Zilele trecute "job"-ul m-a dus din nou pe plaiuri dobrogene, aproape de Ru.....(ptiu drace, să bat în lemn) de....Ucraina, la Tulcea.
Dar până la a arăta ce am revăzut pe şine la Tulcea, să ne reamintim de 78-0716-7 cum era în "modernizare" la Marub Brasov, în aprilie 2007.....

......poza asta o mai aveţi la pagina 2 şi dintr-un alt plan a fost postată şi de colegul de forum "dan70" la pagina 4.....Asta se vrea a se lega de poza de mai sus a lui "Gam 3", unde 78-0716-7 este surprins în Mărăşeşti, în 17.04.2014........
Ei, acum să ne întoarcem....de unde am plecat.
Citind prin paginile anterioare, am găsit referiri la Automotorul 78-0787-8, care a bântuit şi el prin ţară......
Iată-l pe vremea când era pe secţia Dorohoi-Leorda-Botoşani....

......Aşa arăta în 2007, în "vopsirea veche"......
Cu ceva mai sus, colegii de forum l-au înfăţişat la momentul "cosmetizării" şi apoi la "muncă" pe secţia Tecuci-Făurei !!
După ce mi-am garat convoiul în curtea Ă
Ĺžantierului Naval şi am lut-o la sănătoasa, pentru somnul de frumuseţe (peste noapte), la bariera de lângă gara Tulcea, pe partea spre gară , îmi sare în ochi 78-0787-8, garat, pregătit pentru prima cursă de dimineaţă.
Pe timpul cât m-am foit eu în jurul automotorului, dinspre cantonul barierei s-a apropiat de mine un ins în halat şi m-a întrebat, foarte omeneşte şi pus pe vorbă, dacă am nevoie de ceva.....i-am spus că doresc să iau numai câteva imagini, ca să rămână amintire, pentru când automotorul va dispare..... a dat şi el din cap aşa ca unul căzut pe gânduri şi spunea şi el despre păcatul pierderii unor piese vechi, dar care încă mai fac treabă.
Omul era nemulţumit de un lucru, în urma modernizării.....Motorul Volvo, îşi face treaba cu brio, dar nu avea cuviinte de laudă referitor la cutia de viteză, aici au probleme destul de dese.
Faţă de cum arăta cu ceva vreme, mai înainte (când era pe Tecuci-Paşcani), acum toată caroseria are "tatuaje" longitudinale de la vegetaţia crescută în gabaritul liniei, lucru care se vede şi pe imagine, în ciuda condiţiilor de lumină, destul de proaste, la ora la care am luat imaginile..........

......încă pe şine......cât timp ? Cine ştie !?!?................