Chestionat setul AF 25002 (IC - Mihai Eminescu)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

AF va scoate locomotiva clasica EA doar in setul Mihai Eminescu. Cum veti proceda pentru achizitie


  • Total voters
    0
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

IonutTrif

Well-Known Member
Trenulist
22 Ianuarie 2016
1.040
3
Cluj-Napoca
YAHOO
ionuttrif
LOCATION
Cluj-Napoca
Nu vreau sa par acuma penibil ca exagerez, dar eu consider ca orice lansare de un produs nou (indiferent de domeniu) trebuie facuta cu o minima cercetare de piata in prealabil. Cum cei de la AF sunt interesati (pe buna dreptate) de profit, eu sunt curios sa vad care este reactia pietei. De aceea va rog sa raspundeti la urmatorul chestionar.
 
Eu votez pentru optiunea nr. 5

Astept ca magazinele sa vanda separat locomotiva si vagoanele, ca sa iau doar locomotiva.

Asa cum se procedeaza in cazul start set-urilor, asa cum am vazut ca unele magazine au vandut separat vagoanele din setul AVA

Stiu, posibilitatea este mica pentru ca cererea va fi mare pentru locomotiva si mica pentru vagoane, dar... eu sper :)
 
Chestii ilogice:
-cumparatori dezinteresati fac ''studii de piata'' pentru AMINTIRI FEROVIARE
-inteleg ca acest ''studiu de piata'' se face doar ''pentru curiozitate''; in acest sens tot pentru curiozitate as vrea sa stiu daca sunteti de acord cu protejarea pinguinilor cu creasta zbarlita din insula Pastelui
-daca nu esti hotarat sa cumperi sau sa nu cumperi si habar nu ai ce sa faci, ii intrebi pe altii ce sa faci ???!!!!
-sunt sigur ca cei care critica nici macar nu au modelele despre care vorbesc
-numarul de optiuni este extrem de limitat, deci va mai propun "just for fun"
1. Nu voi cumpara in orice conditii setul
2. Voi cumpara setul dar voi incerca sa vand locomotiva
3. Renunt sa cumpar pentru ca imi doream doar vagoanele
4. Nu ma intereseaza oricum vagoanele.
5. Voi cumpara setul dar voi vinde vagonul 1
6. Voi cumpara setul dar voi vinde vagonul 2
7. Voi cumpara setul dar voi vinde vagonul 1 si locomotiva
8. Voi cumpara setul dar voi vinde vagonul 2 si locomotiva
9. Voi cumpara setul, voi vinde vagoanele si in locul lor o sa pun setul de 2 vagoane separate IC M EMINESCU
10. Mai am 238 de variante da ma dor buricele degetelor de la tastat.
-CARE E ROSTUL ACESTUI "STUDIU"??????????????????????
 
@cata,

sondajul a pornit de la o curiozitate de a mea de a vedea daca doar eu consider oarecum necisntit faptul ca sunt obligat sa cumpar doua vagoane care nu imi trebuie pentru ca vreau locomotiva sau majoritatea gandesc asa.
Pana la urma e treaba celor de la AF cum isi fac strategia de vanzare.

PS Poate ca inca irelevant dar 66% dintre impatimiti spun ca renunta la locomotiva , dupa parerea mea o cifra deloc de neglijat.
 
Ei iti fac o oferta! Asta este 100% cinstit. Daca vrei..........................cumperi.
Sincer as dori sa aud mai multe oferte de astea pentru ca avem doar 5-6 la toate scarile maximum pe an.
 
Am mai spus, eu imi scot palaria in fata celor de la AF ca au facut posibile toate aceste modele , eu unul nici macar nu am carcotit ca surubul x este cu 3 mm mai incolo, dar asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza anumite tactici balcanice, care puteau fi evitate.
 
cata a spus:
Ei iti fac o oferta! Asta este 100% cinstit. Daca vrei..........................cumperi.

Deja de atatea ori am auzit cuvantul criza incat a cazut in derizoriu, dar crede-ma chiar este, lumea nu mai are banii de alta data. Inca nu stiu pretul, dar probabil va fi undeva pe la 800 loco + 400 vag, hai sa zicem 1100 ROn setul. Pentru f multa lume cei 300 ron dif e mult, asa ca nu e chiar asa de simplu "daca vrei cumperi".
 
@cata Eu cred ca este util acest sondaj si chiar poate ajuta producatorul.

Daca parerea generala este "Renunt sa mai cumpar setul pentru ca imi doream doar locomotiva", atunci nimeni nu castiga: colectionarul/modelistul isi doreste dar nu va cumpara, producatorul nu vinde desi cerere ar fi.

