BR 80

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

hgdan

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2008
929
0
Cluj Napoca
www.hgd.ro
WEBSITE
http://www.hgd.ro
LOCATION
Cluj Napoca
Pentru inceput cate ceva despre modelul real:
Br 80 este una dintre primele locomotive " standardizate " , au fost livrate 39 buc. din acest model intre 1927 - 1929. Acestea aveau puterea de 575 CP , viteza maxima de 45 km/h si erau destinate pentru manevra. Au fost in serviciu la DR pana in 1963, la DB pana in 1965. Cateva dintre aceste locomotive au fost vandute companiei private RAG ( RuhrKohle AG ) unde au fost in serviciu pana in 1977. Pana in ziua de azi s-au pastrat 7 exemplare , multe dintre ele in stare de functionare.

Br 80 este una dintre cele mai cunoscute locomotive printre colectionarii romani, in special datorita modelelor Hobby Piko si Roco. Am sa prezint in acest topic un model mai putin cunoscut, fabricat de TRIX:
Modelul este realizat integral din metal, are lumini cu beculete , interfata NEM 652 ,cuplare scurta. Din pacate nu se poate monta generator de fum.
 
dar de ce nu se poate pune generator de fum in ea ? o poza nu pui cu ea desfacuta ? se pot cumpara separat felinarele (piese de schimb) ca as vrea sa le pun la un BR 80 Roco, care n-are lumini :(
 
@ Alex

Intradevar este :!:
Am avut multe Br 80 ( Piko , Fleischmann , Roco- 3 modele ), dar niciuna nu este asa bine facuta ca si Trix...si este si din METAL :D

Eu cred ca este bine de vazut mai multe modele de acelasi tip de la diferiti producatori inainte de achizitionarea unui model, diferentele pot fi uriase. ( vezi de ex. E69 Fleischmann / Brawa :idea: )