alecs11 a spus:Voi pune si poze , dar maine, ca azi nu stiu ce are usb. As avea nevoie de ajutor pt o schita a unei dioarame de aprox 2,5m lungime si 1,25 latime
tir mercedes (de la napolitane loacker , la scara 1:60)
alecs11 a spus:dar cum sa fac schita?!
alecs11 a spus:dar cum sa fac schita?!
dac a spus:Foloseste WinRail - este f. bun si are si vizualizare 3D
P.S. Dati-mi o idee unde as putea posta fisierele de instalare in asa fel incat sa fie accesibile forumistilor interesati
LDH a spus:Daca ai pante si rampe programul daca este in versiunea demo nu te ajuta cu nimic deoarece una este o linie orizontala si alta una inclinata ca sa nu mai vorbim de linii in panta sau rampa care mai sunt si in curba.
Era,este si va fi. O"schita" mi-am facut si eu (daca o pot numi schita), totusi cu echerul , compasul etc, chiar nu stiu ce sa fac, nu am cunostintele necesare .Prin cataloage m-am uitat, am ales sina piko deoarece mai am din aceasta , dar voi cumpara mai mult sina flexibila si macaze .LDH a spus:alecs11 a spus:dar cum sa fac schita?!
Alecs,
La Timisoara nu se gaseste hartie de desen, liniar, compas, creion, guma de sters, echer?
Nu o lua ca ofensa dar pe vremea cand lucram io pe acolo stiu ca se gaseau. Au disparut toate astea? Ma indoiesc.
Pe langa astea mai trebuie sa stii ce tip de linie folosesti ca sa mergi in catalogul producatorului si sa cauti caracteristicile geometrice ale fiecarui segment de linie.
Abia dupa te apuci de lucru.
.
dac a spus:LDH a spus:Daca ai pante si rampe programul daca este in versiunea demo nu te ajuta cu nimic deoarece una este o linie orizontala si alta una inclinata ca sa nu mai vorbim de linii in panta sau rampa care mai sunt si in curba.
WinRail permite vizualizarea 3D si in versiunea demo; pe de alta parte intre o sina de 1m orizontala si proiectia orizontala a unei sine de 1 metru cu o panta de 5% este o diferenta de doar 1,25 mm neglijabila in cadrul procesului de proiectare; sa nu-mi spui ca proiectezi mai usor in spatiu cu compasul si echerul !![]()
alecs11 a spus:Este si va fi. O"schita" mi-am facut si eu (daca o pot numi schita), totusi cu echerul , compasul etc, chiar nu stiu ce sa fac, nu am cunostintele necesare .Prin cataloage m-am uitat, am ales sina piko deoarece mai am din aceasta , dar voi cumpara mai mult sina flexibila si macaze .