dantm a spus:
A fost linia Gavojdia-Nadrag.
Au mai fost inguste la Margina, la Firdea, practic in estul judetului a fost o retea.
A fost o linie ingusta si la Sanovita- Chizatau, multa vreme pe podul de fier de la Chizatau puteau sa vezi sinele din masina.
Toata stima D-le dantm,
De la Margina "pleca" o linie inspre Cosava - Pietroasa - Poieni - tabara Poieni Strambu. De la casa ocolului silvic Poieni, unde era si triajul, linia se bifurca. O linie mergea inspre tabara si mai departe... Cealalta mergea inspre o mica pestera...
Imi aduc aminte cum acum 18 ani, erau in jur de 4-5 vagoane cazute in vale pe tronsonul tabara - platoul de exploatare a lemnului. De aici, undeva mai sus, tot pe traseu de mocanita, era un platou plin de flori de camp. Era o priveliste minunata... si din pacate, se pare ca am ramas numai cu amintirea.
Totul e distrus. Am auzit cum ca in anul 2000 au scos liniile de mocanita cu caii, si in week-end am fost sa vad daca e adevarat. DA, chiar e adevarat. De la cabana ocolului silvic Poieni, unde acum e casa de vanatoare, se face un drum la stanga. Pe acest drum a mers mocanita pana acum 12 ani.
Ce se mai vede din tot ce a fost sunt 2 poduri si culmea, in apropierea primului pod, se mai simt si urmele din pamant pe care le-a lasat traversele de cale ferata...
POZE, cand o sa-mi repar calculatorul...
Daca cineva are poze din aceea vreme cu mocanita, va rog sa le postati aici.
Tibi