nu si-au mai gasit locul din cauza spatiului destul de mic a centrului.
Maine dimineata la 10:30 va avea loc deschiderea oficiala a Centrului de informatii privind mobilitatea.

Fotografii de azi:http://photobucket.com/SEEMMS
 
Inaugurarea centrului pilot din cartierul Alexandru cel Bun. Panglica a fost taiata de directorul general al RATP Iasi, domnul Maricel Gherca, si de doamna Elena Farca, managerul proiectului „Sistem de management al mobilită’ţii - SEE MMS".


Bucuria copiilor...


La interviu.
 
Presa...

Indemnati sa foloseasca transportul in comun

Iesenii au acum la dispozitie un centru de mobilitate, aflat in incinta Centrului de cartier din zona Alexandru cel Bun. Inaugurarea oficiala a avut loc astazi in prezenta reprezentantilor municipalitatii, intrucat centrul de mobilitate este parte a unui proiect-pilot cu finantare europeana, in valoare de 90.000 de euro. La Centru, iesenii pot gasi atat programul tramvaielor, autobuzelor si maxi-taxi-urilor din oras, a microbuzelor care circula in judet, dar si mersul trenurilor din Gara Iasi si orarul avioanelor de pe Aeroportul Iasi.

Elena Farca, Manager Proiect, Sef Serviciu Relatii Internationale si Comunicare in cadrul Primariei Iasi: Prin acest proiect ne-am dorit ca si in Romania, si la Iasi, sa apara un astfel de centru care sa reuseasca sa incurajeze populatia sa foloseasca mai mult alte mijloace de transport decat masina proprie, sa incerce sa foloseasca transportul in comun, transportul public in general.

In Centrul de cartier a venit si un grup de copii de clasa a doua, care s-au imbulzit sa vada expozitia de machete de tramvai a artistului Adrian Crenganis.

Mie mi-a placut cel mai mult trenuletul,a spus unul dintre copii.

Doi tineri studenti, membri ai unui club de ciclism, au facut o demonstratie de trial, un sport destul de periculos.

In primul rand am venit sa promovam mersul pe bicicleta. Fac acest sport de noua ani de zile si stiu in mare parte despre ce este vorba. Este un mijloc foarte bun pentru intretinerea sanatatii, spune Laurentiu Moisii, student.

Reprezentantii municipalitatii isi doresc ca, dupa o functionare de cateva luni, centrul-pilot sa fie multiplicat in toate centrele de cartier din Iasi.

(Cristina Negoita, Andi Litu, 09 mai 2012)

http://www.telem.ro/telem/local/47953-video-indemnati-sa-foloseasca-transportul-in-comun.html