Br 95 Piko – imbunatatiri si iluminat

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Br 95 Piko – imbunatatiri si iluminat

http://trenulete.info/br-95-piko-imbunatatiri-si-iluminat/

Sosita tocmai de la Botosani, batranica din imagine, o copie a Ducesei mele, model realizat de Piko in anii de glorie, a intrat in depoul PanArin pentru interventii la sistemul de rulaj si la iluminare. A urmat proiectarea si modificarea sistemului de iluminat frontal. Acesta se prezenta intr-o combinatie placa textolit-bec-soclu metalic de greutate-arcuri de preluare tensiune. M-am decis sa folosesc cat mai mult din sistemul original astfel incat modificarile sa fie in ton cu sistemul folosit si practice, mobile si usor de intervenit ulterior. In acest sens am reprodus placuta de textolit pe placa de circuit cu o singura fata placata.
 
Am revenit! Planul de refacere a iluminarii este simplu. Punerea lui in opera este insa foarte dificila tinad cont ca e vorba de lipituri mici iar ochii nu prea ma mai ajuta. Iata ce am facut. http://trenulete.info/br-95-piko-imbunatatiri-si-iluminat/

 
Am continuat lucrarea Br 95 Piko – imbunatatiri si iluminat
http://trenulete.info/br-95-piko-old-model-imbunatatiri/
inceputa cu ceva timp in urma si descrisa AICI cu iluminarea tenderului. Pentru inceput am confectionat lamela de contact lipsa dupa modelul existent. Am folosit banda de tabla de cupru elastica luata de la Marius (minitehnicus) din care am confectionat o replica la lamela existenta.

Pentru iluminarea tenderului am confectionat o lampa comuna alb-rosu dintr-un led alb-cald de la zeXstar si un SMD rosu tot de la zeXstar pe care l-am lipit direct pe picioarele led-ului in contra-polaritate astfel incat la alimentarea intr-un sens se aprinde rosu….… si la inversarea polaritatii se aprinde alb.
Iata in continuare un filmulet cu testele la Atelierele PanArin
http://www.youtube.com/user/PR0GN0SISp/a/u/1/TR4I2zvnslk