Că’lă’torii

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
alte poze din Braşov
imagine000.jpg


imagine002.jpg


imagine003f.jpg


imagine004i.jpg


imagine005.jpg


imagine006.jpg


imagine007.jpg


imagine008.jpg


imagine009j.jpg


imagine010y.jpg


imagine011.jpg
 
Daaaaa.....arata bine Brasovul,confirm asta ca "de-al locului".......S-au facut , ca trebuiau facute si miscate lucrurile din loc....Acest oras este "colorat", motiv pentru care a primit fonduri "la greu"....si cind ai bani, faci ce visezi! Dati-mi,voi, banii vostrii, ca stiu eu ce sa fac cu ei.......
Sistemul stradal a fost refacut aproape in totalitate (n-am umblat prin toate periferiile ca sa vad si ultima fundatura),dar cu ce costuri !?!?!? Toate strazile au fost supra-inaltate prin turnare de asfalt care insumeaza o medie de 15-25 cm.Cind s-a facut primul giratoriu, din fata garii, de la vechiul nivel al asfaltului si pina la cota la care e acum marginea "insulei" din giratoriu am masurat pe sensul de iesire din gara spre Hidromecanica/centru nu mai putin de 54 cm (in timpul constructiei).......Cind a fost scos tramvaiul, placile de beton care aveau sinele incastrate, in aliniamente, au ramas pe loc....mai apoi s-a turnat asfalt, muuult asfalt......astazi bd. Saturn, Vlahuta, Calea Bucuresti si nu numai sint supra inaltate cu 25-35 cm si banii alocati probabil scoaterii placilor de la tramvai sint in niste "altceva"...... Dupa drumuri s-au "inaltat" si trotuarele astfel ca acum, zonele verzi au ajuns subnivel....La ultimele ploi "deluviene"- noroc ca au fost numai vreo trei, in acest an (noroc cu seceta)-apa pluvila a ajuns sa curga de pe drum si trotuare spre fundatiile cladirilor....sa vezi in timp probleme cu infiltratiile de apa (care in 2010 au fost destule). Ma uitam prin Oradea, in anii trecuti, cum de reparatia drumurilor s-a putut face prin sapare, consolidare de fundatie (si schimbari de retele) astfel ca nivelul final al drumului sa fie cel dinaintea reparatiei ca sa nu "urci" in strada...... :D Giaratoriile.....haideti sa vedeti giratoriu cu SEMAFOR la intersectia Calea Bucuresti/Zizinului/Toamnei si la ce cozi stai ca sa treci prin zona...... La giratoriul de la "Judetean", numai mutatul stilpilor RAT (cu refolosirea acelorasi) a costat 40.000 euro (vreo 6 bucati).....Costurile sint exagerate si sint simtite in taxele si impozitele de tot felul si de nivelul cel mai ridicat permis de""anexele legilor", pe care e nevoit brasoveanul de rind sa la plateasca. N-am avut inca o iarna serioasa de citiva ani, ca sa inceapa raiul gropilor.......Sint multe de spus, cind ti-e buzunarul scuturat vrei-nu-vrei....ca locuri de munca-ioc, aici orasul sta prost..... Afara-i vopsit gardul...... :p
 
dimitrov , si eu sunt Brasovean (stii de fapt) si intradevar nu sunt deacord cu cheltuielie facute (ma refer la sume ) dar din doua rele o iau pe cea mai putina rea si anume in ultimii 2 ani de zile in Brasov s-au facut foarte multe pentru cetateni, turisti, cladiri istorice, sistematizare circulatie si transport in comun, iluminat si spatii verzi decat s-au facut de la revolutie pana in aceasta perioada.
Tu dai exemplu de "cat a costat sa mute 6 stalpi dar tu nu sti de fapt ca suma aceea nu intra doar stalpii, schimbarea tuturor cablurilor din acea zona si mutatul lor in subteran, multe sensuri giratorii poate nu sti dar sunt luminate de .....soare noaptea, adica ziua se incarca solar printr-un sistem special si noaptea lumineaza.

