BR 50

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

stageexp

Well-Known Member
Trenulist
14 Ianuarie 2008
1.260
2
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Salutare,
pentru a completa seria masinariilor cu abur care vor ocupa baza de expunere prezentata in alt topic, am asamblat si un kit Italeri si anume Br 50.
Fata de kiturile precedente, de la Revell, 01 si 02, exista unele diferente. Semicarcasele se imbina ceva mai bine (cele ale cazanului) iar piesele sunt mai grosier turnate. Grosimea pieselor este oricum peste cea a scarii, lucru care la final nu are asa mare importanta deoarece grosimea peretelui nu se mai vede decat in putine locuri. Repere ceva mai putine, decaluri specifice celor de la Italeri, adica mai groase. In rest totul e ok.

Cateva imagini din timpul asamblarii kitului, lucrat in paralel cu o Ludmila Revell.

Dupa asamblare am procedat la un weathering mediu, precum si la o sigilare cu lac mat.Dupa uscare macheta si-a luat locul in vitrina de expunere pe baza cu aburoase.


 
Frumos !!!
Poti sa ne dai cateva detalii legate de pret , de unde ai achizitionat-o ?
Nu am avut niciodata produse "Italieri" sunt statice ca si cele de la Rewell sau nu ?
Ce vopsele ai folosit pentru roti sau au venit direct in culoare rosie ? si ce lipici ai utilizat pentru asamblare ?
 
Gama Italeri este o gama de machete statice, similara celei Revell, poate uneori de calitate mai slaba.
Machetele Revell le-am cumparat de pe ebay, aceasta am cumparat-o din tara, de la Cluj. Se gaseste insa si la Arad si in magazinele online dinoland (este vorba de modelism asa ca sper ca nu se supara nimeni pe ideea ca as face reclama).

Machetele Revell aveau rotile si alte subansamluri din plastic rosu aici insa ramele erau negre in integralitate. Oricum nu prea conteaza culoarea plasticului deoarece orice macheta trebuie vopsita din doua considerente: plasticul se livreaza intr-o gama foarte redusa de culori, respectiv dupa asamblare si chituire chiar in ipoteza unei culori apropiate apar diferite urme.

In acest caz am folosit vopsea revell. Folosesc exclusiv vopsele acrilice din considerente de miros si timp de uscare, de la tamiya, revell, sau pebeo (disponibila acum prin Arad). Pentru asamblare folosesc doua categorii de adezivi, preponderent "cementurile" pentru machete la mine exclusiv tamiya, iar in anumite situatii unde am nevoie de o lipire rapida superglue.

Pretul nu il mai stiu cu exactitate aceste machete cred ca se invart undeva pe la 100 ron.
 
Ca sa nu te chinui cu e-bay, Revell poţi cumpă’ra de pe site-ul lor, de unde-mi fac eu cumpă’ră’turile.
E OK, preţ bun, livrare promptă’.
 
Salut interesantul,
stiu siteul de mult, insa ce ma frapat, cumparand si machene navo, preturile la ei sunt peste cele ale magazinelor online din tara, care merg cu discounturi, a lui pavel de la Iasi sau cel din Bucuresti. Diferentele nu sunt foarte mari, adevarat, cateva zeci de ron la o macheta de cateva sute de ron. Ca parte pozitiva, siteul revell are mai multe machete, celelalte magazine distribuind de la mai multi producatori.

Am cumparat de pe ebay, pentru ca mi-a iesit mai ieftin decat as fi luat din tara, livrarea e prompta din UK. In plus am gasit machete care nu se aflau pe stoc niciunde prin magazinele de pe la noi. Astfel am gasit perechea BR01 & BR02, sunt modele Italeri de loko + vagon, dar mai ales machete feroviare ale unor producator consacrati gen Tamiya, scari generoase, 1:35, cu posibilitati de imbunatatire cu piese fotodecupate din alama. Am vazut si niscaiva garnituri necunoscute pentru mine, de productie japoneza, la preturi bune.