Baile Herculane - Cluj Napoca

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

lonutz

Member
5 Septembrie 2009
44
0
Baia Mare
YAHOO
ionut_contact
LOCATION
Baia Mare
O sa va arat cateva fotografii facute din tren intre Baile Herculane si Cluj Napoca. Am plecat in jurul orei 13:30 din Baile Herculane cu un personal Orsova - Timisoara Nord, am ajuns la 17 in Lugoj, iar la 19:10 aveam un acc. spre Cluj (Timisoara - Iasi via Buzias)

Imediat dupa plecarea din HerculaneMehadiaContinuam spre Iablanita. Intre timp trecem pe langa o rezervatie geologica, Rapa NeagraUn LDH care sta cam de mult prin IablanitaUrcam in continuare spre Pasul Poarta Orientala (Domasnea)Dintre liniile ferate ce trec Carpatii, se observa ca aceasta, de pe culoarul Timis - Cerna are un relief destul de domol, altitudinea maxima a liniei este aproximatix 470 de metri la cumpana apelor Belareca (afluent Cerna) si Timis, unde este un tunel. In urmatoarele fotografii se vede bine reflieful de care va spuneamSe observa si tunelul din varful de panta. Dupa iesirea din tunel urmeaza imediat statia Poarta Hm. si linia incepe sa coboare pe valea TimisuluiImediat Timisul intra intr-un scurt si frumos defileu, peisajul e unul pe masuraAjungem la Armenis, unde zaresc catenare te tip mai vechi, ce imi plac extrem de mult. Poate va aduceti aminte ca datorita unei ruperi de nori langa Armenis s-a inchis Magistrala 900 pentru una sau doua zile la sfarsitul lui iunie 2010...Ei bine, exact in acea zi am facut eu aceasta excursie, adica pe 29 iunie 2010. Dupa ce am trecut noi cu personalul, nu cred ca a mai trecut alt tren, deoarece cam la o ora a avut loc furtuna respectiva..deci am avut norocTrecem Timisul impreuna cu E 70. Se observa o cladire alba. Putin mai sub pod, chiar langa pila acestuia, se afla schitul "Piatra scrisa"Mai trecem odata Timisul, iesim din acel defileu, iar valea Timisului devine din ce in ce mai largaSemnalele de iesire din Slatina TimisUtilaje si linii noi in Valisoara Hm.

 
In Valea Timisului Hm. am stat vreo 7-8 minute sa facem cruce cu alt trenNe apropiem de Caransebes; Caransebes HaltaSurprind ramificatia spre Boutari la intrarea in CaransebesPana la Zagujeni Hm, am mers pe o linie secundara, paralela cu cea principala...Viteza de deplasare 30-40 km/hCaransebes TriajCavaran Hm si cateva Peisaje banatene


Tapia Hm. Stationam vreo 5-6 minute , deoarece in livret ar trebui sa facem cruce cu IC Timisoara - Bucuresti, care s-a anulat intre timp pe distanta Timisoara si Caransebes. Urmeaza LugojPrin Lugoj..In spatele gariiVedere spre Caransebes, apoi spre TimisoaraPornim din Lugoj, lasand in stanga M 900, ne indreptam spre IliaDoua opriri apropiate, Faget si MarginaTrenul incepe sa urce usor, apar zone impadurite, GM ul incepe sa "pufaie puternic" cu 8 vagoane in spateStrabatem zona din nordul muntilor Poiana Rusca, peisaje frumoaseDupa aceatsa curba strabatem si un tunel in varf de panta, dupa aceea incepem o coborare spre valea MuresuluiFacem jonctiunea cu M 200 inainte de IliaDeoarece am stat vreo 10 minute in Ilia, si deja se facea destul de noapte, pana la Cluj am pozat doar gara din Teius si Aiud.

Gara TeiusAiudMultumesc pentru vizionare