Bergbahn diorama (H0)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Intocmai !

(...and it`s not home made, it`s made in Extreme Corp. Laboratories) :p
 
Dupa ce s-a uscat bine ... i-a mai fost aplicat un strat de gips cu aracet si de aceasta data cu pigment de culorare. Am optat pentru o culoare maronie, care sa redea oarecum culoarea de baza a pamantului, dar mai mult decat atat sa acopere in integralitate orice urma de alb.
Materiale folosite :
-Aracet (1,5 kg)
-Ghips (~500gr)
-Pigment de culoare (brun)
-Apa
-Pensula
Indicatie : compozitul rezultat din aracet, apa si ghips se obtine, amestecand intai ghipsul cu apa pana devine o pasta medie spre tare ca si vascozitate si abia apoi se amesteca cu aracetul gata omogenizat cu pigmentul de culoare, altfel iese cam dezastruos rezultatul din cauza ghipsului, si NU se intinde cu pensula peste suprafata de acoperit ci se tamponeaza, pentru a evita astfel urmele liniare, inestetice ce vor rezulta.

Rezultatul :
 
Au urmat numaidecat si liniile la vopsit
Sinele au fost vopsite integral, inainte de a pune pietrisul, inclusiv pe partea rulanta, pt a nu complica procesul de vopsire, urmand ulterior, dupa ce nu mai este de lucru in zona sinelor, sa fie curatate, folosind un smirghel de 2000.
O pensula a fost putin tunsa, pentru a o ascuti, evitand astfel sa risipesc inutil vopseaua care se ia pe pensula si se usuca, sa nu manjesc traversele si mai mult, sa nu las urme liniare de vopsea pe sina.
Vopseaua aleasa adat un rezultat in deplina concordanta cu culoarea sinelor din realitate, acestea avand o culoare ruginiu-maronie.
Materiale folosite :
-Vopsea acrilica Revell
-Pensula nr.0

 
Asezarea pietrisului a reprezentat urmatorul pas.
Au fost folosite doua culori, gri si crem. Cel de culoare gri l-am folosit in tunele, iar pe cel crem, evident, pe liniile din exterior.
Pitrisul a fost nivelat intre sine cu pensula mica si pe exteriorul sinelor cu cea mare, apoi a fost indepartat de pe langa sine, pe partea interioara, pentru a nu lovi bandajul rotii in el, si de-asemenea si din zona macazelor, pentru a nu se bloca. Apoi a fost pulverizat bine, cu detergentul de geamuri , pentru ca solutia de aracet cu apa (50%-50%) sa se infiltreze cu usurinta intre granulele de pietris si sa nu ramana doar la suprafata pietrisului.
Materiale folosite :
-Pietris gri Noch
-Pietris crem Noch
-Pensula nr. 20
-Pensula nr. 10
-Detergent de geamuri cu pulverizator
-Aracet Moment Parket
-Apa

Aranjamentul...


Lipirea ...

Semi-rezultat ...
 
Foarte tare frate :p

O singura intrebare am si eu: dupa ce se va lipi totul, va avea destula putere adezivul sa tina linia si terasamentul de blat ? Ca din cate am vazut nu prea mare sa fi fost lipita linia de blat, fiind fixata temporar in suruburi, care cred ca vor zbura imediat ce va fi gata totul...
 
In urma procesului de realizare a terasamentului nu s-a deteriorat deloc vopseaua aplicata pe sine.
Pietrisul a devenit putin lucios, dar se va rezolva ulterior ... veti vedea si cum ...
Iata si coloristica sinelor :

 
Peste linia infundata in munte a fost pus pamant negru macinat care sa redea imaginea unei linii foarte putin circulate si ingropate de timp in pamant.
Materiale folosite :
-Aracet Moment Parket
-Pamant negru

Rezultatul :

 
Arata foarte bine sinele asa vopsite :lol:

Poti sa imi zici ce cod are vopseaua de la revell?
 
liviu91 a spus:
Arata foarte bine sinele asa vopsite :lol:

Poti sa imi zici ce cod are vopseaua de la revell?

Codul e revel 84. Normal revel vinde rugina (rust) ca si cod 83 dar din pacate e prea roscata si nu arata grovaz. Multi amesteca 83 si 84 pentru a obtine diverse nuante pentru ca nici in realitate "rugina" nu e la fel peste tot.
 
terasamentl parca ar fi din realitate,diorama e superba,SPOR!
 
Ca si o pauza ... niste poze aleatorii din cele facute cu diorama "in rosu"...


 
Recomandare :
-a nu se incerca amestecul celor doua tipuri de vopsele de la Revell , mentionate mai sus de Ionut.
-a se folosi doar vopsele acrilice (prind mult mai bine, nu se cojesc si culoarea e mai ... vie).
-personal am facut asta, anume am amestecat cele doua vopsele si s-a uscat extrem de rapid, inainte sa apuc sa o folosesc...nu am fost prea incantat... asa ca am ramas sa folosesc 84 Matt, in culoarea ei pura, neamestecata.

Paranteza :
-maine, vizita la Bogdan la Brasov. (fara umflari in pene :p )
 
Cum spuneam mai sus, pietrisul care a devenit putin lucios in urma realizarii terasamentului va veni aranjat. Putin pamant intre sine, pentru a accentua vechimea traseului a rezolvat problema.
Iata cum a iesit :

 
Pentru realizarea solului a fost folosit tot pamant dar de diferite granulatii, dupa cum se poate observa :





Dupa uscare ramane o textura si o culoare pur naturala.
 
Tot solul creat a ramas bine fixat, fara crapaturi si drept: