atelier auto home made

DAN C.F.R.

Active Member
25 Aprilie 2016
215
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Salutare tuturor trenulistilor!
Pe mica mea diorama ,halta David, exista un teren viran unde se va construi un atelier de reparat camioane,tractoare si alte utilaje.Cladirea construita de mine o am de aproximativ 10-12 ani,provine de la o gara TT, fosta cladire remiza pentru o locomotiva de mici dimensiuni.Aceasta o voi folosi pentru ca este o amintire si am muncit mult la ea, insa va suferi multe modificari intrucat starea ei este precara plus ca trebuie adaptate unele elemente la scara.Asa arata initial:

Etapele modificarii:

Am constuit partea din fata a cladirii din carton de acelasi tip si poartile de acces prin modificarea unor porti de la o remiza Piko stricata.Am construit alta intrare laterala la scara folosind acelasi tip de carton,o usa de la Piko, acoperis din smirghel negru fin.


Inauntru am adus peretii la acelasi nivel si am montat niste stalpi de rezistenta.Am montat si o sina pe care trebuie sa culiseze o macara electrica folosita la service-uri.Mai am ceva de lucru pana la faza finala, mai ales ca voi face toate detaliile inauntru.Macaraua nu va fi functionala.
 

chickengeorge

Well-Known Member
Trenulist
15 Ianuarie 2009
340
0
Timisoara
YAHOO
chickengeorge2000
LOCATION
Timisoara
Tot o sugestie, incearca sa faci fasii de "carton gudronat",la acoperisurile unde il folosesti, ptr realism.Cred ca in realitate au un metru latime, dar verifica!
Vroiam sa-ti spun asta si la canton!
 

DAN C.F.R.

Active Member
25 Aprilie 2016
215
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Salut!Lucrarile la atelier au continuat si azi.Am zugravit in interior,am instalat dulapurile de scule si alte elemente de detaliu.Pe sina de sus am montat '' motorul '' macaralei care provine dinrt-un condensator fara picioare.

Am facut un carucior cu tuburi de oxigen,tevi si furtune.Incarcatura caruciorului am confectionat-o, caruciorul si rotile sunt Auhagen.
Pozele au fost facute cu cladire asezata in afara machetei.
Am lucrat si la exterior unde am facut in partea de sus o rama ornamentala si rame la geamuri.Urmeaza o zugraveala in culoarea alb.
Nu stiu daca voi folosi vechiul acoperis care ar trebui renovat, este posibil sa folosesc elemente de acoperis Auhagen. 

DAN C.F.R.

Active Member
25 Aprilie 2016
215
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
Multumesc!
Nu stiu daca se observa in pozele anterioare...canalul de vizitare este facut pe diorama in dreptul atelierului insa adancimea nu este prea mare.
Aceeasi viziune o aveam si eu referitor la dalele de lemn... :D