Camera cu trenulete - am nevoie de ajutor la gara

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

kiwi

New Member
15 Noiembrie 2011
3
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
As dori daca ma puteti ajuta cu sugestii/imbunatatiri legate de gara, in asa fel incat sa ii sporesca functionalitatea si sa fie cat mai aproape de conceptele dupa care sunt proiectate garile din realitate. Mai jos gasiti o poza cu starea garii in momentul acesta (ea ocupa modulele 1, 2 si 3):Imi doresc sa existe o gara principala mare, cu 4 linii, 2 peroane, triaj, placa turnanta, remize, statie carbuni turn de apa, etc.


Diorama (sine PIKO, DIGITAL) e la scara 1:87 si va ocupa o camera 4 x 3 m. Este impartita in 7 module de latime 85 cm si diverse lungimi astfel:

 
In dreapta, intre linia 1 si 2 ai 2 seturi de macaze unul dupa altul. Eu zic ca mai bine il pastrezi numai pe cel din dreapta, spre iesire, iar in locul celuilalt, sa pui un macaz simplu care sa-ti duca linia spre..ce vrei sa faci acolo. :)
Si ai grija cu dkwurile de la piko, am inteles ca fac probleme.

Ti-am mutat subiectul la diorame, e mai potrivit acolo.
 
@Radu161: nu prea am inteles la ce te referi legat de macazele unul dupa altul. (poate nu a fost poza buna ca am imbinat-o din mai multe) Mai includ aici inca odata o poza doar din zona respectiva ca sa fie clara si am rugamintea poate colorezi pe ea niste sageti ca sa inteleg la ce te referi. merci

gara_dreapta.jpg
 
@Radu161: acum ca s-a clarificat cum ti se pare schema garii?
Cat de mult se aproprie de o gara reala? Adica, ar putea exista asa ceva in realitate?
Exista norme dupa care se aseaza anexele garii, triajul, etc?

Intrebarile sunt valabile si pentru restul utilizatorilor forumului.
Va rog astept si opiniile voastre pentru ca sunteti mult mai experimentati ca mine.
 
Cel mai simplu ar fi sa cauti pe google pamant o gara si sa vezi cum sunt liniile asezate acolo. Nu? sau daca ai posibilitatea poti sa cauti prin revistele Miba sau Eisenbahn journal, stiu ca am gasit o gramada de scheme de gari acolo.

Sau de ce nu, poti sa cauti pe forum, sunt destule sheme de gari romanesti reale pe aici.

Spor la modelit !
 
Gam3 a spus:

Sursa e MATERIAL RULANT din 1951


LDH a spus:
Un plan, mai bine zis o schita, cu dispunerea liniilor in statia Jiblea.

Mai trebuie adaugate remiza, atelierul mecanic si padocurile din beton pentru carbune.


http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2973&start=0
 
Având totuşi un spaţiu redus nu vei putea face o staţie la scară’. Cred c㒠elementele date de că’tre machetiştii mai vechi şi mai experimentaţi sunt mai mult decât suficiente. Te mai poţi uita pe net - YOU TUBE, poate fi o surs㒠bun㒠de inspiraţie, acolo la capitoll despre trenuleţe. Acolo au postat şi amatori dar şi adevă’raţi maeştri în acest domeniu.
Spor!
 
Prietene cauta pe net poze :
http://www.railpictures.net/showphotos.php?offset=585&where=%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C2%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7Cweek%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7C
Sau cel mai bine vezi schemele care ni la dat Gam 3 ,multumim si eu am de gand sa fac un depou dar o sa mai dureze,cred ca in cativa ani o s-a termin pe asta si dupa ma gandesc la depou ,si desigur la spatiu unde am sa-l pun :(
Bafta :D