Centenarul caii ferate Oravita - Berzovia

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cristiCFR

Well-Known Member
Trenulist
19 Iunie 2007
944
0
35
Timisoara
tren.transira.ro
WEBSITE
http://tren.transira.ro/
YAHOO
pitcristian
LOCATION
Timisoara
Ziua de astăzi 10.02.2009 este o zi specială.
Astăzi se serbează centenarul caii ferate OraviĂža - Berzovia 1909 - 2009.
Construita de "Societatea de cai ferate locale OraviĂža - BocÂşa Montană - ReÂşiĂža pentru a scurta drumul cărbunelui din MunĂžii Aninei la ReÂşiĂža.Mersul trenului aniversar compus din automotorul XBD4540+XRABX8440 :Plecam din Timisoara Nord remorcati de trenul personal 14651 Timisoara Nord - Resita Nord.

Sosim in Voiteni unde avem o stationare de cateva minute , pentru a face cruce cu personalul Stamora Moravita - Timisoara Nord compus din doua automotoare seria 900 modernizate cu volvo.Pe linia vecina asteapta 60-0746-5 cu un tren de marfa :

Se pune semnalul pe liber in directia 2 :Andrei discutand ceva cu "nasul"Impiegatul da liber si pornim spre Gataia.

 
Sosim la Gataia , un important nod feroviar si baza Regiotrans.Semnale mecanice in Gataia :Facem o scurta pauza pentru a alimenta automotorul 97-0522-9 ce va pleca din Berzovia inaintea noastra la Oravita.Liniile garii sunt ocupate cu o gramada de automotoare Caravelle si surpriza... un intrus :

 
Primarul comunei Berzovia tine o cuvantare.
De la stanga la dreapta :
Nodea Ioan Director SC RC-CF TRANS SRL , ing. Mircea Benec Director Regional CNCF "CFR" S.A. , Primarul comunei Berzovia , Ing. Radu BeluPublicul asculta discursurile :Se fac poze : 
Oprim la Surduc Banat.

Sectia Berzovia - Oravita a fost trecuta recent pe "Conducere centralizata a circulatiei trenurilor" ,circulatia este condusa de catre un operator al regulatorul de circulatie Timisoara prin ordine de circulatie intre punctele de sectionare ale sectiei cu conducere centralizata a circulatiei trenurilor.

Coloana HidraulicaSemnal repetitor iesire spre Berzovia.Magazia de MarfuriSemnal iesire spre Gradinari Caras

 
La Gradinari Caras suntem intampinati de localnici in frunte cu primarul.

Semnalul de iesire spre OravitaSemnalul de iesire spre Surduc BanatIncep festivitatileD-l Gradinariu , pensionar CFR-ist , a lucrat la statia Gradinari Caras.

Se tin cateva discursuri

 
La Oravita la linia 1 ne asteapta o surpriza :

La Oravita se va dezveli o placa comemorativa.Incepe slujba.Placa este dezvelita de catre ing. Mircea Benec Director Regional CNCF "CFR" S.A. si Nodea Ioan Director SC RC-CF TRANS SRL

Iata si LDE 73-0001-5 pentru linia Oravita - Anina.
Aceasta sectie este ca o Mecca a pasiontilor feroviari, cel putin o data in viata trebuie sa veniti pe aceasta cale ferata.

 
Este ora 16.30 , in gara Oravita, cea mai veche gara de pe teritoriul Romaniei, este liniste, mina de la Anina s-a inchis si odata cu ea s-a stins si traficul de marfa de odinioara.Totusi, parca pentru a aminti trecatorilor si pasionatilor ce a fost candva linia carbunelui, pe ultima linie a garii incadrate de alte vagoane de marfa se zaresc 2 vagoane Fals.