Ce contine Depoul RO-NAPOCA

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

rooovidiu

Active Member
11 Noiembrie 2008
190
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Salut.
La încurajearea unui prieten îmi voi pune şi eu colecţia mea de locomotive şi vagoane HO. majoritatea locomotivelor sunt vechi (trecute prin RK) şi din gama Hobby. Sper s㒠v㒠placă’. Aştept comentari.
Locomotiva Mehano (veche trecut㒠prin multe) dar se ţine bine.

Locomotiva Lima belgiană’:

Binecunoscutul Taurus (vineînţeles c㒠la mine îi lipseşte o cuplă’)

Ală’turi de Taurus este E19 de la PIKO o locomotiva care a trecut prin RK şi funcţioneaz㒠perfect la vârsta pe care o are cel puţin 20 de ani.

Acum 2 locomotive disel una de manevre şi una francez㒠de transport: puse una lâng㒠alta pentru a vedea diferenţa de mă’rime

Vechi şi nou:

Åži cele 2 TGV una din garnituri e stricat㒠:( aşteapt㒠piese.

Mai urmeaz㒠imediat ce reuşesc s㒠repar cel 2 E69 şi un BR80
Aştept comentari :D
 
Åži acum o parte din vagoane.
Platform㒠articulat㒠cumpă’rat㒠fă’r㒠containere transformat㒠în platform㒠pt transport tiruri. tirurile nu sunt la HO dar arat㒠super pe platotmă’.

Toate vagoanele mele platform㒠sunt trasformate pt a transporta tiruri şi garnitura va fi tras㒠de Taurus.
Platform㒠cu 4 axe cu un tir cât vagonul de mare. ştiu tirul e prea mare dar arat㒠super pe vagon recunoaşteţi ?

Vagonul clasic pt transport remorc㒠de tir, transformat pt a transporta tot tirul (Tirul Milka :D)

Privire de asamblu cu tiruri şi vagoane:

Aştept comentari mulţumesc anticipat ;).
 
Misto colectia de tiruri, vad ca multi si-au luat camionul de la milka la super promotie :D.
Voiam sa te intreb daca stii ce modele de vagoane sunt cele pe care ai pus tir-urile (eventual daca nu cer prea mult si ce inmatriculare sunt). Ca am tot cautat dar din pacate pana acuma n-am gasit nimic care sa se preteze la transportul camioanelor (bine, de fapt mint, am gasit un model de la roco la vreo 22 de cm, care ar fi fost perfect, dar momentan pretul este usturator pentru o simplu vagon platforma).
 
Macleod te voi ajuta cu cât pot de mult şi îţi spun marca vagoanelor mele. Trebuie s㒠spun c㒠toate vagoanele au fost modificate, adic㒠le-am pus un fel de piedic㒠din poliester dur care nu se observă’.
Vagonul articulat e un vagon Roco care trebuia s㒠aib㒠containere dar eu l-am cumpă’rat fă’r㒠containere. Vagonul cu 6 axe e tot Roko cu ţepuşi. Cel micuţ e tot Roko. Deci cam toate sunt Roko, dar nu am nici serile nimic... Toate sunt cumpă’rate de la obiwan poate ştie el mai mult.
Aici vezi vagoanele "modificate" (modifică’rile se pot da jos super uşor).

Åži aici cu tirurile pe ele, trase de taurus.
.
Mai uremeaz㒠şi alte poze.
 
Alte vagoane:
Garnitur㒠cisterne:

Vagoane pietriş (cu 6 axe :D):

Garnitur㒠cu vogoane gondolă’:
, vagoane cu diverse încă’rcă’turi, conducte, roţi şi maşini de "fier vechi".
 
Nu-s toate de la mine, numa' cateva. Poti sa faci o diorama cu UZUN ARAC TIR PARKING :D
 
macleod a spus:
Ca am tot cautat dar din pacate pana acuma n-am gasit nimic care sa se preteze la transportul camioanelor

Salut ,
Vagoane corecte pentru transportul camioanelor sunt "Saadkms"
http://www.preis.de/produkte/Fleischmann-5274-Rollende-Landstrasse-mit-LkW-H0/46549.html
mai trebuie si un vagon de dormit la asa un tren .
Cand aveam trenuri europene am avut un tren complet.....preturile sunt foarte piperate (Märklin si Fleischmann au aceste vagoane).
 
Ce super arat㒠vagoanele pt tiruri. Se vede c㒠sunt special create pentru tiruri. Ar trebui şi un vagon dormit pt şoferi acum va trebui s㒠gă’sesc unul special pt garnitura asta. Mersi de idee.
 
