Cartile mele (scrise)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Nu se gasesc nicaieri, le-am scris pentru mine. Costuri nu stiu ce sa zic, prima carte are 290 de pagini, iar a doua 147; pe mine m-a costat destul de mult imprimatul, avand in vedere calitatea hartiei, cartonatul si numarul de pagini color.. depinde de cereri, daca sunt mai multe se pot face si anumite reduceri, nu stiu.
 
ok... trecand peste paranoia actuala (cu toate ca se practica masiv) ca totul se fura sau se pune pe torrenti... a fost o intrebare pentru uz propriu si personal... strict personal. nu aveam niciodata gandul macar de a profita de o munca asidua a dumneavoastra in alte scopuri.

imi cer scuze daca am adus vreun afront cuiva.
 
Foarte frumoase cartile...
Avand in vedere costurile ridicate de tipar (si fara intentie de jignire) cred ca ati putea sa le vindeti digital via amazon prin pdf-uri care au inclusiv protectie la CRTL+C si CTRL+P (Copiere si printare)
Sau poate sunteti interesat de a gasi o editura, iar pretul atunci sa ajunga mai putin prohibitiv...

Pe langa acestea: SINCERE FELICITARI

Merita studiat un posibil comert al lor
 
Sincere felicitari pentru efortul depus in a aduna la un loc informatiile interesante , recomand cu caldura doua sfaturi pentru protectia lor.

Nu le stoca nici macar pe calculatorul personal , exista diverse persoane care cu putina iscusinta pot "vizita" calculatorul tau si sustrage de acolo ce vor. Daca nu cumva au facut-o deja. Incearca un harddisk extern, cd, stick sau poate un cont de email pe care sa il cunosti numai tu.

Nici sa nu te gandesti sa le publici pe undeva in format digital , indiferent de siguranta pe care ti-o garanteaza. Intotdeauna se va gasi cineva care sa sparga codurile de securitate.

In rest, daca te gandesti sa le publici vreodata in format "analogic" :D sa stii ca ma declar interesat .
 
Efectul pirateriei este inerent unei astfel de situatii, adica publicarii sub forma de carte electronica. Acesta este compensat daca pe langa cei care pirateaza, exista un numar suficient de mare de cumparatori adevarati, si la urma urmei o colectie este formata din exemplare adevarate. Pe de alta parte o carte in format electronic este ieftina.

In format hard copy, sau paper, sau clasic costurile printarii color (a tiparirii color) fara sponsorizarea lucrarii si mai els daca nu exista un tiraj mare sunt exorbitante, si probabil putina lume si-ar permite o astfel de carte. In aceasta varianta mai apar fireste si probleme de cumparare a ISDN si a drepturilor de autor pentru imaginile postate.

In rest sincere felicitari celui care a realizat acest material, deoarece numai simpla punere la un loc a informatiilor si editarea necesita mult timp, determinarea fiind una exclusiva, si anume pasiunea.
 
Buna ziua,

Felicitari pentru publicarea acestei lucrari. Va invitam sa ne aratati si noua acesta carte, pentru ca suntem curiosi sa vedem "live" lucrarea.

Noi ne aflam in acest moment (pana duminica seara) in gara din Cluj la etajul 1, la expozitia TrainFest.

Multumim anticipat.
 
Probabil subiectul te pasioneaza, motiv pentru care ideea de a structura materialul intr-o singura lucrare, pe format hartie, e mai mult decat OK.

Cu respect insa, adresez urmatoarea intrebare:

pe langa scopul de sinteza si agregare intr-o lucrare, se vrea ceva care sa fie si vanduta ? Sau doar ceva pentru biblioteca proprie ? Eu din raspunsurile de mai sus nu intrevad un raspuns clar.

Daca aceasta lucrare este pentru scop comercial, sper ca ti-ai pus si problema utilizarii imaginilor din carte. Eu nu disting nici o legenda de autor in imaginile prezentate de tine, nu mai spun ca parte din ele, cu siguranta nu iti apartin.
Prin folosirea anumitor elemente grevate de "drept de autor" fara anumite acorduri, iti poate aduce probleme mult mai mari decat castigurile pe care le-ai putea obtine din vanzarea a cateva zeci de exemplare din lucrarea de mai sus (experienta arata ca pentru o asemenea lucrare nu exista putere de absorbtie mai mare pe piata din tara).

Daca ai acordul folosirii in scop comercial (vanzare) pentru pozele din lucrare, uita de problema ridicata mai sus.

Daca nu, ai grija la latura juridica, daca te hotarasti sa vinzi un material care contine elemente pe care tu ti le-ai insusit fara acordul autorilor.
 
Buna,

Nu se vede in pozele de mai sus, dar cartile au bibliografie la final; cu asta am rezolvat partea juridica. Bineinteles, este o bibliografie generala, nici sa vreau nu as fi putut contacta fiecare autor al fiecarei poze. Legat de expozitie, stiu de ea, doar eu l-am bagat in direct pe domnul Eusebiu la Transilvania Live :p; imi voi face timp probabil maine si voi trece pe acolo, atat sa-mi spuneti pe cine sa caut.

O ultima precizare, variantele finale ale cartilor sunt la mine pe laptop, pozele sunt mai vechi si reprezinta prima varianta.
 
Buna,
Nu se vede in pozele de mai sus, dar cartile au bibliografie la final; cu asta am rezolvat partea juridica.

Faptul ca mentionezi intr-o bibliografie numele autorului unei fotografii pe care o publici fara acordul explicit al acestuia (in general acesta se da in forma scrisa) nu numai ca nu te scuteste de probleme juridice, insa iti mai si aduce cateva in plus pentru ca prin aceasta confirmi faptul ca ti-ai insusit spre publicare o fotografie care nu iti apartine. Este ceva pedepsit de lege in mod aspru, atat in Romania cat si in afara ei.

Crede-ma, ca persoana care publica permanent in reviste de specialitate (modelism feroviar) iti pot spune ca nu este ceva de glumit. Multi autori nu-si dau seama de valoarea pozei lor decat atunci cand aceasta apare neautorizat in lucrarea altuia.

Bineinteles, atata vreme cat respectiva lucrare a fost facuta doar pentru tine si nu iese din biblioteca ta problema nu se pune, asa cum spunea catalin mai sus.
 
Buna,
Pozele trebuie sa fie inregistrate in cadrul unei autoritati competente; ori la poze vechi de 30-40 de ani nu cred ca e cazul.

Cred ca ar trebui sa citesti cu atentie legea drepturilor de autor. E cazul si la fotografii vechi de 160 de ani, adica la primele care au fost facute.
Cum spunea candva Florin aici pe forum, asa cum masina pe care o gasesti pe strada nu iti apartine, asa cum portofelul gasit pe jos nu iti apartine, nici fotografia gasita pe net sau scanata din catalogul Mecanoexportimport nu iti apartine, chiar daca mentionezi sursa!
Nu se vede in pozele de mai sus, dar cartile au bibliografie la final; cu asta am rezolvat partea juridica. Bineinteles, este o bibliografie generala, nici sa vreau nu as fi putut contacta fiecare autor al fiecarei poze.

Cu tot respectul, munca de cercetare serioasa in scrierea unei carti cere tocmai acest lucru, de a contacta pe autorii sau detinatorii de drepturi asupra oricarui document grafic pe care il folosesti!