Bachmann China ND2

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Daca scopul este sa ai un ND2 care sa sune diferit de DA, atunci cel mai bine este sa iti faci un proiect nou, pornind de la KEG, dar in care sa schimbi sunetele (de motor, goarna, frane, etc.) cu altele care iti plac din celelalte proiecte.

:?: Intrebare: ND2 suna in realitate altfel fata de DA ?
 
CD00901 - ND2 0215 - Guangzhou Bureau, no depot indicated
CD00902 - ND2 0036 - Guangzhou Bureau, Hainan Island Depot
CD00903 - ND2 0108 - Shanghai Bureau, Nanjing Depot (Old)
CD00904 - ND2 0150 - Shanghai Bureau, Nanchang Depot
CD00905 - ND2 0275 - Shanghai Bureau, Jinhua Depot
CD00906 - ND2 0060 - Shanghai Bureau, Hangzhou Depot

acestea sint modelele pe care le-am gasit pe net.si am comandat ND2 0275 sau ND2 0060.
spuneti-mi si mie daca m-am orientat corect.
 
si preturile:
CD00901 - ND2 0215 - Guangzhou Bureau, no depot indicated 107$
CD00902 - ND2 0036 - Guangzhou Bureau, Hainan Island Depot 120$
CD00903 - ND2 0108 - Shanghai Bureau, Nanjing Depot (Old) 103$
CD00904 - ND2 0150 - Shanghai Bureau, Nanchang Depot 120$
CD00905 - ND2 0275 - Shanghai Bureau, Jinhua Depot 120$
CD00906 - ND2 0060 - Shanghai Bureau, Hangzhou Depot 120$
in jur de 18$ este transportul si face cam o luna sa vina...asta e,distanta este mare! :roll:
 
Salutari. Am citit tot topicul , chiar daca mi-a luat ore...Cine nu vrea o astfel de locomotiva, mai ales cei cu virsta noastra, care o cunoastem cit de cit...din timpurile apuse... In final, intrebarea mea este:
A comandat cineva un ND2 cu decodorul de sunet DXDC direct de la mama lui ? As fi curios de un raspuns, daca e multumit sau...Referitor la pret, taxe vamale si altele, nu mai zic, om vedea :)
 
Multumumesc Leon, sint abonat la newsleterul de la Trains-Adicted. Am intrebat daca , A comandat cineva un ND2 cu decodorul de sunet DXDC direct de la mama lui ? Sint curios de sunet si atit :)
 
Salutam,
Personal nu am testat decodorul cu sunet facut de chinezi; pe vremea cand ND2-ul facut de cei de la Bachmann era doar in faza de teste si variante beta, urmaream evolutia lui pe site-ul http://chinarail.be/ . Am balit la aceasta locomotiva luni bune pana cand am primit un telefon de la un prieten care mi-a spus ca in sfarsit modelul este disponibil pe ebay-ul chinezesc; am platit pe ea 105 dolari parca (varianta fara sunet). Asta se intampla la inceputul lui ianuarie 2009.

Pana sa vina locomotiva din China am tot cautat poze si filmulete pe internet legate de acest model; am gasit pe youtube cateva filmulete in care era prezentat si modelul cu sunet; cred ca le mai gasesti acolo...

Eu am montat un decodor Esu LokSound v3.5 cu sunet de 060-DA, varianta KEG2100 (disponibila pe site-ul Esu).

Mai multe informatii nu am...
 
Multani andrei pt raspuns ! Am citit absolult ce-ai scris tu despre ND2 , mi-a placut mult descrierea ta cit si a celorlalti colegi, am stat ore pe forum. Si acum sa-ti spun ce-am facut...Initial am vrut sa iau una de la trains adicted si sa-i pun sunet , la Dan Cluj, (ca de obicei), ca tot era linga casa....Dar, cum umblu mult pe net si cam stiu piata, o pot spune sincer, am negociat una cu Peter, cel ce are: http://www.trustdeal4you.com/ Vazind oferta lui cu discount deja si cu decodorul DXDC al locomotivei, am achitat ieri online una bucata , se vede aici http://cgi.ebay.de/China-Eisenbahn-ND2-diesellok-CFR-Romania-Spain-060DA-/260606725219?cmd=ViewItem&pt=DE_Modellbau_Modelleisenbahnen&hash=item3cad5f0c63 .... (drepta jos la ߓbersich 1 verkauft ) Am dus o discutie pe mail cu el , in care mi-a raspuns ca : " The digital sound decoder is made in China and the sound is exclusively for the ND2 model " Cit de exclusiv este nu stiu, dar o sa va zic cind o ajunge tocmai din Hong Kong :razz: Sper sa redea cit de cit sunetul lui 060 Da... insa, ma cam indoiesc, caci din ce-am gasit pe net, pe youtube, nu prea am fost multumit, dar, inca nu zic nimic pina nu o sosi...Om vedea si o sa scriu rezultatul :)
Ce ma omoara, o sa fie cupla, care nu stiu daca o sa reusesc sa o modific cum au facut baietii pe forum, dar, tre' sa gasesc o rezolvare, caci locomotiva se pare ca e "super" ...din cite am tot citit...
 
