Big Boys Pomona CA - va fi repusa in functione de UP

catalin

Well-Known Member
24 Aprilie 2007
2.885
96
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Sa mai adaugam ca din 25 de exemplare construite vreodata au pastrat nu mai putin de 8 din care 2 in locatii inchise (hale) ferite de intemperii ?
Spune mult despre respectul fata de istoria tehnicii....
In plus fata de articol mai adaug ca UP a inceput negocierile la sfarsitul lui 2012 si in iulie 2013 a anuntat ca a cazut la intelegere cu organizatia care pana acum s-a ocupat de pastrarea acestei locomotive in stare exceptionala, organizatie care isi bazeaza activitatea majoritar pe voluntariat....
 

bavareze

Active Member
13 Septembrie 2008
87
0
los angeles
LOCATION
los angeles
iata si locomotiva in discutie, am fost pe acolo acum vreo 2 ani.

IMG_3967.JPG


IMG_3969.JPG


IMG_3971.JPG


IMG_3991.JPG


IMG_3994.JPG


IMG_3996.JPG


referitor la ce spunea catalin: in general in SUA s-au pastrat vechituri (masini, trenuri, avioane, vapoare) mai bine in alte parti deoarece au existat mai multe conditii favorabile: nu au fost razboaie, rechizitionari, confiscari, bombardamente. Apoi: resurse naturale din abundenta deci nu trebuie topit totul pentru reciclare, spatiu din belsug pentru depozitat, clima uscata in mare parte din tara ca sa nu rugineasca, oamenii in general au bani si isi permit sa faca donatii. In absenta acestor factori favorabili, degeaba ai intentii bune.
 

Florin-Dej

Well-Known Member
7 Mai 2011
390
1
Dej
LOCATION
Dej
La noi lipseste in primul rand bunavointa chiar si pentru lucrurile simple. Un exemplu este vagonul pentru transportul zgurei de la depoul Bucuresti-Triaj care a zacut in depou dupa ce a fost scos din parc doi ani pentru ca nu a fost clar cine sa-l repare: IRLU sau cei de la marfa. Noi l-am terminat intr-o saptamana si ne-a costat un bidon de vopsea , un flex cu perie pentru curatat si 10 electrozi de sudura. Incepand din data de 01 august vagonul este expus in parcul expozitional al depoului. Am uitat ceva esential: multa pasiune si chef de munca.
 

wittman40

Well-Known Member
24 Ianuarie 2011
379
1
Arad - Satu Mare
LOCATION
Arad - Satu Mare
Felicitari Florin, ai mare dreptate lipsesc niste lucruri fundamentale la noi. Apropo mai exista locomotive cu aburi in Dej, daca da, unde si in ce conditii se pot vedea?

Stima
 

Florin-Dej

Well-Known Member
7 Mai 2011
390
1
Dej
LOCATION
Dej
In depou la noi mai exista in afara celor expuse 230.401 care asteapta sa fie si ea reparata si expusa in fata Sulzerului articulat.
 

catalin

Well-Known Member
24 Aprilie 2007
2.885
96
Bucuresti
YAHOO
[email protected]
LOCATION
Bucuresti
Si, asa cum sta bine, UP a tranformat mutarea masinariei intr-un eveniment de PR reflectat in detaliu pe situl oficial al companiei:

http://www.up.com/aboutup/special_trains/steam/photos_videos/bigboy/2014_april.shtml

cu indicarea exacta a fiecarei opriri, astfel ca publicul larg sa poata vizita in aceste zile convoiul (impreuna cu catel, purcel, copii si ce mai are omul acasa si care poate capata astfel drag de locomotive cu abur). Uite asa se aduna cateva sute de "gura-casca" in niste orase pierdute de lume si stiute doar de scaietii desertului :

http://www.up.com/aboutup/special_trains/steam/details.shtml

prilej ca multi sa urmareasca evenimentul si sa-si arate talentul de pozar:

http://railpictures.net/photo/479640

Suntem departe...
...adica daca esti departe de eveniment, poti vedea tot "circul" pe pagina de Twiter a companiei sau pe pagini personale de facebook, etc...:)
 

maus5

Active Member
Trenulist
14 Februarie 2010
143
2
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Salut!Ai naibii americanii astia,au gasit si un diesel cu acelasi numar 4014, care sa o remorcheze.Ce fain stau aia in tender.
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.237
912
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
Desi a trecut ceva timp, mai jos aveti si clipul :) :

https://www.youtube.com/watch?v=J6k22fdERLI

http://trainfanatics.com/4014-big-boy-way-cheyenne/

La altii se poate.... :(