Acum 4 ani strabateam Brasovul cu masina de la un capat la celalalt in aproximativ 1:30h datorita drumurilor, semafoarelor, camioanelor etc. Acum in ora de trafic maxim nu fac mai mult de 30 de minute .
Camioanele - au disparut din peisaj datorita ocolitorii , intradevar nu foarte reusita dar si-a atins scopul.
Am un prieten bun care este plecat in Elvetia de 4 ani, a venit in Brasov in primavara si a ramas socat , mi-a spus ca se simte ca acasa , curat, totul marcat, iluminat , etc.
Hai sa nu mai fim carcotasi si sa privim si partea plina a paharului iar problemele din trafic sunt cauzate de asa zisii "soferi" nu de strazi.
Toti vaii ca s-a scos tramvaiul , tramvaiul lega Rulmentul si Tractorul de Steagu si Autocamioane pe vremea lui "ceasca" acum daca exista lega 2 campuri de alte 2 zone dezavectate deci transporta probabil aer.
Semaforul de la intersectia precizata de tine cu sens giratoriu este normal pus tinand cont de fluxul traficului, si informativ sunt n exemple de sensuri de giratorii cu semafor in tarile europene. Stiu ca circuli mult prin orasele patriei, fa o comparatie la rece toti baga mana in buzunarele noastre dar in orasul nostru se vede si in centrul vechi, si la toate intrarile in oras si in orice cartier marginas .
Bafta si drumuri libere :D
 
Da Bogdan......ne uitam la "partea plina a paharului" si pentru asta ne lasam calcati in picioare si la bunul plac si discretia celor vremelnic in "fruntea satului".....De asta sintem unde sintem si-am ajuns asa. Mi-a fost dat sa-mi "cada urechile" cind am auzit un pensionar, care dupa ce s-a plins ca nu-i ajunge una si alta, ca daca e criza, ar fi de acord sa mai renunte la "cite ceva"......mi s-a parut ca am innebunit eu......... Cind am spus de "Judetean", mentionez din nou, numai mutatul celor 6 stilpi a costat atit, fara retele si altele, "altele" care sint o alta rubrica din factura de decontare a tuturor..... daca n-as vedea jaful facut cu tot felul de taxe de "stampila" , "de pix", de "semnatura", de mai-stiu-eu-ce......pentru un vis avut peste noapte, ar fi altceva si n-as fi.....circotas ! Transport in comun...da, este Diesel, poluant si cu-n orar tembel, cind pleci la/vi de la munca.....Daca cu tramvaiul au avut ce-au avut, cu trolebuzele ce-au avut?????? Si din inca ceva cauze avem cea mai scumpa apa, in oras "de munte".....de exemlu, mie pe firma mi-a venit pentru un spatiu din oras pentru 17.10-17.11....1,93 mc de apa pluviala, cind singura ploaie in aceasta perioada a fost o burnita de o zi, dar subsolul facturii imi povesteste de un "pausal" cu "medii multianuale" ale....celor mai ploiosi ani..... Nu contest ce s-a facut ci felul in care s-a facut....altfel, Brasovul da bine in poze, e frumos...pe dinafara.......M-am lovit destul de "autoritaea locala", ca sa fiu "foarte multumit" de ceea ce patesti ca firma si nu numai........Dar poate vom mai dialoga la vreo bere, cine stie cind, sper! Sanatate!
 
Probabil eşti cititr fidel al ziarului Braşovul Tă’u :))
ACUM,LĂSÂND GLUMA LA O PARTE,îNCERCAÈťI SĂ FOLOSIÈťI DIACRITICE,SĂ îNÈťELEG ȘI EU CE SCRIEÈťI.
ȘI NU MAI FIÈťI CÂRCOTAȘI..MIE MI SE PAR DRUMURILE BUNE îN BRAȘOV,de la intrarea în oraş pân㒠în centru nu cred c㒠fac mai mult de 10 minute,dac㒠merg încet...
Mai sunt multe de fă’cut dar chiar şi aşa,Braşovul arat㒠bine,oricum mult mai bine decât oraşele din Bulgaria,Serbia,Grecia şi chiar Ungaria(cu excepţia capitalei,care impresioneaz㒠prin mă’rime)
 
