CFF Ioanis-Sohodol;Ioanis-Finis-Brusturi-(Balateasa)-Tinoasa

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cristiCFR

Well-Known Member
Trenulist
19 Iunie 2007
944
0
34
Timisoara
tren.transira.ro
WEBSITE
http://tren.transira.ro/
YAHOO
pitcristian
LOCATION
Timisoara
Am sa va prezint o cale ferata ingusta forestiera, ecartament 760 mm, care pe la sfarsitul lui 1999 a fos ,din pacate ,demontata in intregime :cry:
Linia pleca din Fabrica de cherestea de la Ioanis ,judetul Bihor, in doua directii :
Prima linie pleca din fabrica trecand prin satele : Pocola ,Poietari ,Soimus ,Remetea ,Josani ,Cabesti si Sohodol , linia din spusele oamenilor a fost demontata prin ani '70 :cry:
http://trainz.uv.ro/maps/harta_beius_1.html

A doua linie pleca din fabrica , paralel cu linia de cale normala Oradea-Holod-Vascau, trecand prin : comuna Finis , pe langa cetatea Fimis , satul Brusturi ,de aici linia se ramifica , prima linie se indreapta spre Nord-Vest pe langa schitul Huta-Finis pana la poalele Vf.Balateasa, a doua linie isi continua drumul inspre Sud , trecand pe langa Cantonul Brusturi , poiana Bratcoaia pana la poalele dealului Tinoasa

http://harti.mielu.ro/codru_moma.html
http://trainz.uv.ro/maps/harta_beius_2.html

Iata si o fotografie cu locomotiva CFF 764-460 a CFF Ioanis-Finis

(Photo O. Wileczelek, le 24.9.1995)
http://cosili.isuisse.com/gallerie/roumanie/finis.html
finisPhotoOWileczelekle2491995.jpg
 
Spune-mi te rog daca stii ceva despre o cale ferata forestiera care mergea de la Sudrigiu spre Budureasa, ramificandu-se apoi pe afluentii Vaii Buduresei. Terasamentul ei este inca vizibil in teritoriu. Ma intereseaza traseul amanuntit pe care il urma si eventual istoricul. De asemenea, unde as putea gasi o harta (chiar si in ruseste).