AF are de ales intre a vinde mai putine seturi (un produs mai scump deci un profit mai mare), ori mai multe locomotive (un produs mai ieftin deci un profit mai mic)

Deocamdata a ales prima varianta. Un astfel de sondaj poate releva ca a 2-a varianta poate fi mai profitabila per total... sau poate ca varianta aleasa de ei este cea corecta daca parerea generala este "Voi cumpara in orice conditii setul"


P.S. Nu-l cunosc pe IonutTrif dar nu cred ca este un "cumparator dezinteresat" ci un cumparator chiar interesat de produs ca altfel nu se mai obosea sa faca sondajul :)
 
@licurici

De cand au aparut primele zvonuri de EA eu mi-am dorit clasica (chiar si cu pantografe asimetric), pentru ca colectionez material rulant cfr epoca IV.
Asadar vreau locomotiva cu orice pret, dar am impresia ca se profita de treaba asta, si mi se baga pe gat si niste vagoane pe care nu le doresc.
Asadar eu voi cumpara setul si voi vinde vagoanele, chiar la pret de nimic.
 
Sunt intrutotul de acord cu cele spuse de IonutTrif...
De ce oare deranjeaza pe unii sa auda si pareri sincere ale celor care viseaza sa aibe o locomotiva fara sa le fie impus sa o cumpere "la pachet" cu altceva..in cazul de faca cu cele doua vagoane ?
Oare nu vedeti ce saracie este in tara aceasta ? Oare cei cu venituri mai modeste nu au dreptul la acest minunat hobby ???
Nu toti avem salariile din capitala....nu toti avem aceleasi puteri financiare si uneori suntem nevoiti sa facem mari eforturi bugetare si economii insemnate pentru a reusi sa cumparam o locomotiva mult visata....
Posibil ca acest comentariu al meu sa deranjeze...insa cer ca si noua celor cu puteri financiare mai modeste sa ne fie permis sa ne spunem parerea pe acest minunat forum de specialitate ...
Pentru cei mai in varsta care au prins epoca "de aur" stiti cum se proceda in comertul socialist , mai exact in librarii , cand aparea o carte buna si ti se oferea in mod obligatoriu "la pachet" cu alte 2-3 carti ce nu se cumparau si care in alte conditii ajungeau in cel mai fericit caz ca si hartie reciclabila...
Sa inteleg ca sunteti de acord ca si in cazul modelismului feroviar acum dupa 20 de ani si mai bine de la revolutie sa revenim la tehnicile comuniste ale comertului socialist ?
Oare de ce nu ne uitam spre magazinele si tehnicile de vanzare din occident ? Unde ati mai vazut voi astfel de impuneri net in dezavantajul clientului ? Ca sa nu mai vorbim de o comparatie de preturi intre produse....
Si asa preturile sunt ....destul de piperate ...dar le-am acceptat pentru ca "noi suntem romani" si vrem sa avem in colectie CFR-uri ...asta am inghitit-o oarecum...dar sa mergi mai departe si sa impui cumpararea unui set doar pentru ca in alt mod nu ai posibilitatea sa cumperi doar o componenta a setului( locomotiva EA )...cred ca nu e corect absolut deloc !
As intelege daca ai avea si varianta de a achizitiona locomotiva separat....si daca ti se ofera posibilitatea de a cumpara setul complet asa cum este AF 25002 si astfel te-ai bucura de un discount semnificativ...e cu totul altceva...
Dar in aces mod , sa imi fie cu iertare acest comentariu insa consider ca revenim la metehnele comertului socialist de dinainte de 1989.
Cu scuzele de rigoare pentru cei care se vor considera afectati de acest comentariu.....
 
e o politica de marketing, atat timp cat e buna si functioneaza ce mai conteaza cine a inventat-o, comunisti, capitalisti, boieri, proletari. asta se intampla peste tot in lume, asta este sistemul actual in care traim. deci nu are rost acum sa facem afm comunisti, tovarasi, sau ca au discurs ca a lui voronin.

insa putem sa ne exprimam nemultumirea, aplicand la acelasi sistem al pietei libere. nu cumparam si ei vor trebui sa schimbe strategia. din punctul meu de vedere, au fost prea multe ave rosii, cu variatiuni pe aceeasi tema. au fost prea multe loco EA, fara sa apara punctul pe i, clasica. Setul acesta e foarte bun ca start set CFR, pentru cine se va apuca de modelism de-acum incolo. cred ca lor li se si adreseaza, nu ne vizeaza pe noi decat in mica masura. asa ca..... fiecare dupa plac si buzunare...
 
