Cladirea statiei Buzias

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Salutare tuturor,

Am inceput de curand sa lucrez la o noua cladire , este vorba despre cladirea statiei Buzias, asa cum a fost cea originala. Este o cladire specifica MAV, planurile se gasesc usor, dupa o redesenare pe elemente am inceput asamblarea .

Pozele de la care am pornit , vederea la peron :



Vedearea din fata statiei :



Am inceput cu placa de baza



Am montat peretii :



I-am tinut stransi bine in menghina pentru a se lipi peste tot :



Cateva vederi a structurii de baza :



Va urma.
 
  • Like
Reacții: piti
Dupa urmele de arsura de la margine, pare sa fie laser... ;-)

Spor la treaba, asteptam cu interes continuarea! Ai de gand sa faci si chioscul alaturat? Sa stii ca si el face parte din cladirea standard HEV!
 
Buna,

La prima vedere, dimensiunile deschiderilor din fatada mi se par prea mari si gresit proportionate in raport cu suprafata peretilor.
 
Salutare,

Hai sa va raspund pe rand.

Gam3 : Folosesc carton mucava pentru structura de rezistenta (peretii). Proiectul va fi realizat in proportie de 70% la laser.

Victorian : Intradevar voi face si chioscurile alaturate , insa acelea vor fi ultima parte, momentan ma concentrez pe cladire.

Horia : ai ochiul ager, intradevar la prima vedere toate deschiderile sunt mai mari dar exista un motiv pentru care le-am facut asa. Revin cu poze si o sa intelegi .

Catalin : desi ai ales sa iti stergi mesajul, iti voi spune ca intardevar lucrarea este 1:87 , afirm inca odata ca fara cele doua chioscuri alaturate gara nu ar mai fi la fel de frumoasa. In concluzie le voi realiza si pe acelea.


Acuma sa va intreb si eu cate ceva din cele pe care nu le cunosc.

Cum era vopsita ?

Eu cred ca peretii erau galben (sau crem) foarte deschis, ancadramentele si braurile superioare albe. Braul inferior gri sau poate la aceiasi culoare cu peretii ?

Tocurile ferestrelor exterioare si a usilor erau vopsite in verde inchis sau maron ?

Acoperisul in pozele de mai sus se vede ca este facut din tigla dreapta ondulata , sa fi avut cumva la origine tigla de tip solzi rotunzi ?

Din cele doua chioscuri unul pare sa fie deschis si altul inchis , in dreapta pozei se observa un fel de Bufet iar in stanga se observa doar structura de rezistenta si acoperisul , era cumva folosit drept adapost pentu carute / trasuri ?
 
sogard_2003:

da, am sters postul meu de ieri pentru ca el continea cateva observatii la adresa lucrarii tale. Recitindu-l mi-am adus aminte cat de sensibila a devenit comunitatea online din tarisoara asta la orice fel de critica, si m-am gandit ca mai bine imi vad de ciorba mea.
Plus, asa cum ti-am explicat in privat, incerc sa ma tin departe de ceva vreme de orice subiect legat de modelismul CFR, cladiri, material rulant etc, din motive strict personale. Unori, poate din slabiciune mea sau din orgoliul ca mai am inca ceva de scris (spus) imi mai scapa degetele pe tastatura. Incerc sa ma corectez.

In alta ordine de idei:

"afirm inca odata ca fara cele doua chioscuri alaturate gara nu ar mai fi la fel de frumoasa". Unde ai mai scris asta ?
 
In acelasi post Catalin, ii spuneam despre chioscuri lui Victorian.

Imi pare rau ca alegi sa te retragi insa e alegerea ta pana la urma. Asta e lumea in care traim . Nu putem sa o schimbam.
 
A urmat vopsitoria si lipirea impreuna a partilor componente:



Cercevelele exterioare au fost vopsite cu verde :



Detaliu fereastra asamblata in trei straturi :

 
  • Like
Reacții: piti
Am urmat usile, componente oarecum delicate, metoda in trei straturi nu mai functioneaza deoarece unele dintre ele sunt montate pe interior iar altele dunt dublate.

Asadar dupa caz , am realizat usi interioare si exterioare , cu minim de componente si detalii cat de cat bune.

In stanga usa de exterior , in dreapta cea de interior :



Toate la gramada :



Dupa asamblare :



Vopsire :



Va urma.
 
  • Like
Reacții: piti
Absolut incantator, nu cred ca am vazut usi asa reusite la nici un producator.
Te gandesti cumva si la o mini serie ? Cu siguranta ar fi doritori, eu unul dintre ei.
In alta ordine de idei, nu stiu exact ce adeziv folosesti dar iti recomand cu caldura acel adeziv UHU ce se gaseste in cutiile de la Noch Laser.
Practic este un aracet, dar care merge perfect la carton si care are un timp de uscare de cateva secunde. Evident ramane transparent dupa uscare. As fi curios daca se gaseste si in comert.
 
Ionut, ma mir ca nu am scris ce adezivi folosesc.
Pentru lipiturile pieselor mari evident ca folosesc aracet, nu uhu ca e aberant de scump. Am folosit si folosesc cu toata placerea aracet Moment Wood care are uneori timpul de uscare mult prea mare pentru ce am eu nevoie. Il mai dreg cu apa 50/50 ca sa nu se usuce . Moment wood se gaseste la Hornbach.

Piesele mici le lipesc cu sfantul cianoacrilat, degetele mele stiu cel mai bine cat de bun e :D . Evident din comert luata dar la tub mare de 10ml. Se gaseste la Dedeman.

PS: usile au un grad de detaliere minim pentru ca nu am vrut sa imi bat capul prea tare :D
 
La ce ai facut pana acum constructia chioscurilor nu e o optiune ci o obligativitate. Acestea vor acoperi cele doua usi si cele doua geamuri care iti lipsesc acum din structura cladirii.

Nu stiu daca e o omisiune voita sau nu, insa pentru o varianta imbunatatita e bine sa sti ca peretii frontali nu erau plini.
 
Catalin, ai dreptate. In graba in care am redesenat cladirea am omis fix acele doua usi care ajuta la accesul in chioscuri. Stii cum am observat lucrul asta ? Pe google maps in modul street view se poate vedea actuala gara. Fatada dinspre Lugoj are o fereastra exact acolo unde spui tu ca este o usa. :(

Gresala imi apartine si am vazut-o la mult timp dupa ce incepusem lucrarea. La proiectul urmator cred ca voi pune si acele usi chiar daca prin constructia chioscurilor ele nu vor mai fu perfect vizibile.

PS: Aceasta este varianta beta :D pe masura ce se intervine la subiect pot aduce imbunatatiri proiectului. Asadar le multumesc tuturor celor care pot participa activ la subiect cu critici si sfaturi !
 
Continui sa va prezint ce am mai lucrat intre timp.

Am inceput de la partea superioara prin montarea ancadramentelor:



fatada laterala careia am descoperit ca ii lipseste o usa :



Am montat ferestrele :



Am inceput sa montez braurile si usile :



Doua brauri montate pe mijlocul cladirii si ancadramentele de la usi :



Am montat cate doua straturi de usi acolo unde a fost cazul (corpul central), am montat si tocuri albe in dreptul usilor montate pe interiorul cladirii:



Va urma.
 
  • Like
Reacții: piti
Inca nu este tarziu sa decupezi golurile pentru ferestrele/usile lipsa. O imagine cu fereastra partial ascunsa de chioscuri ar fi binevenita.