Uite aici un filmulet cu acest decoder montat pe un BR 182 sunetul este exact ca pe locomotiva mea dotata cu decoder ESU V 3.5 Loksound .
Interesant este cu ce centrale este compatibil si daca poate fi scris sau rescris , pretul fiind foarte bun ar merita achizitionate .
http://www.youtube.com/watch?v=M0PE5ScqZJs
Si aici date tehnice :
http://www.trustdeal4you.com/Chinatrain_P46exclusive.html
 
Multani Mauritus pt raspuns , fi sigur ca-s para-studiate linkurile, dar sincer, parca cel de pe youtube, parca nu prea m-a incintat la sunet , tu ce zici ? E ok ? Vreau sa spun tuturor, ca mi-a pus HGD un decodor de sunet pe un BR 111 , de-am sa-l pomenesc mult timp, e perfect !!! ( cam dificil , dar l-a pus http://www.info-trenulete.ro/MontajsunetBr111DR.html ) Asa ca vom vedea cum suna cel chinezesc, daca nu l-a achizitionat inca nimeni, ND ul meu platit de ieri, va fi un cobai... :lol: si am sa va zic urmarea... referitor la pret inca tac, pina om vedea ce taxe extra voi achita, avind in vedere de unde vine...
 
Am montat si eu sunet in V100 DR (aka BR 111); eu am mers pe ESU LokSound; se aude rezonabil; pacat ca la acest model cei de la Roco nu au mers pe varianta adoptata la V100 DB, unde rezervorul de motorina este gol (are un capac de plastic). Initial acesta era locul pentru decodor, insa acesta se poate muta in locomotiva, locul acela ramanand pentru difuzor. Probabil ca o sa frezez intr-o zi cu soare rezervorul de motorina la V100 DR, prentru a monta difuzorul acolo.

Am fost insa dezamagit de varianta Brawa; ca aspect este net superioara variantei Roco, insa ca sunet se aude POATE putin mai bine decat adaptarea facuta de mine pe Roco; motivul? cei de la Brawa au ales sa foloseasca 2 difuzoare mici, de 50 ohmi bucata, montate deasupra unuia dintre boghiuri.

In ceea ce priveste ND2-ul, felicitari pentru achizitie; sa stii ca merge montata (cu mici modificari, cupla de Mehano (eu unul asa am facut).
 
Eu am cumparat, in primavara lui 2009, un ND2 de la acelasi vanzator din Hong-Kong. Atunci nu era disponibil si decodorul cu sunet (din pacate!!). Locomotiva a ajuns dupa 25 de zile, fara probleme, si se comporta excelent.
 
Preturile sint ok, dar nu foarte mici daca te gindesti ca ajunge la aproximativ 200 euro cu taxele aferente. Din Germania, coletele mi-au sosit intre 10 si chiar numai 3 zile, in functie de expeditie si tarif.
Pt ND2 060 , mi-ar place sa sune si sa mearga cam asa: http://www.youtube.com/watch?v=5YhpGurnDQ4&feature=email
Ca sa nu mai zic si de felul cum suna "puturosul" asta: http://www.youtube.com/watch?v=FFQfeVrJBdE&feature=related
 
A sosit si la mine in depou de curand ND2-ul si am o curiozitate...
A probat-o cineva pana acum la urcat si coborat pante ?
Ca eu nu prea ii dau de capat la coborarea lor...in plan drept si la urcat merge bine, in schimb la coborare merge in suturi, sacadeaza.
Am probat-o cu 3 decodoare, ESU 3.0, ESU Basic si Hornby...indiferent de decodor si de ajustarea variabilelor compensarii de sarcina (CV 54 si 55) nu s-a schimbat nimic.
I-am facut si rodajul si tot degeaba...merge bine in plan drept, urca foarte bine panta, dar la coborare zici ca-si rupe gatul.
M-am gandit ca poate patineaza din cauza lipsei cauciucelor de pe roti, dar asta ar fi fost valabil si la urcare cred eu, unde merge perfect...
Ma rog, deocamdata m-am cam impotmolit.
Referitor la accesorii, cred ca si-au adus aminte de ele dupa ce-au facut matrita carcasei, ca pur si simplu nu ma bunghesc cum merg prinse...
 
Mersul in suturi este din motor, sau din angrenaje?

Fa urmatorul test: cu locomotiva oprita, testeaza-i jocul in angrenaje, masurand ce distanta parcurge locomotiva "in gol" (fata-spate), adica pana cand rotile se blocheaza.

Apoi repeta testul cu o alta locomotiva, care ruleaza ok.

Daca diferenta intre cele doua teste e are, atunci inseamna ca locomotiva ta are joc mare in angrenaje.

Eu nu am rulat niciodata ND2-ul meu pe pante.

Refeitor la accesorii, din cate imi aduc aminte sunt in punguta niste "chestii" care nici eu nu m-am prins unde vin puse (am uitat complet despre ce accesorii era vorba).