Cantare CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

interesantul

Well-Known Member
Trenulist
24 Ianuarie 2016
1.584
2
53
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Pe vremuri, in multe staii CFR erau cantare, pentru cantarirea vagoanelor de marfa. Aceste cantare erau in deosebi in garile unde erau rampe de incaracre/descarcare vrac (produse din ind. extractiva, produse agricole)

In Apahida, era un asemena cantar, din care n-a mai ramas nimic, dar acum vre-o 6 ani am prin cateva imagini cu o garnitura de tarare a acestor cantare, compusa din vagon pentru echipament si vagon etalon

Asemena cantar pentru vagoane, am vazut si in 2006 in gasa Salciua (pe linia Turda-Abrud) si la vremea respectiva Florinn a postat pozele la un topic legat de Criscior.

Poze aici: http://s288.photobucket.com/albums/ll192/eporteka/Garnitura%20calibrare%20cantar%20feroviar/
 
Oriunde se incarca un vagon, este nevoie sa fie cantarit inainte de a intra in linie curenta pentru a se asigura ca vagonul este incarcat corect si nu se depaseste sarcina pe osie permisa in linie curenta. Din aceleasi motive exista si un gabarit daca se lucreaza cu vagoane platforma sau descoperite.