Drumuri bune... mama lor de drumuri, c㒠toţi şi-au luat maşină’... Pe asta mizeaz㒠şi violonistul de la primă’rie pentru a-şi asigura voturile. Altul asemă’nă’tor (dar din alt partid) e la Constanţa... ă’la îşi asigur㒠voturile dând pachete (din bani publici) pensionarilor (care se calc㒠în picioare pentru un pui şi un litru de ulei o dat㒠la câteva luni). Nu tu stră’zi, nu tu transport în comun, nu tu parcă’ri, nu tu reabilitare termică’, nu tu dat mă’car cu var şi pus nişte lumini mai de Doamne-ajut㒠pe scă’rile de la plaja de la Modern. Da' uite c㒠st㒠bine pe poziţie. A... şi a tranformat Mamaia într-o staţiune de fiţe (m㒠rog, ne trebuia şi aşa ceva), în care plă’teşti tax㒠când intri. Un alt specimen mai e la Sibiu (în afar㒠de Centrul Istoric, restul oraşului e praf şi pulbere), da' nici cu ă’la din Reşiţa nu mi-e ruşine. Ca s㒠nu mai zic de doctoraşul de la Bucureşti.

Dac㒠n-ai maşin㒠şi stai în Braşov, eşti ,,mâncat" de-a dreptul. Giratorii pe stră’zi cu 8 benzi, cu treceri de pietoni (credeţi c㒠cel de pe banda a 4a, oricât de preventiv ar conduce, vede pietonul care trece banda 1 dac㒠pe banda 2 are un camion?) nesemaforizate, cu trotuare înguste şi piste de biciclişti doar de formă’... Cu un transport în comun jalnic (CUP de aprox. 50%, recomandat e 85%, ideal e 90%... adic㒠autobuze one-man-show, omu' şi autobuzu', cu n'şpe litri de motorin㒠arşi pe retrageri şi acces pe trasee, c㒠se duce şoferul de la sch. 1 în garaj, apoi iese cel de la sch. 2 cu alt㒠maşină’), cu autobuze care vin când vor şi se retrag când vor (încercaţi s㒠folosiţi ultimele curse ale unor trasee... ori o s㒠treac㒠cu 15 minute avans, ori nu mai trec deloc). Da, pentru bizoni e superb... drumuri ca-n palm㒠numai bune de o liniuţă’, largi (s㒠poat㒠fi ocoliţi fraierii de pe trecerea de pietoni dac㒠chiar vor s㒠treacă’), fă’r㒠semafoare (conteaz㒠doar mă’rimea ,,bilelor" la intrarea în intersecţie). Dac㒠vrei s㒠conduci civilizat e un chin s㒠te fereşti de cei precizaţi în fraza anterioară’.

Apropo de Ungaria, am fost recent la Szeged şi am ră’mas impresionat... culoare unice pentru transportul în comun, piste de biciclete, trotuare, semafoare corelate... chiar dac㒠centrul istoric nu e aşa spectaculos ca cel al Braşovului (dar e mai bine pus în valoare, deşi e mult mai mic... stră’zile pietonale sunt full, poţi ajunge uşor cu transportul în comun acolo din orice punct al oraşului, fă’r㒠s㒠stai la o porcă’rie ca 50/50b care nici mă’car n-are staţii unde trebuie). A... şi au şi tramvai, au şi troleu şi toate astea circul㒠de la 4am la 11pm şi mai gă’seşti şi bilete la şofer.
 
ce-i tot lă’udaţi pe unguri?
probabil c㒠aceia care gândesc aşa le-ar da Ardealul fă’r㒠s㒠stea pe gânduri.
iar dac㒠Braşovul va face parte din UNGARIA,fac pariu c㒠toţi cei care acum spun c㒠Braşovul nu e frumos, îl vor lă’uda zi şi noapte dup㒠ce va fi al Ungariei.
ceea ce vreau s㒠spun e c㒠multor români nu le place Braşovul pentru c㒠e situat în România.. în schimb le place Dobrich,Ruse,Sofia,ÄŒačak ,Brazaville pentru c㒠sunt în stră’ină’tate.
am exagerat puţin dar am auzit multe piţi care gândesc aşa.. tot ce e afar㒠e lapte şi miere... poate la vest de România,c㒠la sud,est e mult mai ră’u decât la noi.
în fine,acesta era un topic despre că’lă’torii în România,ştiaţi?
 
