Mda, trebuia sa fie si o bila neagra pe ziua de azi, totusi, pun eu bila alba 8)
Fugind sa prind dacosu sa ajung la Alba Iulia, mi-a fost dat sa vad in gara noua locomotiva a CFR care a iesit azi la probe, mare minune, ma iau la fuga dupa ea, a fost destul de greu sa o prind clar in poze, nu a stat pe loc.
O prima poza, locomotiva pleca spre iesirea dinspre Oradea:
In speranta sa o prind la vreun semnal o iau la goana dupa ea, oricum eram in intarziere si riscam sa pierd Dacosu. Norocul meu a fost sa opreasca la semnal spre a acorda prioritate unei rame desiro ce tocmai pleca din depou. Ajuns la celalalt capat a garii, cu mult in interiorul "zonei de siguranta feroviara", am incercat sa ii fac poze, din pacate timpul meu extrem de scurt si faptul ca locomotiva se misca nu mi-au permis sa trag niste imagini detaliate, totusi pozele:
M-a batut chiar si gandul de a renunta la bus si sa o prind mai in detaliu dar nu a fost sa fie, totusi, ce am remarcat asa pe fuga:
- hornul dispus intr-o parte pentru a oferi un parbriz mai mare mecanicului
- schema de vopsire portocaliu/alb
- mult mult mai silentioasa decat vechea clasa 82, aceasta este mult mai bine antifonata
- absolut nici o urma de fum chiar si la demaraj, la vechea clasa 82 se mai vede
- sasiul nou
Ramane de analizat mai in detaliu la urmatoarea aparitie.