Bunul gust in romania. deja rad!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

obiwan

Well-Known Member
Trenulist
24 Aprilie 2008
2.684
1
cluj
LOCATION
cluj
daca aveti vreodata drum pe la osheni, bagati o geana prin Certeze. Acolo, care are numa' un parter e cel mai fraier. Cum poti sa faci numa de-un parter, vasile, ca noi furam in Franta pe schimburi. facem si 4 schimburi in 24 de ore daca trebuie un lambriu aurit la balconu de la ietaju' patru!

Cea mai tare chestie am auzit-o de la un localnic cu manichiura-n carotida de ciuda ca nu avea sculptura pe casa cat Luvru:
'' pai asta nu are tenciuala la ietaj, da' perdeaua-i pusa!...

si cand ma gandesc ca io nu-mi permit aur pe gard si emfaza de Franta...
Iegzemplu, Luati aminte si inertie vizuala pe retina:
 
Ce-are a face asta cu modelismul? Incercati sa faceti casa lu tzaranu la HO si vedeti cate rigle tocitzi, cate compasuri rupeti si cati Km de carton pentru shablon v-ar fi necesari...apoi, pe o diorama tipic romaneasca, ar da iexcelent!!! :evil:
mama lor!
 
H0 mâncatziasi turla , da balconu ala nu are nici use nici geam :?: :!:

casa e foarte bine proportionata , in mod special lampasele alea pe usa
zici ca-s girofare pt avioane :lautar:

norocul nostru ca stau toti in acelasi sat
eu iasi lasa sa-si faca si proprul oras sa stea toti la gramada...(nu pot continua aici,vorba canteculi sunt inofensiv dar gandu meu e ...pt europa)
 
macar asa stiu unde ajung lucrurile... sa zic asa mai frumos... care au schimbat neintrebat proprietarul... :( :( :(
Ok, ok, asa poate au loc pt. modelism la scara 0. Ce ziceti, sa deschidem un topic nou? :D
 
Io vad ca casele is mari cit ii si platu, abia daca mai e un pic de loc probabil pantru masini si pantru strafu batrinilor care stau in fundu curtii.
 
In mod sigur alaturi se va construi o cladire imbracata in sticla ( sau pe aproape), colorata tipator si cu porti din combinatia imbecila fier forjat- plexiglas. Aceasta "opera de arta" va intra intr-un contrast minunat cu restul amestecaturii de kitsch-uri din imprejurimi, demonstrand inca odata ca in Romania nu te poti c.... in gustul omului :D
 
Cereteze si Negresti Oas sunt singurele localitati din Romania, unde nu poti cumpara teren :confused: .
Am un amic, care are afaceri si casa in Negresti Oas + Certeze. Numai pe decoartiunile exterioare a cheltuit 150.000 euro. Asta nu-i casa lui, e a unui var de-al lui.
Revenind la teren, langa casa lui, al osan, are o casa veche si un teren de 4500 mp. I-a oferit pe teren si casa 1.500.000 euro si ni nu a vrut sa stea de vorba. In aceasta zona expresia "totul se poate cumpara" nu are sens.
Pe urma fiecare osan vrea sa arate ca-i mai bun ca vecinu'.
In fiecare casa de acest fel, adica toate, se foloseste una, maxim 2 incaperi, restul sunt pentru musafiri care nu vin aproape niciodata.
Oricum la ei nu e vorba de bani furati de dincolo ci munciti. Nu sunt ca cetatenii din Strehaia, Liesti sau alte zone cu plate cu o mie unul turnelete.
 
sa bagi atatia bani in combinatii de faiantza cu marmura si sa traiesti toata viata afara pentru a construi la ambitie mi se pare ca trebuie sa fii antrenor de idioti. un fel de portar la box...

De aceea mama prostilor e mereu gravida in romania.
Cei care profita sunt artistii lui peste, sculptori dupa fotografii , statul , prin impozite si aprobari, tva pe materiale de constructii si nu in ultimul rand cel care livreaza pentru un imobil productia pe 15 zile de ciment a unei fabrici cu tiraj de praf gri sau alb.

Da Doamne ceva fisuri sa-i creasca colesterolul la gealatu cu figuri de stil. Daca as fi arhitect ratat as numi capodopera Rococodedupacoltz.

Asta e la vedere, dar acolo e unul care are 14 kg de aur pe peretii interiori. Adica lingoul plat pe verticala. Daca sperii un perete, om te-ai facut, te scalzi numa in Lemaco si Micrometakit pana la funeralii.

Sa nu mai spun de lift in casa! Pretul pe M patrat e mai ceva ca cel de sub zgarie norii din Manhattan, mai ales daca e pe ulitza principala, unde te poti holba obligatoriu!
sau de marmura neagra superlustruita de pe gard, cimitirul Bellu e mic copil.

pai in Graiul Maramuresean a aparut o poza cu termopan la cocina, de aceea as continua cu o clima , sa nu transpire grasanul si o scroafa la shoricul gol, centrifugata pe o bara cu crom .

pai nu?
 
Pai pentru multi, lucrul la orgoliu reprezinta un mod de viata. In niste vremuri in care singurele valori recunoscute la unison sunt tzoparlanismu', manelele, Q5-ul culoarea untului ( care mi se pare de o hidosenie apocaliptica), bautul berii combinat cu ragaiala din scara blocului, vila cu etaj, mansarda cu cat mai multe vagoane de ciment deversate intr-insa, imi pare totusi bine ca respectul, cei sapte ani de acasa si bunul simt, nu se comercializeaza nici in magazinele de fitze, si nici la baraca din spatele coltului, oricati bani ai avea.