M-am gândit c㒠o comparaţie cu Innsbruck sau Salzburg - de exemplu - e nepotrivită’, d'aia m-am referit la Szeged. Atunci hai s㒠compară’m cu Oradea... uite-te cât de ,,verde" e Oradea şi cât de gri şi poluat e Braşovul (care mai e şi la munte, spre deosebire de Oradea). Sau s㒠compară’m cu Cluj... şi acolo sunt stră’zi largi şi sensuri unice, ba mai sunt şi ceva giratorii. Åži în Cluj te mişti repede... dar Clujul nu te forţeaz㒠s㒠ai maşin㒠ca s㒠poţi s㒠rezişti. Ai transport în comun, ai trotuare, ai toate alea. Ai şi un centru istoric frumuşel şi poţi s㒠umbli liniştit la 3 am pe strad㒠fă’r㒠griji (faţ㒠de Braşov, unde cum cobori din tren te iau în primire boschetarii şi alte specii de acolo). Dar, dup㒠cum ziceam, dac㒠ai maşin㒠şi bani de benzină’/motorin㒠(dac㒠nu, RAT Braşov te ajut㒠dac㒠ai maşina pe motorin㒠:lol: ), Braşovul e oraşul ideal.
 
pă’i da,Oradea şi Clujul sunt cele mai frumoase oraşe din România...
De fapt,topul meu e cam aşa:
1-Cluj Napoca
2-Oradea
3-Timişoara
4-Sibiu
5-Braşov
6-Tg. Mureş
7-Iaşi
8-Piatra Neamţ
Bucureştiul mi se pare frumos,dar având în vedere minusurile sale,îl clasez pe locul 9
noi poze din Braşov.
imagine003.jpg

imagine005.jpg

imagine001.jpg

imagine002.jpg

imagine000.jpg
 
Continui..
în ultimele poze e un automotor pe care l-am vă’zut în Braşov şi nu ştiu ce este..e de producţie autohton㒠cumva?
imagine002i.jpg

imagine000.jpg

imagine001.jpg


imagine004.jpg

imagine005f.jpg
 
Mihai90 a spus:
pă’i da,Oradea şi Clujul sunt cele mai frumoase oraşe din România...
De fapt,topul meu e cam aşa:
1-Cluj Napoca
2-Oradea
3-Timişoara
4-Sibiu
5-Braşov
6-Tg. Mureş
7-Iaşi
8-Piatra Neamţ
Bucureştiul mi se pare frumos,dar având în vedere minusurile sale,îl clasez pe locul 9
noi poze din Braşov.

Primele 6 pozitii sint ocupate de orase in care cladirile istorice (care sint pozate, postate si care sint mindria locului) sint construite de vechea administratie fie austriaca fie maghiara dupa adoptarea dualismului.

Pe bune. Nu cumva pe Prefectura Brasov scrie 1902?
 
Si nu cred ca ar trebui sa iti iesi din fire cu prezentarea lor ca orase superioare alteora din tara. Cum ai scris pe pagina 1 ca cele din Muntenia sint inferioare. Cred ca ar trebui sa accepti si alte pareri inclusiv ale celor care spun ca le-a placut un oras din Bulgaria sau din Ungaria.
 