Eu recunosc ca nu voi cumpara setul.
Corect pentru client mi se pare ca pretul unui pachet de mai multe vagoane sau locomotiva+vagoane ar trebui sa fie avantajos pentru client. ACME are tehnica asta santajista de a vinde. De fapt merge pe tunuri si cu asta basta. Vrei, bine, nu vrei , putin ii intereseaza.
Sa nu creada cineva, ca ACME/AF aplica tactica asta de vanzare doar in Romania. De ce credeti ca in foarte multe magazine din alte tari, ACME nu figureaza in lista de produse sau in cel mai bun caz apare cu un minim de produse?
 
ionut07 a spus:
Eu recunosc ca nu voi cumpara setul.
Corect pentru client mi se pare ca pretul unui pachet de mai multe vagoane sau locomotiva+vagoane ar trebui sa fie avantajos pentru client. ACME are tehnica asta santajista de a vinde. De fapt merge pe tunuri si cu asta basta. Vrei, bine, nu vrei , putin ii intereseaza.
Sa nu creada cineva, ca ACME/AF aplica tactica asta de vanzare doar in Romania. De ce credeti ca in foarte multe magazine din alte tari, ACME nu figureaza in lista de produse sau in cel mai bun caz apare cu un minim de produse?

Preţul de set este redus, nu mai bateţi câmpii pentru o suma de app. 250E / set.
Nu era mai bine sa nu fac㒠AF nimica?
Sa cumpă’raţi seturi aiurea ROCO la 300E şi sa va chinuiţi cu multi bani sa le faceţi CFR?
DECI - NU MAI BATEȚI CÂMPII!!
 
@mity
Nu era mai bine sa nu fac㒠AF nimica?
Sa cumpă’raţi seturi aiurea ROCO la 300E şi sa va chinuiţi cu multi bani sa le faceţi CFR?
DECI - NU MAI BATEȚI CÂMPII!!

Cred ca era vorba de un sondaj....asta insemna si pareri "pro" si pareri "contra" ...De ce oare ni se baga pumnul in gura si pe aces forum ??? sau asta e in trend cu moda actuala ?
Numeni nu vrea sa minimalizeze meritul ACME/AF Models ci dimpotriva , insa poate aceste semnale vor ajunge acolo unde trebuie si politica de vanzari poate fi ajustata astfel incat sa fie satisfacut un segment cat mai mare de pasionati...nu numai cei "profi" care isi permit toate mofturile ...
 
Stimabili domni, dragi membri ai acestiu forum, onorati pasionati,

De la anuntarea setului ICE Mihai Eminescu art.25002 ( set format din o locomotiva electrica 060-EA versiunea clasica dupa 1990 si doua vagoane AVA200 cu inscrisurile ICE Mihai Eminescu) si art.25004 (set complementar de doua vagoane AVA200 cu inscrisurile Mihai Eminescu) ambele in editie limitata si irepetabila, au fost o serie de declaratii care ne-au facut sa credem ca acest celebru tren nu este inteles pe deplin si am simtit nevoia sa facem anuminte clarificari pe acesta tema insa dupa deschiderea chestionarului ne-am simtit obligati sa raspundem la acest subiect. Tot odata dorim sa mentionam ca de la anuntul acestor doua articole, pe forum s-au scris numeroase mesaje insa o singura persoana a contactat direct Amintiri Feroviare pentru a cere informatii clare despre data aparitiei, pret, compozitie etc.

In primul rand chestionarul in cauza pleaca de la o declaratie total falsa: "AF va scoate locomotiva clasica EA doar in setul Mihai Eminescu. Cum veti proceda pentru achizitie". Amintiri Feroviare nu a anuntat oficial acest lucru pentru ca nu este adevarat acest lucru. Art.10011 locomotiva electrica 060-EA cu pantografe simetrice versiunea clasica, este in continuare in catalogul Amintiri Feroviare si locomotiva din setul ICE Mihai Eminescu nu are nici o legatura cu locomotiva art.10011.

Probabil realizarea acestui chestionar nu a durat mai mult decat trimiterea unui e-mai la [email protected] de unde se puteau obtine informatii corecte.

Avand informatii corecte credem ca astfel de practici care ar putea prejudicia imaginea companiei Amintiri Feroviare si care ar putea afecta pe plan comercial compania sus amintita sunt ilegale. Insa dorind sa asiguram o transparenta totala in abordarea acestui subiect dorim ca toate mesajele care au fost scrise pe aceasta tema sa ramana neschimbate.