Cele 2 E69 amândou㒠vechi şi modificate ca s㒠îmi plac㒠mie. Din pă’cate am încercat s㒠vopsesc marginile la cea roşie în alb, dar nu am reuşit aşa c㒠a ră’mas cum e acum.
BR 80 e o locmoitv㒠veche care i s-a schimbat motorul ca s㒠poat㒠funcţiona.http://i863.photobucket.com/albums/ab195/rooovidiu/Lokomotive%20HO/IMGP0627.jpg
http://i863.photobucket.com/albums/ab195/rooovidiu/Lokomotive%20HO/IMGP0629.jpg
http://i863.photobucket.com/albums/ab195/rooovidiu/Lokomotive%20HO/IMGP0267.jpg


 
Da ce a patit br80-ul ca parea una destul de robusta (daca ne referim la modelul de la roco). Ai plimbat-o prea mult pe meleagurile patriei micsorate de vreo 87 de ori ? :p
Bine ca ai reusit sa o repari, poate nu e chiar in top-ul locomotivelor cu aburi, dar sincer imi place destul de mult micuta.
 
@macleod locomotiva lui rooovidiu e Piko e foarte veche are mai multi ani ca mine.....(eu deabia am 18)
imagineazati cat de veche a fost incat bobina motorului avea firele rupte multe din ele.... astfel a trebuit sa ii schimbam motorul cu unul dintr'un CD-rom!
Acum locomotiva trage bine! oricum pt varsta ei arata bine zic eu ......

locomotivele lui ovi functioneaza toate destul de bine fiind locomotive vechi :D
 
Nenea de la Ro_Napoca, E69 verde cred ca a trecut printr-un sac de faina si apoi a luat varul de pe peretii tunelului. Inca un pic de acrilic alb si poti filma ''Verde ca zapada si cei sapte magnifici''.

Romania pe Ebay :D
( ofer cel mai putin) :evil:
 
Se poate reconditiona. Importanta e carcasa si sasiul. Restul DIY :D.
Pantograful imi aduce aminte de paralelipipedul EC produs la Lugoj cand eram inca "verde".
 
pai si a mers motor de cdrom pe locomotiva ? ma gandeam eu la bagat la accesorii sau eventual sa vad cum fac un servo dintr-o floapa, dar chiar motor de locomotiva nu m-as fi gandit, dar totusi pana la urma si el tot motor estem
 
da sa sti ca merge locomotiva foarte bine cu motorul de CD-rom! :D

locomotiva are acest motor de 1 luna si sa sti ca merge :lol:
 
@macleod: cred ca Hachez se refera la motorul de pozitionare al capului de citire, nu cel care invarte cd-ul. motorul folosit la pozitionare este unul mic si destul de robust. un alt motoras ar putea fi cel care scoate "sertarul" pe care pui cd-ul
 
da manlif2_0 acela e motorul care invarte CD-ul scuze ca nu am mentionat asta...:D
ca cel care scoate placa aia e mult prea slab.....
 
tot desfac cd-uri si floape vechi, sa vad daca finally o sa gasesc ceva compatibil cu o actionare de macaz, dar deocamdata nicio sansa (ce-i drept, nici nu m-am apucat serios de treaba, doar asa cand mai imi aduc aminte); si numarul 2, un motor pentru moara aia de la vollmer, ca arata super bine, dar trebuie actionare de macaz pana la urma, ca altfel dupa aia poate decoleaza de pe diorama ca un avion :p
 
Salut
Pt moar㒠nu ai cumva o mecanic㒠cas (eventual portabil)? Foloseşti lagă’rele de bronz pt uzur㒠(nu plastic) şi eventual demultiplicarea cu pinioane şi curele (silenţioasă’).
Pt servo macaz eu am gă’sit în târg o mecanic㒠de IOMEGA cu casetă’. E practic un cas digital, nu audio sau video ci pt date. Mic cât un DAT, 4 motoare: 2 pt derulare band㒠(MPP), 1 pt cabestan înclinat (MPP), 1 pt a extrage banda din caset㒠şi a o presa cu o rol㒠pe cabestan (DC)! Acesta are demultiplcare cu melc + mai multe pinioane. în ultimul se poate fixa o tij㒠care s㒠acţioneze subteran macazul.
în DVD e motorul ce deplaseaz㒠capul de citire. Cel care deschide şi închide sertarul (DC cu demultiplicare şi cremaliară’) poate fi folosit pt deplasarea unei macarale (ca cea pt încă’rcat că’rbuni).
S㒠auzim numai de bine!