nu stiu de unde obsesia asta cu Bulgaria..nu mi se pare nimic deosebit,nicio mare smecherie..in general,localitatile sunt sarace,orasele asemenatoare cu cele din Muntenia,uneori arata chiar mult mai rau..
plin de gunoaie in asa zisele parcuri naturale..desi aveau mii de indicatoare care incepeau cu..Do not ..si unele erau aberante,langa acele panouri erau gunoaie foarte multe..
litoralul e cam ca la noi,poate spre sud sa fie mai bine,dar deja acolo e mai mare distanta..
Prima oara cand am mers in Bulgaria,avand in vedere ca era prima data cand ieseam din tara pe la Giurgiu,chiar daca vedeam aceleasi blocuri comuniste hidoase ca la noi,la slovaci,sau unguri,gropi in asfalt,case sarace prin sate,ulite neasfaltate,tigani,masini vechi ruginite pe strazi,mult praf,gunoaie, totusi eram putin incantat..dar ultima oara cand am mers in Bulgaria mi-am zis ca nu vreau sa mai calc vreodata in aceasta tara..de data asta am mers pana prin Smolyan,Blagoevgrad,Sofia si am vazut adevarata fata a Bulgariei..cu alte cuvinte,nu merita..Romania mi se pare o tara mult mai frumoasa,si daca vreau sa merg la munte,sa fac miscare,sa urc pe munti,sa respir aer curat,nu trebuie sa conduc ca nebunul 600 km pana la Bansko,ci mai putin de 70 km pana la Busteni,de exemplu
Salut!
 
N-ai inteles nimic.

Nu am spus ca Bulgaria e mai frumoasa, am vazut si eu ce e pe acolo.

Ca sa sintetizez: am observat in posturile anterioare ca sustii superioritatea unor orase din Romania fata de altele, ca nu esti de acord ca unora le-a placut ce au vazut in Ungaria, in Bulgaria sau in alta tara.

Plecind de la pozele tale si de la clasamentul oraselor intocmit de tine, doar am spus ca in esenta sint construite de altii, nu de noi românii, desi acum ne d㒠mîna sa ne mîndrim cu ele.

noroc bun.
 
da,înţeleg.. dar totuşi putem spune fă’r㒠s㒠greşim c㒠Braşovul e superior Mizilului :))
 
Dac㒠compari Braşovul cu Mizilul compari pere cu prune... Braşov are vreo 300.000 de locuitori, Mizil n-are nici mă’car 15.000.

Frumuseţea e relativ㒠şi fiecare are gusturile lui. Mie, de exemplu, nu mi-a plă’cut şi nu îmi place Braşovul, dar dac㒠ar fi s㒠plec din Bucureşti m-aş muta în Cluj sau Ploieşti. Åžtiu, e mare diferenţ㒠dpdv arhitectural între cele două’, dar nu doar centrul istoric face un oraş s㒠fie apreciat sau nu.
De ce nu-mi place Braşovul? Pă’i simplu, n-am maşină’, iar oraşul ă’la e 100% dedicat automobilelor personale. Transportul în comun e o glumă’, trecerile de pietoni sunt prost realizate şi departe de punctele de interes, iar de mers pe biciclet㒠nici nu poate fi vorba (f㒠tu stânga cu bicicleta peste 4 benzi, c㒠io n-am reuşit pân㒠acum). La ce bun c㒠centrul istoric e cum e dac㒠nu pot ajunge uşor la el?
 
diferenta intre rromania si bulgaria o reprezinta oamenii ... daca nu am fi romani sa ne gandim in primul rand sa dam tzeapa la fraierii care vin la noi poate as merge si eu cu placere prin tara, ca vorba aia, avem de vazut prea multe in tara noastra, dar din pacate o strica bastinosii
si mai din pacate vad ca au inceput sa se prinda si bulgarii de cum fac rromanii, iar de greci ce sa mai zic, ca oricum pe ei ii doare-n basca; nu stiu la turci cum e, cuvantul cheie e tiganie, dar cica prin resorturi stiu oamenii sa faca turism
 
IARNĂ îN BRAȘOV
imagine001.jpg

PS..DE CE NAIBA SCRII RRomânia şi nu România?
De ce-i pupi atâta pe bulgari?
eu cred c㒠tu iubeşti mai mult Bulgaria decât România
numai un parvenit ar putea scrie aşa ceva,fă’r㒠supă’rare.
Și în plus,BULGARIA e cea mai urât㒠ţar㒠pe care am vizitat-o
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.