Bine, probabil ca multi dintre carnatarii astia nici nu-si doresc mai mult. Apoi stii cum e vorba: " de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere". Ce sa le mai cerem noi atunci ?Fiecare, cat stie, atata face...
 
Atlasul de mitocanie urbana trebuie completat! :(
Osenii sunt pudici, din cate stiu eu, si ma mir ca nu au pus sutiene "Victoria secrets" cu swarovski la cariatide! :evil:
Sigur nu au si heliport pe acoperis?
Oricum concitadinii nostri "de matase" din Timisoara au fost depasiti !
Astept cu interes un "Père-Lachaise vesel"de Certeze.
Mare este gradina..........si multi, prea multi au sarit gardul!
 
Usually nu vizitez topicele de la "Discutii pe marginea liniei" da` azi nu regret ca am facut-o.Nu credeam ca exista CHIAR asa ceva.Extraterestri eram convins ca exista da asemenea mini Luvru romanesc-ba.
 
Alin,

Din pacate prostul gust nu are limite, nici nu se restrange la anumite zone geografice sau areal, fie el rural sau urban. Macar Certeze-Oas este totusi o zona rurala, dar asemenea "minuni" exista si prin zone mai urbane...

Nici macar nu trebuie sa mergi prea departe, doar spre capatul dinspre centru al strazii Budai-Deleanu din cartierul Andrei Muresanu. Acolo, pe partea numerelor cu sot a strazii cum mergi spre centru, vei gasi...

Dar stii ceva? ia mai bine aparatul foto la tine, si iti sugerez sa ai o feliuta de lamaie in gura, ca sa nu te pufneasca rasul cand vei da cu ochii de "capodopera" respectiva!
 
Mi se pare mie sau in prima poza e un fel de balcon?Dar nu vad cum ajungi in el nu vad usa. :( :(
 
Mda, imi aduc aminte ca acum vreo 4 ani am avut pe lista de clienti doritori de arhitectura de interior o solicitare din partea unei familii dintr-o comuna din judet, sincer nu mai retin numele comunei si nu e nci important.Am fost pana acolo pentru o ofertare (le-am fost recomandat calduros acelor potentiali clienti si noah, zicem ca am o lucrare noua de facut era in extrasezon de constructii si imi pica bine) si cand am ajuns la poarta-surpriza maxima.M-am uitat de 3 ori in agenda si de 3 ori la nr de pe casa.Nu era nici o greseala :( , dom`le.Numarul coincidea.
Pe scurt-o familie de cetateni romanes-(nu asta ar fi fost problema) aveau ditai castelu` maratzu` in curte , cu turnulete, dragoni,surle si trambiti lucitoare de tabla zincata, mestesugit invartite si dibaci aranjate de un oki de specialist.Inauntru-marmura alba imbinata cu granit si pereti ornati intro combinatie letala de Rococo Franta secol 18 si interpretari artistice locale a niscai cocalar localnic-artist liber. "Haules -baules, frumosule chiparosule dizainarosule...."
Mi-am declinat politicos competenta si am recunoscut umil ca nu ma ridic la inaltimea precedentilor designeri de interior si m-am retras cu spatele la usa.M-am suit in masina si am intins-o usurat ca am scapat .Sentimentul, dincolo de cerintele de stil pe care nu le discutam, era ca nu e sigur ca la momentul final al platii nu ar aparea niste iatagane si niscai revolvere combinate cu pumni dupa ceafa... :mask:
 
Asa ca fapt divers, aceasta casa, tot in Negresti mai are o sora mare, mult mai mare.....

La ei treaba e simpla: ce daca are vecinu eu cum sa n-am eu, inca mai frmos...

In poza de mai sus (de la inceput) se vede un perete cortina de sticla curbat. Nu va zic cat costa, dar la cel care ghiceste ii dau o bere. H4m R 10M Larc de cerc 8m, dintr-o bucata!!!!!

Acum 7 ani am fost prima data in zona.

Io cu mintuca mea, de "domn" de oras, am sta sa ma gandesc: Mai tata, mai! Pai io cu pitulele bagate in cea mai "naspa" casa din zona, ma pensionam de mult, Im luam o "podere" in Toscana, plantam maslini si vita si da-i neica trai...

Dar la ei se mere pe cine-i mai tare... si mai tare si mai falos. oricum ceea ce-i culmea fata de alte zone din tara, e ca ei au si bani sa le intretina.

Altfel noi muncim pentru a trai, ei muncesc pentru a intretine :)

Recomand traseul cu caldura.

PS de "carute" cu multi cai putere nu vorbesc. Prin grajduri sunt adevarate hergelii, iar ca fapt divers, muierea de serviciu vine cu A Klasse la lucru, ca altfel nu mere treaba. :))

E o zona buna pentru sociologi, si un muzeu in are liber pentru arhitecti "ASA NU"
 
Domnilor, nu ati inteles, oamenii astia nu sunt chiar asa de putred de bogati precum pare, or avea ei bani de muieri de serviciu, de intretinere si alte minuni, dar in cazul de fata se vede ca proprietarul nu a avut suficienti bani, pentru ca intrarea nu respecta tematica originala Piramida de sticla in fata casei, fantanile de rigoare si cu niste scari rulante pentru accesul mai usor in casa. Dar nu ma mira, nici la balcon nu a avut bani sa isi mai puna o usa, si de ce sa isi puna usa la balcon cand pe peretele ala are o plasma cu DIAMETRUL de 10 metri.....am auzit ca cei de acolo sunt neam de cioplitori in piatra si ca dupa revolutie ar fi devorat toata europa prin munca lor, bani cinstiti ai oamenilor dar gustul pe care il au ei este de c...
 
O plasma rotunda? Diametru 10 m?

Mai esti sigur ca nu ara cu diagonala? :p