Brasov Budapesta cu bicicleta in tren

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
O veste foarte interesanta vine din partea CFR-ului si anume la rapidul Harghita se pare ca este posibil sa transporti bicicleta in tren pana in orasul Budapesta.

http://www.cfrcalatori.ro/270
 
Eram in Viena si asteptam rapidu 346 "Dacia" de la Budapesta, am ramas uimit cati calatori au coborat cu bicicletele din vagon.

Eu sunt curios cine asigura vagonul, CFR sau MAV.
CFR ar avea acest tip de vagon :

 
Habar nu am ce fel de vagon este. Poate ne comunica cineva din Brasov.
De asemenea la ce ora pleaca trenul din Brasov si ce timp de parcurs are pana la destinatia finala ?

Oricum trenul incepe sa circule din 22 aprilie deci e putin probabil sa aflam pana atunci mai multe date despre vagon.

Sunt interesat de o astfel de calatorie. Cred ca vagonul prezentat de tine este mai bun, asta pentru ca ai posibilitatea de a sta in acelasi vagon cu bicicleta si poti pazi cele "doua roti" . :lol:
 
http://www.infofer.ro/Trs.asp?idTrv=366&cboData=3%2F21%2F2011+1%3A05%3A48+PM&SubmitTrn=Cauta&tip=infotrains&lng=1

Traseul complet:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/traininfo.exe/dn/608907/345005/191750/107094/80?ld=96253&seqnr=5&ident=fo.012714253.1300786659&date=23.03.11&station_evaId=5300005&station_type=dep&currentReferrer=tp&rt=1&

Vagonul MAV vazut de mine era asa:

http://www.railfaneurope.net/pix/hu/car/mail%2Bbaggage/MAV_Ds_51_55_95-80_001-9.jpg
 
Acelasi vagon speram si eu sa fie, l-am prins acum cativa ani pe un rapid de budapesta ce pleca dimineata la 5 din bucuresti:
Insa imi sustin ideea ca este oarecum mai bine sa ai bicicleta in vagonul in care calatoresti, po za de mai jos este facuta intr-un vagon la fel cu ce ai aratat tu mai sus, era pe ruta bucuresti-brasov la accelerat

 
Apropo de vagonul ă’la, s㒠v㒠povestesc o faz㒠petrecut㒠acum vreo câteva luni.

M㒠duceam la Predeal cu un accelerat care avea şi asemenea vagoane, 2 la numă’r. Desigur, ele erau pe hârtie şi s-au vândut bilete la ele, numai c㒠unul (aşezat în mijlocul trenului) era un... 22-96 (!) la care evident se vânduser㒠toate biletele pentru cei care solcitaser㒠,,vagon de biciclete" (cum de altfel am cerut şi eu, dar din motive de ,,compartimente cu geamuri care se deschid"). Tot evident e c㒠s-au adunat vreo 20 de bikeri + sculele din dotare acolo. Unii chiar au urcat, dar nu au încă’put, aşa c㒠au coborât la loc (deşi ei aveau locuri în vagonul ă’la). Aşa c㒠au mers la primul vagon, care chiar era un 84-83 de biciclete şi scaune cu rotile, îns㒠naşul nu i-a lă’sat s㒠urce, cerându-le biletele şi vă’zând pe ele c㒠aveau loc în alt vagon. Pân㒠la urmă’, dup㒠un drum cu naşul de mân㒠pân㒠în mijlocul trenului, s-a permis urcarea bikerilor în primul vagon, ca apoi s㒠li se adauge şi cei care chiar aveau bilet în vagonul ă’la, de erau biciclete şi pe culoar şi pe peroanele de acces şi în compartimentul pentru handicapaţi, c㒠nu au încă’put toate bicicletele la locul lor (în general nu sunt suficienţi suporţi de biciclete pentru toat㒠lumea în 2 vagoane, d-apoi într-unul singur).
 
Nu cumva vagoanele astea de bicicleta au fost introduse de CFR asa ca imagine?
Sa dea bine la presa , bla, bla nu cred ca le pasa lor asa de mult de biciclisti.
Dovada harababura descrisa in postarea anterioara.
 
sogard_2003 a spus:
Habar nu am ce fel de vagon este. Poate ne comunica cineva din Brasov.
De asemenea la ce ora pleaca trenul din Brasov si ce timp de parcurs are pana la destinatia finala ?

Oricum trenul incepe sa circule din 22 aprilie deci e putin probabil sa aflam pana atunci mai multe date despre vagon.

Sunt interesat de o astfel de calatorie. Cred ca vagonul prezentat de tine este mai bun, asta pentru ca ai posibilitatea de a sta in acelasi vagon cu bicicleta si poti pazi cele "doua roti" . :lol:

Vagonul e un 84-96 CFR. Azi rapidul 366 avea in compunere chiar capul de serie 84-96 001.
 
Foarte misto, mai ales ca e gratuit (cel putin pe anumite trenuri si distante). Imi mai aduc aminte de un fost coleg de servici care s-a dus mai de mult cu bicicleta pana la sinaia (voia sa faca drumul babele-sinaia pe bicicleta) si s-au inteles frumos cu nasii, a mers fix la vagonul de bagaje. Daca au facut acuma si oficial, cu atat mai bine, o bila alba pentru cfr (sa speram ca nu auzim peste scurt timp ca 'din cauza interesului scazut, desfiintam acest serviciu').
 
Mda, Singura chestie e ca nu ai ce face 15 ore in tren. De dormi nu poti sa dormi nicaieri. Ce faci 15 ore ? te uiti la pereti ? Mai e cineva in stare sa se suie pe bicicleta dupa 15 ore de stat in tren ? Chiar si de dormit in tren ca nici ala nu e prea confortabil.... :(
 
Apoi, fain vagon....
Dar afisajul electronic dece este, daca nu mere?
E mai fain pe hartie scrisa la imprimanta cu ace? :)
Sau ase e pe international, sau national iuropean?

E.
 
Ca tot vine vorba de scris pe hartie. Am observat ca la trenurile Brasov-Budapesta si retur, in speta 406/407 si 366/367(la asta au pus table de mai demult) se obisnuieste ca numaru vagonului sa fie scris pe hartie. (in special al "Corona " 406/407 e asa sau era). Cat despre afisajul electronic...probabil nu sunt specialisti care sa seteze. Nici pe A 1634 (Cj-Bv) nu e functional desi are vag. etajate noi.
 
De la Braşov la Budapesta în tren? Drumul e lung, probabil c㒠m-aş plictisi..dar decât s㒠mergi cu maşina în Budapesta e mult mai bine cu bicicleta.
 
eu din Ploieşti în Bucureşti m㒠plictisesc,iar trenul face cam 45-50 minute..
 
E bine c㒠îţi permiţi s㒠mergi cu Acc sau R (apropo, de la noul mers Acc + R = IR şi preţul mă’rit). în schimb, personalul face 1 or㒠şi 15 minute în cel mai fericit caz (din care vreo 20 de minute st㒠pe abateri ca s㒠fie dep㒺it de Acc, R sau IC). Evident, parcurgerea drumului de la Bucureşti la Ploieşti nu prea are legă’tur㒠cu faptul c㒠poţi s㒠iei bicla în tren pe Braşov - Budapesta. Åži dac㒠vreau s㒠merg din Bucureşti la Budapesta şi am şi biciclet㒠ce fac? Puteau s㒠pun㒠vagonul ă’la la Ister (oricum se st㒠mult mai bine în vagonul de biciclete decât în 21-86-uri).