Br. 140 Roco: se merita banii?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

andreiul

Well-Known Member
Trenulist
21 August 2008
1.698
5
Bucuresti
www.cheetah.ro
WEBSITE
http://www.cheetah.ro
YAHOO
andreiul_babaul
LOCATION
Bucuresti
Salut, Mihai,

Sincer nu prtea stiu ce inseamna "se merita"; banuiesc faptul ca, din greseala, ti-au scapat degetele pe tastele "s" si "e"...

In legatura cu locomotiva in cauza... ce sa zic? Daca iti place, merita. Daca se incadreaza la inmatricularea preferata de tine (epoca / operator), atunci e ok.

Este adevarat si ce spune Vali (referitor la V100 DR). Eu unul am 3 bucati (BR110 DR, BR114 DR - de Roco si BR114 DR Brawa). E clar ca daca ti-as spune ia-o ar fi o parere mai mult decat subectiva. Insa iti pot spune ca e o locomotiva facuta foarte bine din toate punctele de vedere. Pacat insa ca modelul nu este cel in schema de vopsire originala de epoca IV DR, ci este a unei divizii DB AG - epoca V (insa depinde acum si de gusturile fiecaruia).

Renfe 1005 este si ea o masina superba.

Singurul sfat pe care ti-l dau este sa nu te uiti numai la pret; gandeste-te si daca intr-adevar iti place si se "asorteaza" cu celelalte piese din colectia ta.
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.906
2.359
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
buna,

poate ca omul e vorbitor de limba germana: asa se spune, "es lohnt sich", adica "se merita" si nu "merita" ;-)

la modul serios, reflexivul aplicat la verbul "a merita" este ceva normal in Ardeal si vine, intr-adevar, din germana.
 

Endo_ro

Well-Known Member
Trenulist
28 Octombrie 2016
662
0
Bucuresti
trenulete.cabanova.com
WEBSITE
http://trenulete.cabanova.com
LOCATION
Bucuresti
Am acea locomotiva si imi place, ca de-aia am luat-o :)
Sunt reusite pantografele, este silentioasa. Luminile nu sunt cine stie ce, dar se pot aranja. Are si cabina iluminata. Detaliile sunt saracute, dar mie mi s-a parut un targ bun. Se asorteaza bine cu vagoanele colorate in blue ocean sau cum le spune...
 

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.906
2.359
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
Ozeanblau se spune, insa nu prea au vazut 140 asa ceva: erau locomotive de marfa, spre deosebire de 110 cu cutie identica care erau de pasageri.

Doar 139 (140 cu frana reostatica de la 110) se folosea si la tractiunea trenurilor de calatori, de exemplu pe Hoellentalbahn.
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
Iarasi depinde pe ce site-uri te informezi. Ca daca nu esti vorbitor de germana +) si cauti informatii despre diversele modele pe site-uri englezesti, nu cred ca le gasesti "colorate" in germana. ;)

+) Ca unul care intelege ceva germana de putin timp. cunosc foarte bine "senzatia".
 

mpursu

Well-Known Member
Trenulist
25 August 2007
3.642
596
Oradea
railcrisana.wordpress.com
WEBSITE
https://railcrisana.wordpress.com/
LOCATION
Oradea
YOUTUBE
mpursu
Ca s㒠mai reîmprospă’tă’m acest subiect, îi rog pe posesorii de BR140 Roco să’-şi prezinte aceste locomotive, cu cât mai multe detalii tehnico-funcţionale şi cu poze exterioare & interioare. Aşa cum spuneam aici, eu am început s㒠caut o locomotiv㒠electric㒠sau diesel pe care s㒠scrie DB Cargo, iar BR140 cu însemnele respective pare s㒠fie o alegere bună’.
 

rastel

Well-Known Member
10 Martie 2010
499
0
Cornetu
LOCATION
Cornetu
BR140 este o alegere excelenta. Modelul facut de Roco este ok, mai ales cel care are iluminatul pe LED-uri. Eu am versiunea verde, ep. IV, dar din punct de vedere constructiv este identic cu acesta, care are si un pret foarte bun. Constructia este ingrijita, mufa pentru decodor Plux, etc.