Centrala digitala Roco vs. Trix

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

B74MRV

Well-Known Member
Trenulist
13 Martie 2016
1.130
120
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti, Dristor, Sect. 3
Sal
In acest moment posed o centrala Piko dar nu mai sunt satisfacut de ceea ce poate face acest sistem si vreau o alta centrala care sa stie sa afiseze, sa faca programare, etc. De aici si dilema. Am citi tot ce am gasit despre Roco Multimouse si pare alegerea ideala, dar am citit si despre Trix care face cam tot aceleasi lucruri si are cam acelasi pret doar ca este un sistem mai recent aparut. De aici si intrebarea mea pt cei mult mai initiati in tainele DCC: Roco sau Trix.
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Bafta
 
buna,

MultiMaus Roco stie sa citeasca adrese, insa boosterul livrat cu MultiMaus clasic (cu fir) nu! doar cel livrat la MultiMaus albatru (wireless) stie sa citeasca adrese!

cate trenuri rulezi? MultiMaus poate integra 60 de adrese, MobileStation doar 20 sau 30 dupa versiunea de soft insa stie si Selectrix...
 
...deci nu asta ar fi o problema.

MS are avantajul sa fie mai bine gandita, cu ecran mai mare insa ca ergonomie trebuie tinuta cu 2 maini, ceea-ce la MultiMaus nu e cazul, mai ales cand mergi pe langa diorama...

insa cum spuneam un MultiMaus de baza nu citeste adrese... MS are probleme de soft din cand in cand, la Maus se defecteaza butonul central...

eu am una din fiecare si le folosesc din cand in cand pe amandoua dupa caz...
 
Eu am ambele sisteme.
Roco :
Usor de utilizat, 64 memorii pt. locomotive, se pot utiliza pana la 31 de mausi la o centrala, curent maxim 3A. Nu citeste valorile din CV ( in configuratia de baza ). Nu poate programa toate modelele de decodoare ( de ex. Fleischmann )

Trix:
40 memorii, compatibil Selectrix , citeste valorile din CV-uri, curent maxim 1,9A , display si finisare superioara, se poate face update de soft cu ajutorul altui MS, se pot folosi 2 MS la un sistem. In cazul in care nu se reuseste citirea unui decodor atunci nici nu se poate programa.
 
Dotorita ofertei mari de tipuri de decodoare , setarilor pe care vei dori sa le faci in R sau CV si faptului ca citeste si programeaza 99% din decodoare cel mai bine ar fi sa cumperi de la inceput un Set Lenz 100 , chiar daca pretul este de 5 ori mai mare avantajele le vei vedea in timp .
Asa cum piko te nemultumeste acum asa te vor nemultumi si cele doua .
 
Ok
Excluzand posibilitatea de citire si de scriere CV-uri (care se poate face si cu Lok Programmer si din cate am citit este apreciat de toti) sa intelega ca punctele forte sunt:
- Roco usor de utilizat, cu o putere superioara (3A)
- Trix dispay superior si posibilitate de updatare a soft-ului in viitor
Dificila alegere
:lol:
 
Salut Razvan,
Parerea mea,
Defapt ce-ti trebuie tie, este centrala ROCO cu multimouse, care nu citeste cv-uri, dar care este tocmai buna. Oricum, ai decodoare esu cu sau fara sunet si nu cred ca ai cumpara tu alte marci in viitorul apropiat.....asa cum ti-am mai explicat si in particular, este tocmai buna si la pret.
Asa ca vinde centrala ai piko sau.... doneaz-o :D contra unui decodor esu si pune mana pe roco.

p.s. te asteapta ce am eu aici sub tastatura.... :D ... sper ca mai tii minte.... 8)
 
Si eu "votez" tot cu Roco MultiMaus (eventual cu 2-3 controlere). Nu cunosc centrala Trix, dar imi place ergonomia MM Roco si sunt multumit de fiabilitatea sa.

In plus, un ESU LokProgrammer rezolva toate necesitatile de programare decodoare, inclusiv cu sunet, asadar este bine sa ai unul propriu si astfel "handicapul" Roco dispare !

