beculete cu incandescenta pentru modelism ieftine!!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

manlif2_0

Well-Known Member
Trenulist
30 Octombrie 2009
548
0
Craiova
LOCATION
Craiova
NU, nu este un anunt publicitar, ci uitandu-ma la furtunele luminoase utilizate in perioada Sarbatorilor de Iarna mi-a venit o idee: cum sa procuram becuri clasice numa' bune pentru modelism la aproximativ 1000 lei vechi bucata !!!

Pe scurt, in furtunele luminoase se inseriaza aproximativ 27 beculete cu incandescenta pentru fiecare metru de furtun, caruia i se aplica o tensiune de 230 V (evident, in conditii ideale, de cele mai multe ori sub). caderea de tensiune pe fiecare beculet este, evident, sub 10 volti. de unde rezulta ca luam un metru de furtun luminos (intre 2 si 3,5 lei metrul), il despicam in doua, luam si separam beculetele, si am obtinut 27 beculete numa' bune pentru iluminat vagoane, facut stalpi de iluminat public "din vechime", iluminat cladiri.
 

cristi_m

Well-Known Member
16 Septembrie 2008
389
0
Bucuresti
www.e-piese.ro
WEBSITE
http://www.e-piese.ro
LOCATION
Bucuresti
Esti convins ca beculetele acelea din furtunele luminoase sunt legate in serie? Intreb pentru ca inserierea prezinta dezavantajul intreruperii intregului sir luminos in caz ca se arde un bec. Cred ca mai degraba sunt beculete de 220V legate in paralel Daca vrei beculete ieftine de 12V vezi
aici.
 

teo_magdici

Active Member
Trenulist
24 Septembrie 2009
228
7
Bucuresti
Eu am inceput sa iluminez cladirile pe care le am cu beculete pt. instalatii de brad, am cumparat de la kaufland beculete de 3V 80mA si pot spune ca sunt un client multumit, lumineaza bine si nu imi fac deloc probleme, deci le recomand cu caldura, desi sunt cam scumpe 5 bucati 7 lei
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.276
962
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
fiecare improvizeaza cum poate :aplauze:,este foarte bine asa...insa recomand led-urile(cele alb-cald)...iar daca nu sunt usor de gasit...nu avem decat sa asteptam pana cand vor abunda prin magazine... :roll: