Boghiu 3 axe

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
602
371
42
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Am urmat sfatul lui GFN caruia ii multumesc inca o data si am cumparat de pe Aliexpres un boghiu cu 3 axe de aici:
https://www.aliexpress.com/item/Evemodel-New-1-87-Model-Train-ho-scale-diy-Universal-Train-Undercarriage-accessories-HP0587-model-building/32824012590.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.9oWAFG
Mai intai cateva date despre comanda. A fost prima data cand am cumparat de acolo. Comanda data pe 4 februarie, ajunsa pe 28 cu tot cu anul nou chinezesc deci s-au miscat bine baietii. Tracking-ul a functionat pana cand produsul a fost urcat in avion si dupa aceea nimic, chiar credeam ca s-a pierdut pe drum dar m-am trezit cu recomandata externa la posta. Valoarea a fost sub 10 euro deci oricum nu as fi platit TVA dar pe colet era trecuta valoarea 1.

Despre boghiu:
Am ramas surprins cat de detaliat este, lucru care se vede si studiind foaia cu instructiuni. Pe cutia de plastic este trecut codul 80006, probabil este piesa de schimb pentru cine stie ce producator care are fabrica in China.
Rotile colecteaza curent si il transmit prin varfuri la placa colectoare si apoi mai departe. Axul este de plastic si contine si roata dintata.
0WU0SHj.jpg
JETW2AY.jpg
gKjsYII.jpg

Dinstanta dintre osii nu este egala asa cum se vede din poza.
piJSckY.jpg

Un neajuns este jocul lateral mare al celor 3 axe. Asta inseamna ca masca boghiului joaca lateral destul de mult. Voi indrepta acest lucru lipind foi de plastic in partea inferioara si limitand astfel miscarea.
Poza cu "instructiunile":
DuD4R8b.jpg


Si un link catre un forum rusesc cu mai multe poze:
http://forum.modelldepo.ru/showthread.php?p=298186
 
Ce distante sunt intre axe?

Jocul lateral este pentru negocierea curbelor. Nu as modifica nimic....
 
Intre axe am masurat 22 mm cu 24-25. Stiu pentru ce este jocul dar este foarte mare si era suficient sa lase joc doar la axa din mijloc. O sa restrang miscarea la axele din extremitate si o sa o las pe cea din mijloc libera.
 
Cunosc bine aceste boghiuri: solutia constructiva este folosita la locomotivele americane (de ex. Life-Like). Jocul lateral al axelor compenseaza si rotatia limitata a boghiului fata de sasiul locomotivei. Verifica asadar situatia cu sasiul pe care vrei sa il montezi inainte de a aduce modificari boghiului. BTW, rotile par a fi RP25.
 
Am cautat pe net RP25 si am dat peste o poza, seamana destul de mult cu cele 2 din stanga:
slant.JPG

Rotile au 12 mm diametru.