Aparate Foto - pareri si opinii

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Aparate foto mai rasarite gasesti de la 300 de euro in sus. Cand spui performant depinde ce pretentii ai de la el - rezistenta la factorii de mediu, optica si senzor peste medie, meniu facil si comenzi ergonomice. Compact sau reflex, mare sau mic, profesional sau semi? Te intereseaza garantia, post-garantia, service, disponibilitatea accesoriilor - baterii, filtre, huse, adaptoare, etc.?
 
Eu zic sa stai departe de Canon; pt. gama compacta iti recomand cu caldura Panasonic (au stabilizator optic de imagine si cea mai corecta reprezentare a culorilor depasind Sony) vezi pozele facute de mpu.
 
pt. cam 500RON ar fi asa ceva: http://www.hofer.at/at/html/offers/2827_11576.htm
Mai mult sa nu astepti.
 
Re: Cumparaturi - pareri si opinii

<r><QUOTE author="B74MRV"><s>
B74MRV a spus:
</s>Salut<br/>
In curand o sa am dosponibili 500ron si vrau sa imi achizitionez un aparat foto performant. Ce ati recomanda de bani astia? <br/>
Multumesc<e>
</e></QUOTE>
Cred ca ar trebui sa consulti google si forumurile de specialitate <E>:!:</E> Chiar .... nu inteleg de ce intrebi pe un forum de trenulete <E:mad:|)</E> <br/>
Ai mai putea sa-ti cumperi si cate o revista de specialitate ... exista chiar mai multe .<br/>
Si ....la sfarsit o parere de nespecialist <E>:fluierat:</E> cred ca banii astia poate iti ajung sa te inscrii la un curs foto sau te abonezi la vreo 3-4 reviste de specialitate , iar de restul poate iti poti permite un compact SH si atunci vei avea ceva "performant" <E>:mask:</E></r>
 
Kablu , ai fost obiectiv. In curand primesc de la statul roman bani si as dori sa-mi iau un aspirator. Ce-mi recomandati?
Ural sau JBL?
as dori ceva care sa focalizeze firul de praf inainte de a-l observa io. ;-)
 
in ziua de azi firmele care pina acum 20 de ani faceau doar magnetofoane si televizoare,au inceput sa faca aparate foto.eu unul am optat pt un aparat foto de la o firma care se ocupa cu producerea camerelor foto,si tot ce tine de imagini,si pot spune ca am un aparat foto bun.nu mai este la fel de performant ca cele din ziua de azi,deoarece are o vechime de 4 ani .se numeste NIKON, am platit pt el 300 de euro la un magazin specializat pe asa ceva din franta,si pot spune ca nu m-a dezamagit deloc.un amic a cumparat un panasonic acum o luna si dupa citeva zile a luat foc.pur si simplu a inceput sa arda ceva in interior timp de citeva secunde.asta nu inseamna ca un samsung sau panasonic,sau sony nu sint bune.este si chestie de noroc.poti cumpara cel mai bun produs si de fapt sa fie nereusit,mai ales ca acum se fac aproape toate in china,taiwan,malaeziea,etc
 
Canon, Nikon, Pentax sunt nume cu greutate in materie de camere foto profesionale. Dar asta inseamna minim 300 euro, poate chiar 400 ca sa iei ceva cat de cat bun (si inca nu ajungi la profi pe banii astia). Nu stiu de Samsung (la telefoane cu foto au ajuns tatici in ultimul timp) dar la chestii de bani putini erau intr-un timp cei de la sony foarte buni.
 
Domnilor
Celor care si-au dat cu parerea asa cum am rugat, le multumesc.
@kablu si @obiwan - domnilor sportul cu pietrele este simplu si la indemana oricui, dat va multumesc pt aprecierile "constructive" :lol:
Am consultat mai multe forum-uri si exista cate ceva semiprofesional la acesti bani. Si,oricum, cateva pareri in plus este ceva binevenit, zic eu.
 
B74 MRV, trebuie sa stii de gluma. Chiar imi trebuie aspirator pt ca ma apuc de diorama.
 
www.price.ro este un site unde ai comparatii de pret ,date tehnice si pareri pro si contra , si pe deasupra si magazinele de unde poti achizitiona produsul respectiv in functie de pret, locatie bonusuri .
Gasesti orice acolo
Eu mi-am cumparat GPS-ul prin acest site, telefonul mobil etc etc
 
Un aparat foto "sapun" cum ii zic eu de care sunt foarte multumit
Cannon IXUS 70 ,are 7.1 mega pixels , inregistreaza video cu sunet la 30 Fps ceea ce este supersuficient pentru un aparat foto , are carcasa din metal si e super fiabil , l-am scapat in mare anul trecut ,l-am lasat la uscat cu bateria scoasa si cand i-am dat drumul surpinzator mergea .
Dca vrei un aparat foto profi incepe cu NIKON D 80 dar te las pe tine sa vezi pretul , dar iti spun ca face toti banii ,eu detin unul si nu regret nici un leu dat pe el .
 
Sau "savoniera". :)
Trebuie sa te gandesti ce vrei sa faci cu el, ce tip de poze. S-ar putea ca o "savoniera" sa-ti convina mai mult decat un "tun".
Eu personal optez pentru varianta savoniera. Iar in astia 500 lei cred ca ai o oferta foarte variata.
Un sfat si de la mine: la capitolu savoniera, nu HP. :roll:
 
Domnilor
Multumesc mult pentru opinii. Intradevar cred ca am sa mai adaug ceva la suma si am sa optez pt. un "tun", ceva care sa aiba un obiectiv mare ca pozele sa aiba o rezolutie mare care este buna oriunde. Multumesc
 
daca iti iei un "tun",mai tarziu costurile sunt altele,vei vrea un obiectiv pentru mare distanta,unul pentru poze macro s.a.m.d. :p .
oferta este mare pentru aparate profesionale si semi-profesionale,insa preturile sunt altele.
eu fac majoritatea fotografiilor cu un sony cybershot de 4.1 mp de vreo 5-6 ani si sunt multumit,daca vreau mofturi,atunci folosesc un alfa100,insa majoritatea aparatelor compact de pe piata au intre 8-10 mp,ceea ce este arhisuficient,unele mai au si alte optiuni,cum ar fi stabilizatorul optic de care vorbea @dac,optiune intalnita pana nu demulta vreme,numai la aparatele mai rasarite...
 
Radu161 a spus:
la capitolu savoniera, nu HP. :roll:

Nici să vrea el... că HP nu mai produce camere foto. ÂŞi asta Ăži-o spune unu' ca lucrează (mă rog, colaborează) la (cu) HP :-?

Eu am un Canon A725 IS (model care cred că e scos din producĂžie). Am dat 600 RON pe el anul trecut. Are zoom optic 6x, filmează destul de bine, ba chiar poĂži să îi montezi Âşi obiective suplimentare dacă vrei. Ca rezistenĂžă în timp... nu Âştiu... eu îl am doar de vreo 8 luni Âşi nu am tras decât vreo 9100 de poze până acum cu el...
 
Parerea mea e ca Sony nu a mers niciodata "la mica plesneala" sau "la micul tun", asa cum au facut toti ceilalti (Canon, Plextor, HP, etc), care, din cand in cand si mai ales cand erau pe val, au mai scos cate un model de toata jena, sau un model atat de ieftin si prost incat sa faca firma de ras.
Asa ca eu recomand sa aloci atatia bani cat te lasa inima si apoi sa te duci si sa iei Sony-ul cel mai scump care se incadreaza in suma (sau chiar o depaseste putin).