Castele de apa CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Semafor

Well-Known Member
Trenulist
21 Februarie 2011
750
19
Pascani
LOCATION
Pascani
Am mai postat pe alt forum acest topic dar as vrea sa vad daca mai sunt in tara acest tip de castele de apa. Pana acum am descoperit 11 din care eu am fotografiat 7. Sa incepem in ordinea numerotarii linilor:
La Arpas in apropiere de Ucea (L200)La Sfantu Gheorghe (L 400)La Pascani (L500)La Veresti (L500)

 
La Valea Putnei dupa Pojorata (L502)La Iacobeni (L502)Si la Videle (L 900)Celelalte 4 ale caror fotografii le-am vazut sunt la:
Buhaiesti (L600)
Faurei si Greci langa Fierbinti (L700)
Rosiori Nord (L900)

Bine inteles ca se pot posta si alte tipuri de castele de apa.
 
Astazi in curtea fostei Fabrici "Nicolina" Iasi:Atelierele Iasi Frumoasa si-au inceput activitatea in 1 aprilie 1905. Castelul original a fost construit in anul 1912 dar in urma raboiului fabrica a fost grav avariata si nu stiu daca castelul din poza e cel original sau e construit dupa 1944.

Ca fapt divers, astazi fabrica e la pamant cu ajutorul buldozerelor, din ce am observat cladirea si castelul sunt relativ intregi. Desi s-au facut demersuri pentru ca aceste imobile sa fie incluse in patrimoniul cultural, tocmai pentru a nu fi daramate, nu s-a mai luat nicio masura in acest sens.


Arad.Piatra NeamtDangeni - Iasi

 
Petrosani:

http://1.bp.blogspot.com/-4saPM8vyVUk/UIJI5Wxz50I/AAAAAAAABVU/YWZi7RgcAFs/s1600/DSCF0708_640x480.JPG

(Se vede ca este acelasi proiect tip MAV ca si la Arad)

Later edit: am inlocuit link-ul catre o poza mica de-a mea, care nu se mai vedea, cu link catre o poza mult mai buna preluata de pe blogul "valea jiului". Multumesc pe aceasta cale proprietarului pentru poze si informatiile de pe blogul domniei sale!
 
c9weyj9qs1vu8hr5a.jpg


Targusor, Dobrogea, pe traseul 804 Medgidia-Tulcea

Poza este din 2009 si intre timp i-a disparut de tot acoperisul si aici :(
 
Cluj-Napoca cam departe de gară’. Prima e din 2012 şi e mai artistică’. A II-a e tot din 2012. Celelalte nu prea ştiu decând sunt 2008 sau 2007.
Dac㒠ştie cineva mai multe despre turn şi ciudata lui poziţionare sunt curios şi eu. 
La Brasov a disparut (daca a existat, pentru ca poze sau planuri cu vechiul complex, in afara de gara propriu-zisa, nu prea sunt), insa in 1962 a fost construit unul nou, in ton arhitectural cu gara, existent si astazi:

TurnuldeControlBV.jpg
(versiune colorizata, pentru ca pe film culorile s-au prins foarte prost)
 
Castelul de apa de la Suceava (Burdujeni) care seamana foarte mult cu cel postat de Victorian de la Targusor Dobrogea.Ma bucur ca a mai aparut unul din seria celor 11 care au cam acelasi proiect - cel de la Balta Alba postat de Dan TM. Acum sunt 12. Daca ma uit cu atentie si cel de la Cluj seamana cu cele 12 numai ca are in plus un "mot" deasupra. Oare sa fi avut rol si de foisor de foc?
 
Am pozat niste turnuri de apa. Nu mai stiu daca sint pe aici sau nu, daca sint pot fi sterse.

Bucuresti Triaj banuiesc vad TMV in iarba aia, am facu poza mergind cu acceleratul ala GalatiUrziceniFaureiM-am intors de la Tulcea prin Medgidia

Baia DobrogeaFetesti


Ciulnita?? Ciulnita Triaj? dupa Ciulnita? nu mai stiusi un amalgam din turnee

 
Turn de apa, apropo sint si turnuri de pacura alea au pe aici o pagina??construit in 1905 asa scrie pe el.

in interior nu au facut economie la fier forjat pentru balustrada

 
@dantm: aici> http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11187
începusem eu ceva despre un anume "turn" de pă’cură’, dar din lips㒠de informaţii... cred c㒠s-ar putea schimba titlul şi completa şi cu alte turnuri de pă’cură’.