Autobuzul Karosa B-732 – montaj kit (nerecomandabil)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Autobuzul Karosa B-732 – montaj kit (nerecomandabil)

De curand a sosit din tara, pentru montaj, un autobuz tip Karosa B-732, realizat de firma SDV models din Cehia. Kitul a ajuns la mine pentru ca posesorul s-a trezit in situatia penibila de a nu putea rezolva montajul din cauza proastei exemplificari din foaia de explicatii. Asta e foarte drept, reamintesc faptul ca in urma cu un an si ceva, am mai trecut si eu prin astfel de momente atunci cand am montat Remorcherul auto TATRA, produs de aceeasi firma si vandut mai peste tot la noi in tara. Poate ca la alt producator, macheta sa fie de o calitate mai buna, insa SDV Models , cel putin prin ceea ce a aparut pe piata romaneasca, fac de rusine modelismul cu astfel de porcarii vandute pasionatilor fara experienta. Matritele foarte proaste, uzate si cu lipsuri ori bavuri imense, piesele deformate ori ciobite, plansa de explicatii sumara si gresita pe alocuri, nu fac decat sa iti creeze o stare completa de iritare si de disconfort atunci cand te apuci sa montezi un kit produs de aceasta firma din Cehia. De aceea inteleg frustrarea colegului care a renuntat la a mai lucra acest model. Personal l-as fi aruncat la gunoi si in nici un caz nu as mai incerca aceasta experienta. Macheta este execrabila, realizata fara corectitudine sau exactitate a pieselor, predispune la sinucidere pentru cine nu are rabdare sau experienta, de aceea nu recomand nimanui sa incerce kiturile de la SDV Models, decat daca vrea neaparat sa invete serii noi si lungi de injuraturi specifice ….

Drept pentru care, m-am incapatanat sa duc la bun sfarsit aceasta macheta de mare porcarie.
Mai intai am scos geamurile care nu se incadrau corect in locasurile lor si care fusesera lipite totusi fortat si manjite cu aveziv si amprentele titularului.

Ca atare am indepartat amprentele si adezivul in exces prin razuire cu caterul, slefuire cu smirghel foarte fin si apoi finisate cu pasla si pasta decapanta.
A urmat procesul de debavurare si finisare a cauciucurilo… a ramelor geamurilor si a tuturot muchiilor execrabil turnate.
Am indepartat toate gurile de turnare lasate parca inadins ca sa ingreuneze munca modelistului…
Am decupat si finisat toate componentele recuperabile de pe rama de turnare.
Am reglat si finisat axele rotilor care se potriveau cu orice, numai cu rotile si sasiul acestei masini NU!
Am refacut chiar si gaurile axelor care erau la cu totul alt diametru si pozitie pe sasiu, decat ar fi trebui pentru ca rotile sa vina in pozitia corecta.
Indepartarea tururor gurilor de turnare si aducerea placii de mobilier la cotele interioare a vehiculului prin slefuire cu smirghel…
Regaurirea si montarea rotilor pe ax…
Vopsirea cu Revell aluminiu acrilic a podelelor si a scarilor…
Montarea caroseriei a fost cea mai mare provocare. Asta pentru ca nici in ruptul capului, peretii nu se potriveau nici intre ei si nici cu sasiul. Explicatiile de pe planseta nu le mai descriu… e inutil!

In final, a rezultat o jucarie acceptabila, insa procesul de montare si rezultatul final nu fac sa merite nici banii si nici volumul de munca, pentru ca macheta rezultata este sub orice critica, incorecta si greu de adus in stadiu de expunere pe o diorama… Il inteleg pe deplin pe fostul propietar! Inca o data, sfatuiesc pasionatii de montaj kituri sa nu piarda banii si timpul cu o asemenea mizerie de montaj. Chiar ma gandesc cum de sunt avizate sa iasa pe piata astfel de porcarii si tocmai din Cehia, o tara unde se pune mare pret pe calitatea produselor. E pacat ca un vehicul atat de frumos si de faimos in Europa, sa nu aiba parte de o macheta pe masura.

 
Sincer nu cred ca ar avea de pierdut asa de mult comerciantii, daca ar vinde produse, nu de lux sau pretentii exagerate, dar care sa reflecte imaginea produsului printr-un pret pe masura.Nu cred ca asa se castiga increderea clientului oferind niste "gunoaie".
 
Am trecut si eu prin experienta SDV models... si am iesit cam sifonat. Am incercat sa finalizez o Tatra 8x8, mi-a luat doua zile si masina arata ca dupa un accident grav si apoi lasata in paragina cateva zeci de ani. Instructiunile sunt eliptice, matritele sunt obosite si deci piesele sunt plinde de bavuri. Cred ca nici masinile de injectie nu lucreaza in parametri fiindca multe piese au lipsuri din turnare. Eu unul nu voi mai cumpara SDV models in viitor.
 
la cat ai lucrat la kit, mai bine il faceai de la zero, dupa schita. sigur iesea ceva mai bun. dupa cum se vede in poza, bani si munca degeaba. :(