Ce decodor recomandati ?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Big_boy

Well-Known Member
9 Ianuarie 2009
460
18
57
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Pentru inceput sper ca moderatorii sa nu se supere pe mine pentru ca am deschis acest topic insa fiind nou in tainele digitalului incerc ca prin intermediul acestui forum si impreuna cu intreaga comunitate de aici , sa dezleg multe din enigmele digitalului.
Sa revin la subiect ma intereseaza pentru locomotive mai "vechi" de pe vremea "epocii luminate" spre exemplu pentru un BR 01 , BR95 sau chiar un Gutzold BR64 cu motoare in trei poli ce tip de decodoare sar potrivi aceste modele neavind mufa NEM 652 (sper sa nu gresesc) deoarece din cite am studiat se pare ca este necesar ca decodorul utilizat in aceste cazuri sa suporte curent pe motor de 1mA sau mai mare.
Deci ce tipuri de decodoare propuneti pentru aceste modele ( si nu numai-si pentru altele similare cu vechimea alocomotivelor mentionate ) la preturi rezonabile tinind cont de raportul pret/calitate ?
Mentionez ca detin o centrala digi Roco 10764 cumparata de la HGD.ro
Si as mai avea o intrebare.....daca pe sina se pun modele digitalizate si modele nedigitalizate (cele mentionate mai sus) este normal ca pe display-ul centralei digitale sa apara indicatorul "Stop" ca si cind ar fi un scurt-circuit ??? - Personal cred ca da....mentionez ca se aude la inceput ca motoarele vechilor modele analog ar incerca sa porneasca insa datorita curentului alternativ ...nu se poate realiza pornirea , iar becurile acestor modele se aprind....dupa care apare protectia la scurt circuit pe centrala digitala si indicatorul "Stop"

Va multumesc anticipat !
 
As vrea sa intreb pe cei mai priceputi ce parere aveti despre decodoarele
Hornby Model Railways R8249 .
Pe net am constatat ca are 4 functii si as vrea sa le montez pe o locomotiva EA060 CFR , 060DA CFR (ambele Piko) si pe o BR 118 (Brawa) de constructie noua .
Multumesc anticipat !
 
Locomotiva 060 EA este modelul "Amintiri Feroviare" iar 060 DA-ul este de la Tillig ambele CFR ....modele relativ noi....