Cand 1+1=1

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

tyco

Well-Known Member
Trenulist
24 Iulie 2016
781
10
Arad
sageata-verde.uv.ro
WEBSITE
http://sageata-verde.uv.ro/
YAHOO
thetycoon_tyco
LOCATION
Arad
Nu e o eroare de calcul ci o incercare de-a mea de a scoate o locomotiva corecta din 2 incorecte. Deci...
1:

+1:

=1:

Mai exact ce am facut? Aveam in colectia mea 2 aburoase piko hobby pe 2 osii. Folosind sasiul uneia dintre ele, carcasa aletai si osii de la amandoua doresc sa scot un BR80. Dupa ce m-am chinuit mult sa fac toate cele 3 osii motoare, am ajuns la concluzia ca spatiul din interiorul carcasei si lipsa pieselor ma impiedica sa fac acest lucru. Astfel amoptat pentru motorizarea unei singure osii. Momotul original, din ambele locomotive, era mult prea mare, de aceea l-am schimbat cu un alt motor, preluat dintr-o jucarie. In stadiul actual locomotiva are motor si, la aplicarea unei tensiuni, ruleaza. Momentan am ramas blocat la colectorii de curent, pe care nu stiu inca cum sa ii realizez. Insa destula vorba, iata pozele:

Pentru a putea monta motorul cu transmisia, carcasa a trebuit modificata in interior

Motorul a fost repozitionat, astfel incat, acum, marchiza este mult mai aerisita. Urmeaza sa ii fac o imbinare mai buna intre sasiu si carcasa, partea electrica si detalierile.
Astept intrebari, comentarii si sugestii!
Toate cele bune!
 
salut; am facut si eu o lucrare similara, insa la TT; osia din mijloc am lasat-o ne_motoare, insa am montat deasupra ei un arculet, care sa o preseze pe sina, ca sa nu deraieze; nu e mare inginerie sa montezi arculetul cu pricina, insa te scuteste de multe neplaceri viitoare.

Masina merge bine, insa nu am rezolvat problema bielelor.....care sunt cam ca la tine si deci nu au nici o legatura cu realiatea.

Succes in continuare.

PS: Sa-i pui geamuri; ii schimba aspectul.
 
Salut,

E interesant ceea ce incerci sa faci, modelul acela Piko arata "saracut" de tot asa doar pe doua osii, si chiar nu inteleg ce-au vrut sa faca cu el, cand existau alte locomotive care chiar au numai doua osii, si mai arata si bine pe deasupra!

Uite aici o schita care sa-ti dea idei cu privire la cum arata de fapt locomotiva BR 80

b7ac1e0yaytrlmzh5.jpg


Verifica in special distantele dintre osii ca sa te asiguri ca sunt corecte.

Am vazut ca ai pus la mijloc o osie care nu are "buton" pentru biela. Asta va fi o problema pentru tine, fiindca de obicei nu e suficient sa dai o gaura pur si simplu in locul unde se monteaza biela... ai slabi foarte mult spitele respective. Ar trebui s-o inlocuiesti cu o roata care are asa ceva. Sau pur si simplu lasi biela cuploare sa se miste pe deasupra ei, sperand ca nimeni n-o sa observe mica licenta poetica!

Cat despre biele, ele se pot realiza destul de simplu, insa cu multa migala, din tabla de otel de grosimea potrivita, taiate cu traforajul si pe urma pilite pana la forma care trebuie. Daca scotocesti bine pe forum, o sa vezi niste poze in care DIP a facut asta la modelele sale. Insa nu-i chiar o treaba de incepatori, o sa-ti cam dai doctoratul in ele! ;-)

Bafta!
 
Salutare tuturor
Am cateva mici probleme mecanice cu ea pe care nu prea pot scapa decat daca remodific totul, cea ce nu prea cred ca merita. Problema este ca roata care antreneaza osia este positionata putin prea sus, astfel osia motoare face contact cu ea doar cand e pe sine. M-am gandit ca un arculet care sa tina osia in sus ar merge(poate montez la toate osiile). Alta mica problema ar fi ca gaurile pentru osii sunt putin prea mari. Oricum am sa masor distanta intre osii sa verific daca e corecta, folosind schita lui victorian(multumesc!).
Geamurile si alte detalii, unde topicul tau andreiul imi va fi de folos, vor sosii dupa ce termin cu partea mecanica si electrica. In functie de cum imi ies decodoarele de macaz, ar putea fi prima mea locomotiva digitalizata folosind un decodor home-made.
Aranjamentul osiilor este relativ. Cea fara "buton" pentru biela o voi monta unde sunt cele mai putine biele. Voi umple cu chit golul dintre spite cu chit si dupa ce se intareste voi da gaura si monta cumva bielele.
Pentru biele o sa incerc sa mi le fac prin metoda photoetching, putin modificata. Pentru ca nu am lapa UV voi trasa cu mana piesa. Tot prin aceasta metoda, daca imi reuseste, voi incerca sa imi detaliez si alte locomotive si sa fac si alte proiecte. Insa asta cine stie cand voi avea timp sa le fac.
Multumesc de sfaturi si ajutor!
 
Nu este imposibil :D
Am mai atasat undeva o poza cu o aburoasa 64 reala, la care becurile rosii din faruri erau in functiune, perfect vizibile :D
De altfel, s-a mai specificat pe acest forum ca mecanicii puteau plasa pe farurile albe sticle rosii, atunci cand locomotiva impingea trenul sau circula singura.
Daaaa, stiu ca exista o gramada mare de reguli ale farurilor reale, inclusiv cea a stingerii farurilor care sunt orientate spre tren, numai ca... aceste reguli nu sunt chiar totdeauna respectate nici chiar in realitate :fluierat: