Archiv elektrischer Lokomotiven

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Blue-Max

Active Member
5 Noiembrie 2008
188
0
Lugoj
LOCATION
Lugoj
“Archiv elektrischer Lokomotiven” Baezold / Fiebig, Transpress Veb Verlag, Berlin 1963.
Cartonata, format 15,5 x 22cm, 400 pag., 299 poze alb/negru si tot atatea desene si scheme electrice.

Cartea se vrea un compendiu al locomotivelor electrice germane, de la inceputuri pana in 1962-63, anul de aparitie al cartii. Fiecare locomotiva are o prezentare nu chiar succinta, legata de istoric si exploatare. Se prezinta cel putin cate o poza de epoca alb/negru, un desen tehnic profil cu date de gabarit si o schema electrica generala la aproape fiecare locomotiva prezentata.
Din pozele atasate ale filelor de curpins puteti vedea care modele sunt prezentate.

Cartea a fost achizitionata prin intermediul site-ului www.booklooker.de care este un fel de sistem on-line al anticariatelor de carti din Germania. 
buna,

ai in fata ochilor prima editie a cartii lui Bäzold, au mai urmat si altele pana prin 1994...

aceasta prima editie e interesanta pentru ca nu prezinta numai la fiecare tip schita si poza (ceea-ce a fost cazul si la urmatoarele, dupa 1990 s-a renuntat la schite) ci si schite de functionare, subansamble, etc...

pe piata cartea face cam 35-40€ daca e in stare noua.
 
Cum interesul meu e axat pe epcoca 1&2, nu ma deranjeaza aceasta editie din 1963. Starea cartii exceptand niste urme galbene de imbatranire pe filele albe imediat dupa coperta, e foarte buna.
Pretul platit de mine a fost 9 euro pe carte si 5 pe expeditie. Potentialilor interesati le spun ca erau destule exemplare pe booklooker in jurul pretului de 10 euro.

Horia, profit de oportunitate si-ti cer ajutorul in identificarea unui titlu de carte, ce trateaza locomotivele electrice elvetiene. De mult caut o asemenea carte si nu gasesc .. :( Bineinteles, sfera de interes maxim e ep. 1-2.
Nu conteaza limba in care e scrisa; poate fi germana, franceza sau engleza.
Multumesc anticipat!
 
buna,

carti despre locomotive elvetiene exista cu sutele, nu prea s-au chinuit ei sa faca ceva despe vagoane (chiar deloc) insa despre locomotive... juhuhu, vorba lor :D
chiar eu cunosc cativa autori de carte elvetieni.

exista carti "ieftine" de tipul celei facute de Bäzold, insa de fiecare data axate pe o tema (un tip de locomotiva) sau o companie de cale ferata (putin autori au tratat in acelasi timp de SBB, BLS, EBT, BN, SEZ, RhB, etc) sau ecartament (la SBB, BLS si companiile afiliate e relativ usor, sa vezi ce e la cele de ecartament ingust...)

ma gandesc la o lucrare de referinta de la Eisenbahn Verlag, Basel (editura lui Claude Jeanmaire din anii 1960) despre "Locomotivele electrice elvetiene" cam la nivel de 1965 - cu o gramada de Ce5/7 BLS, Be4/6 SBB si alte "antichitati" care te-ar putea interesa... acolo o Ae6/8 BLS de SLM/MFO este judecata ca "moderna" iar o Re4/4 II este nec plus ultra...

la urmatoare intalnire cu Peter Hürzeler o sa-i caut un pic prin biblioteca, omul are cateva mii de carti despre caile ferate elvetiene si o sa-ti transmit ceva titluri!
 
Multumesc Horia. Ma bucur sa aflu ca exista carti si inca destule, pe tema electricelor elvetiene.
In mod ciudat si inexplicabil, decate ori am dat cautare pe ebay.de, pe google, oriunde, dupa cuvinte cheie, care sa ma duca la un titlu de carte pe tema asta, am esuat cu succes ... :( Mai exact, am ajuns sistematic la tiluri de carti pe tema electricelor germane .... Or fi elvetienele mai sfioase si se ascund ?! :?
 
buna,

cauta cu editura "Verlag Eisenbahn, Basel" (cu sau fara virgula si cu sau fara Basel) si ca autor sau sef al colectivului de autori Claude Jeanmaire, omul a facut zeci de carti in anii 1960-1970 pe aceasta tema!