Cablu de remorcaj sau sufa

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

LDH

Well-Known Member
Trenulist
3 Septembrie 2016
6.938
5
Bucuresti
modelism-feroviar.blogspot.com
WEBSITE
http://modelism-feroviar.blogspot.com/
LOCATION
Bucuresti
:idea:

De multe ori dorim sa adaugam detalii la modelele pe care le avem sau in cadrul machetelor, nu neaparat cu tema feroviara, si nu prea reusim sa ne descurcam.

Mai cautam si pana la urma gasim, vezi cazul sarmei ghimpate, sau gandindu-ne cum sunt construite accesoriile folosite la ridicare si tractare incercam sa le facem la scara.

Asa am ajuns la cablul de remorcaj.

Materiale, ce facem cu ele? Ce obtinem?
Constructia unui dispozitiv simplu pentru "impletirea" firelor, in fapt doar o rasucire. Grija ca lungimile firelor sa fie cat mai apropiate. Dupa ce ati obtinut "impletitura" sigilati capetele, inainte de taiere, cu picatura.
In ultima fotografie de sus se vede in partea stanga o bucata din folie alimentara.
Se poate si fara dar arata mai bine si daca lucrati ingrijit nu in fuga ca mine rezultatele sunt excelente. O folosim pentru realizarea capetelor matisate care, in general erau introduse intr-un manson metalic si presate.

Rezultatul este pe masura asa ca noul nostru cablu de remorcaj poate sa stea foarte bine pe un blindat, sa reprezinte capatul cablului de troliu al unui remorcher pregatit sa tracteze o masina aflata in pana, agatat in pisica unei macarale sau aruncat neglijent intr-o zona de lucru.
Cablul ia forama de repaos sau lucru foarte usor.Mai trebuie umblat la ochiurile de legare, ceva mai mici daca se poate. mici.

Pentru realizarea capatului de cablu, ma refer la partea metalica ce acopera matisajul, se poate folosi cositor. Cositorire simpla cu inlaturarea surplusului.

:cafea:
 
Chiar ca te-ai pus pe lucru. Incearca sa dai o tenta de metal otelos cablului cu ceva vopsea argintie si capatul gashei cu negru mat. Spor la remorcat! Camionul ala transpirat e de belea!!! Peste cate mine a trecut?