Ok, imi pare rau ca iesit asa.
Ce am vrut eu, nu a fost sa iau pe nimeni la misto, ci doar sa subliniez ca este practic imposibil sa obtii un raspuns la intrebarea ta.
Poate nu putem da un raspuns pentru ca multi dintre noi nu am avut ocazia sa tinem in mana, sa studiem acele modele extrem de bine realizate; prin urmare, este greu sa ne dam cu parerea.
Daca vrei pareri avizate, trebuie sa cauti in revistele de specialitate review-uri la modele. Si nici atunci nu poti fi pe deplin satisfacut de raspuns deoarece ce place lor, tie ti se poate parea urat.
Cred ca fiecare iti poate spune care este modelul cel mai bine reralizat din colectia lui dar IN NICIUN CAZ nu iti poate spune care este "cel mai bun model al TUTUROR producatorilor".
Si ca sa vin si cu ceva constructiv, uite, din cate modele de locomotive cu aburi mi-au trecut prin mana, consider ca cel mai bine realizat model este cel al locomotivei bavareze Pt 2/3 si, implicit, urmasa acesteia BR 70.0, ambele produse de Fleischmann, la scara 1:160 (N).
Ca dovada la cele scrise de mine, stau si "multele" raspunsuri primite la intrebarea ta.
PS: Zicala romanilor este "Vezi-ti de treaba ta" scrisa in romaneste. Ce ai scris tu mai sus este tot una de pe meleaguri straine.