Combinatia castigatoare este deci MultiMaus + LokProgrammer :!:
 
Ca si recomandare intre Roco si Trix as alege ultima varianta - insa vin cu un comentariu:
Daca posibilitatea de citire/scriere CV-uri nu te intereseaza foarte tare (asta o faci foarte comod cu LokProgrammer), iar de rulat ai maxim 3 garnituri simultan, atunci de ce vrei sa schimbi Piko? Doar pentru afisaj? Oricum nu prea te uiti la afisaj... Daca vei lua Roco si nu vei avea 2-3 controllere (asa cum spune dac) iti va fi greu sa te obisnuiesti cu trecerea de la Piko. Eu folosesc Multimausul doar pentru teste. Iti trebuie curent mai mare? Ma indoiesc si-ti dau un exemplu: cu Digi 1 am 8 locomotive pe sine dintre care 2 ruleaza simultan (unele cu sunet si generatoare de fum), ca sa nu mai vorbim ca pe aceleasi sine exista si 4 vagoane cu iluminare - totul numai pe cei 850 mA... Eventual pentru putere mai mare iti cumperi un T3 (1.7A) sau faci o separare de circuit cu un Digi 2.
Urmatorul pas pe care l-as face ar fi Set Lenz 100, dar pretul e cam piperat.
 
Sal
@Crgtmp vreau sa schimb Piko pt ca programarea ma zapaceste de fiecare data. Am stat o data sa programez un decodor de loco si 2 decodoare de macaz aproape 4 ore si, desi am reusit, inca nu sunt sigur care este combinatia de taste castigatoare. In plus Roco vine din start cu o putere mai mare.
Cu Piko, 2 loco + 2 vagoane luminate si deja scadea intensitatea lumini in vagoane. Daca opream a 2 loco atunci aveam si o luminozitate satisfacatoare in vagoane iar viateza loco crestea. Le-am combinat in toate felurile dar acelasi rezultat. La Roco inca nu am auzit pe nimeni sa se planga de asa ceva (la acelasi numar de consumatori).
Multumesc pt recomandare, esti primul care scoate in evidenta si calitatile Piko.
Bafta!
 
Eu am centrala de la Roco(cu MultiMousul),cind trebuie sa schimb adresele la unele decodoare(am si ESU si Trix Seletrix),stiu ca trebuie sa schimb si CV-urile de exemplu dar nu i-au in consideratie valoarea afisata(chiar daca este reala sau nu)si setez o valoare care-mi este necesara.De centrala de la Trix nu vorbesc fiindca nu stiu cum lucreaza
 
Manualele pentru cele 2 sisteme:

Trix - http://www.marklin.com/tech/Mobile_Station_60652.pdf
Roco - http://roco.cc/fileadmin/downloads/MultimausPDF/pdf1169_en.pdf
 
@Robert
manualul este de fapt de la statia Maerklin, acesta este manualul pt. Trix:
http://medienpdb.maerklin.de/trix/Kurzanl_MS_en.pdf si http://medienpdb.maerklin.de/trix/produkte/110019_Trix_MS_D-E-F-NL_S0.34.pdf
 
Observ ca centrala Trix este de tip "table top" (de pus pe masa); din "practica personala" am invatat ca este important sa te poti invarti in jurul dioramei in timp ce controlezi mersul lucrurilor, ca sa poti interveni acolo unde este nevoie, fie si numai pt. ca sa poti privi trenurile din alte unghiuri in timp ce ruleaza.

La acest capitol, telecomanda Piko - fara fir - castiga detasat: daca nu ai nevoie de ea, pur si simplu o pui in buzunar; pentru controlerul Roco - cu fir - a trebuit sa prind de blat cateva holzsuruburi infiletate incomplet ca sa il pot agata de ele (MultiMausul are pe spate o gaura corespunzatoare). :idea:

Pe de alta parte, daca vrei 3 trenuri controlate simultan, ai realmente nevoie de 3 MultiMausuri... ceea ce nu e neaparat un lucru rau daca sunt 3 persoane prezente... :D
 
inca ceva... eu am multe loco cu 10-12 functiuni diferite (sunet, lumina, etc)...

MultiMaus are 20+1 functiuni posibile (F0 lumina si F1-F20, 10 taste cu Shift) iar MS numai 9 (F0 si F1-F8)...
 
inca ceva...

MS se poate tine bine-mersi si in mana, nu este "table top" insa are doar un suport, daca este cazul...