Caile Ferate MM (TT)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
A

Anonymous

Guest
Salut,

Inceputurile mele in trenulete dateaza de aproximativ 25 de ani, cand am primit primul start set BTTB. Avea o locomotiva si doua vagoane de calatori. Apoi, pe vremea cand inca eram copil, parintii mi-au largit un pic colectia si am mai adaugat o alta locomotiva BR81, trei vagoane cisterna si unul frigorific. Cum, la vremea aia, curiozitatea a fost destul de mare, "am reusit" sa nu mai fac sa mearga cele 2 locomotive. Le-am dus la service, dar am primit un raspuns negativ de la ei. Asa ca ma apuc singur sa caut piese poate reusesc sa le trezesc din nou la viata.

De aproximativ 2 ani m-am reapucat de pasiunea asta. Am terminat facultatea, m-am apucat de serviciu, au venit si finantele. In continuare am sa va prezint trenuletele mele. Indraznesc sa spun ca am 3 garnituri, desi nu sunt sigur ca este asa.

Primul tren este un tren de containere, tras de o loco Siemens ES64 U2 in vechile culori Dispolok.
Al doilea tren este un IC german, tras de o BR101. Locomotiva si 2 vagoane fac parte dintr-un start set, iar celelalte 2 le-am cumparat ulterior.


Al treilea tren este o garnitura epoca iv DB, tras de o BR218. Locomotiva si 2 vagoane fac parte dintr-un start set, iar celelalte 2 vagoane le-am cumparat ulterior.Mai am in colectie 3 vagoane de FALS dintr-un set, un vagon de transport masini si un vagon RILS.In ceea ce priveste masinile, am reusit sa imi iau un camion Roman de curand. Camionul are si cateva accesorii, dar nu le-am pus.Pana la viitoare achizitii, ne mai auzim. Bafta!
 
@all: multumesc

@djflavio: Am fost intr-un mic voiaj in Cehia acum 2 luni si intr-o zi am mers pana la Sebnitz la firma Tillig si nu am putut sa rezist sa nu il iau.
 
felicitari pentru colectie. un frumos inceput. cat mai multe. vagoanele de calatori sunt superbe, mai ales cele cu albastru. intr-un viitor voi avea nevoie si eu de vreo doua, dar sa fie cu rosu in loc de albastru.

cu locomotivele din copilarie ce ai facut? de ce nu pui poze si cu ele sa vedem si noi? si eu am avut primul set de trenulete la scara TT, dar nu a mai ramas nimic din el. imi pare rau acum ca am distrus cele doua locomotive si am donat vagoanele de calatori plus sinele ( o groaza de sine ).
 
Frumos-frumos!
Cand vad asemenea colectii, ma bucur ca nu am facut alegerea gresita atunci cand am ales TT.
Bafta in continuare!
 
De multa vreme nu am mai actualizat colectia, dar multe s-au intamplat de atunci.

Deci, noutatile:

4 vagoane Roco, care formeaza o mini-garnitura de marfa epoca V2 cisterne epoca 5, care vor face parte in curand (sper eu) dintr-o garnitura de cisterne alaturi de o BR 185 Kuehn sau BR 189 Tillig.Si tot la epoca 5 a mai intrat in colectie o locomotiva Roco BR 243. M-am uitat un pic pe http://www.railfaneurope.net/ si am observat ca merge cu niste vagoane Regio, deci aici mai urmeaza niste investitii.Si acum sa plecam un pic de la epoca V si sa ne intoarcem la epoca II. Aici a intrat in colectia o locomotiva Brawa E95, foarte frumos realizata, inmatriculata DRG. As vrea sa imi fac si o garnitura epoca II, in acest scop am achizitionat deja o cisterna. Pe de asta parte, daca voi reusi vreodata sa imi fac o diorama, ma gandesc ca o diorama cu o epoca mai mica (I, II sau III) va ocupa mult mai putin spatiu decat una epoca V, unde daca vrei sa faci o garnitura mai aproape de realitate trebuie sa ai peste 5 vagoane. Locul ocupat de o garnitura epoca II este mult mai mic decat cel ocupat de o garnitura epoca V, fie el raportat la acelasi numar de vagoane. Revenind la E95:

 
frumoase si interesante piese, in legatura cu lungimea unei garnituri cu cinci vagoane e valabila treaba cu spatiu mai mic la cele de marfa, la garniturile de calatori tot cam aceasi lungime de cca. 1,2m cu locomotiva cu tot rezulta si la epoca III si la V
 
Felicitari pentru colectie. Vreau sa spun ca si eu am inceput tot cu TT acum 17 ani si inca ma mai mandresc cu faptul ca am cateva colectii in stare de functionare foarte buna, locomotive si automotoare cu cutiile originale dar si o multime de sine si vagoane de marfa dar si cateva accesorii (bariere). Doresc sa va prezint cam intr-o saptamana niste poze facute acestei colectii care mi-au deschis apetitul pentru modelismul feroviar, cu toate ca odata cu timpul am devenit "infidel" si am acum o frumoasa colectie H0. Voi reveni cu poze, in special pentru voi TT-isti. Respect