Voi vorbiti de scule Technics si Pioneers inainte de 89, I hate you
.
La mine deabia in '88 a reusit mama sa aduca o linie Sony (cu deck, radio, equalizer si dublu cas) si boxe de 60w, carata in avion, ca doar nu dadeai asa ceva la bagaje, ca ramaneai fara ele. Si ne uitam ca prostii la intrarea RCA ca scria CD/AUX, si nu reuseam sa ne imaginam cum arata ala un disc da compact. Cand am vazut in sfarsit un cd prin 89, cautam santurile si ne intrebam daca inca pui acu cu mana.
Asa ca a fost mai greu cu vinilinurile, da moda cu casetele am prins-o din plin. Casete decente se mai gaseau, da o sursa si un dublu cas decent mai greu, asa ca strangeam tot ce ne pica in mana, pe la 150 de casete ne-am oprit, ca tot sunau toate lafel de prost.
Cine vrea un sistem audio decent si la un pret de nimic, sa-si ia Geniusul 5.1 de 150w cu boxe de PAL, dar nu stifturile astea care se vand azi, ci prima varianta, cea cu boxe mari, cu 3 cai pe centru si 2 cai pe stanga-dreapta.
Apoi se poate apuca de audiofilie, construind boxe si amplificatoare stereo.
Lampa nu-i asa scumpa, e doar vreo 50ron, trafu pentru iesirea ei e 100ron, mai pui 100ron trafu de alimentare si schema, si ai iesit la 400ron un amplificator stereo pe lampi. Apoi daca asculti intens si chiar ai o satisfactie, 100ron la 6 luni ca sa schimbi lampile nu-i chiar asa de mult.
(mai pui si un VUmeter ca sa se si vada ceva si sa fie mai spectaculos, da asta e deja aspect, nu amplificare
)