Tot odata dorim sa mai facem cateva precizari scurte in ceea ce priveste activitatea Amintiri Feroviere:

In anul 2008 la prima participare la o expozitie de profil Amintiri Feroviare avea pe o foaie A4 trei articole. Astazi dupa atatia ani in catalogul 2012-2013 dupa ce vor fi scoase di catalog aproximativ 10 articole, catalogul va fi alcatuit din circa 30 de articole majoritatea noi acest lucru fiind posibil in mare parte datorita solidarietatii si fidelitatii pasionatilor din Romania. Amintiri Feroviare nu este producatorul perfect si nu face modele perfecte insa pe parcursul anilor am incercat sa aducem imbunatatiri modelelor noastre pentru a satisface cele mai exigente dorinte. Astfel la vagoanele AVA200 compartimentate s-au schimbat tampoanele cu unele functionale, s-au schimbat burdufele cu unele mai realistice, s-au schimbat boghiurile cu unele mai realistice complete de frana electromagnetica cu lamele de colectare a curentului si cu inscriptii fine ( in compozitia noilor seturi 25002 si 25004) insa mentinand acelasi pret ca la lansarea lor in 2008. Acelasi lucru sa intamplat si cu locomotiva 060-EA cu timpul primind dungile albe pe interiorul geamurilor de la cabina, pantograf complet nou de productie proprie, boghie in doua culori precum cele reale toate aceste mentinand aceleasi preturi in timp ce marii producatori in fiecare an au marit preturile cu 10%. Ne simtim obligati sa facem aceste precizari nu pentru a cauta recunostinta pasionatilor ci pentru a raspunde celor care cauta firul de par in ou chiar daca au primit explicatii pe viu la intalnirile ocazionale care au avut loc in aceasta vara la Bucuresti unde nu erau atat de inversunati ca pe forum impotriva modelelor AF.

Dea lungul timpului Amintiri Feroviare a cautat diferite moduri de a comunica cu pasionatii de modelism feroviar din Romania ( vezi chestionarul Rompetrol, vezi intalnirea anuntata de la Bucuresti vezi prezenta la majoritatea expozitiilor din Romania) in vederea satisfacerii cerintelor insa nu putem sa ramanem indiferenti la faptul ca la intalnirea de la Bucuresti care a fost anuntata cu mult timp inainte au venit atatea persoane cate degete au ambele maini in conditiile in care anul trecut nu a fost nici o manifestatie de acest gen importanta in Romania, nu putem ramane indiferenti la faptul ca la fiecare expozitie de profil persoanele care vin sa stea de vorba cu reprezenantii AF ii poti numara pe degetele de la o mana si nu putem ramane indiferenti la faptul ca se scriu lucruri neadevarate despre Amintiri Feroviare.

Nu dorim sa intram in prea multe detalii tehnice insa pentru a intelege strategia Amintiri Feroviare, in incheiere facem doar cateva precizari:

Amintiri Feroviare nu a ales niciodata sa faca "un model" ci a ales sa faca "acel" model specific care este considerat de noi ca fiind reprezentativ pentru istoria feroviara indifernt ca vorbim despre locomotiva 105 care a tras trenul international Ister, sau ca vorbim despre locomotiva "Delfin" 773 prima locomotiva modernizata cu tehnolohie IGBT sau de acesta data ICE Mihai Eminescu prezent prin unicitatea sa ca disign si prin importanta sa ca mijloc de transport ce face legatura intre nordul Moldovei si capitala tarii.



Cu respect
Echipa Amintiri Feroviare
 
Draga Mity, nu te mai enerva ca o sa faci infarct. Esti tanar si nu merita.

Cat costa o locomotiva EA de la AF? In prezent se poate cumpara cu 650-670 de lei.
Cat costa un set de AVA200 rosii? Aud? IN prezent in jur de 340 de lei. Deci in total in jur de 1000 de lei. Care este avantajul meu financiar???

Care este setul de 300 de Euro de la Roco si care se preteaza modificarii in CFR???
Aud? Il vreau si eu. Si stii de ce? Pentru ca daca fac praf o piesa, am sanse sa o comand pe Service si nu sunt nevoit sa caut disperat alternative.

Si inca ceva, nu imi place sa recunosc "merite" si sa cant osanale pentru absolut nicio firma producatoare de ceva. Totul este o afacere, ei traiesc pe seama dorintelor noastre, noi platim pentru ce ne dorim. Scurt. Fara NOI, ei nu ar face asta, fara ei, te asigur ca NOI putem trai ca si pana acum.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.