Aparat de aplicat iarba IEFTIN !!!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Da doar 5 Lei. Nu ai uitat nimic? 15 Lei transport. Deci Total 20 Lei.
Fiind chineză’rie, poate se g㒺eşte mai ieftin㒠la EUROPA?
 
La europa sunt doar chinezarii ieftine, sunt satul de ele, mai bine arunc banii pe geam.
Ce-am vazut de pe site-ul ala era chinezarii medii spre bune, nu stiu in timp cat de bine vor rezista dar prima impresie e foarte buna, si probabili ca o sa-mi iau si eu diverse porcarii de acolo cat de curand.
 
si acuma sa dau citate
Site-ul www.doar5lei.ro este intretinut si administrat de sc Pretul Verde SRL, care va fi denumita in continuare Societate.
Site-ul www.pretulverde.ro este intretinut si administrat de sc Pretul Verde SRL, care va fi denumita in continuare Societate.

deci .. cumperi mai ieftin de la noi decat de la noi ?

o sa ma uit dupa porcarele de astea pe dealextreme, ca tot m-am suparat si vreau sa fac ceva comanda, vad ca sunt chinezarii, dar bune
 
iata ca am reusit sa confectionez si un con de aplicat in zone mai dificil de accesat.am facut proba pe o bucatica de carton si,in ciuda faptului ca sita din capat nu este legata electric,rezultatele sunt bunicele,iarba sta pe verticala,insa campul electrostatic este mai slab.am sa incerc sa pun sita sub tensiune,cu siguranta iarba va sta mai dreapta.
conul este facut din partea superiora a unui ambalaj PET de 0,5 L,aplicat pe capacul flaconului de medicamente, lipiturile fiind facute cu hot-glue.

 
nu e prea fina sita?
incearca sa imbraci conul in aluminiu alimentar ( ambalaj la rola) si sa il legi la conesator ( sarma facuta inel in con , incearca sa faci contact cu folia de aluminiu ) , vei vedea diferenta.
 
sita este fina,insa iarba trece destul de bine.la pipait,iarba sta ca peria,insa prelungirea campului electrostatic pana in con va imbunatatii lucrurile.
am sa incerc folia de aluminiu sau confectionez un con dintr-o doza de bere.
 
d0ru_b a spus:
.

Functionarea:
- asa cum stim toti, se leaga crocodilul la un ac infipt in lipici, se umple sita cu iarba si se scutura :D... sita....

Interesant dispozitivul asta electrostatic de imprastiat iarba. Tehnic vorbind poti creste intensitatea/omogenitatea campului electric in doua feluri:

a. cresti valoarea tensiunii inalte din electronica (adaugi celule de multiplicare la versiunea cu multiplicator in cascada cu diode si condensatori cu alimentare de la retea sau cresti tensiunea secundara a transformatorului ridicator in versiunea cu oscilator local functionand din baterii)

b. cresti conductivitatea "electrozilor" intre care apare campul electric: un electrod e sita si nu poti face mare branza decat sa-i modifici forma, respectiv al doilea e stratul de lipici de pe diorama (si aici cred ca poti daca adaugi praf de grafit si-l omogenizezi bine in adeziv, astfel campul se repartizeaza mai omogen intre stratul conductor de lipici si sita si nu scade valoarea tensiunii inalte daca te indepartezi de ac)

Eu electronica o mai inteleg, nu inteleg cum poti fabrica iarba (ca de cumparat inteleg ca poate oricine s-o faca...)

multumesc,
 
melc a spus:
Eu electronica o mai inteleg, nu inteleg cum poti fabrica iarba (ca de cumparat inteleg ca poate oricine s-o faca...)

multumesc,

pai e simplu toci fire de plastic colorate diferit...
 
sogard_2003 a spus:
Va salut din nou, si va anunt ca NU ESTE DE JOACA cu paleta asta. Aparent schema pare ok, nu ar trebui sa apara o tensiune mare pe stecherul incorporat la masuratori nu spune nimic.
S-a intamplat sa am si eu 'norocul' sa fac cunostinta cu tensiunea mare :D dar pe placa din interior, ma gandesc la mustele alea ce or simti :D .... toate peste toate am reusit sa inchid cumva un circuit cu mana dreapta pe partea de joasa tensiune adica la acumulatori, si cu mana stanga pe partea stanga la inalta tensiune dincolo de transformatorul ridicator... a fost scurt impulsul dar al naibii de puternic.. l-am simtit din mana dreapta pana in mana stanga, pe ceafa si in inima. Vorbesc foarte serios!!!!
Nu va jucati ca puteti sa aveti probleme mari. Mai bine lasati pe cineva care este specialist.
Recomandarea mea este sa decuplati de la bun inceput acumulatorul pana faceti operatia de schimbare a plaselor.

Revin maine cu detalii dupa ce scot schema completa a montajului. Nu sunt sigur inca daca priza aceea este sau nu isolata in timpul folosirii dar este foarte cert ca nu se retrage suficient astfel incat sa fie izolata fata de utilizator.



Revin. :!:
Daca cineva are o paleta identica cu cea a lui sogard_2003 sau poate Sogard_2003 ...ii poate face poza la fire sa stiu care cum vin(+ si - de la baterie, unde bag 220v ptr incarcare) ca eu am scos placuta cu piese si acum nuj sa cositoresc firele la loc(asta dupa o pauza de un an) :D MS
 
O sa iti trimit eu poze numai ca nu am avut deloc timp sa desfac minunea. dar de ce ai umblat in el ? Stii ca poti sa te curentezi destul de zdravan nu ?! :!: :!:
 
pai...am vrut sa il mut intr o alta cutie separat!! m-am curentat de vreo 2 ori :D ma cam intepat inima o ora dupa ... am reusit sa leg bateria fierele ptr 220V le-am anulat si am scos preventiv 2 fire ptr incarcarea bateriei de la incarcator separat cu un buton de intrerupere ! deci am rezolvat problema MS oricum si bafta in continuare
 
In comert, la hypermarketuri, au inceput sa apara palete electrice pentru insecte. Acestea se pot folosi ca atare pentru confectionarea unui aplicator de iarba. Adica, eu am procedat in felul urmator: am taiat partea din plastic care sutine grila electrica, aproape de baza, si am montat o sita de ceai. Sita, metalica fiind, este conectata la unua din bornele masinariei. Cealalta borna am conectat-o la firul lung, care vine pe macheta, unde am pus un cleste izolat. Acel cleste (crocodil) il folosesc pentru a ma lega de un holzsurub infiletat in macheta la aplicarea ierbii in zona respectiva. Nu am adus modificari aparatului, in sesnul ca am pastrat multiplicatorul propriu de tensiune si rezistentele de descarcare, pentru a evita consecintele neplacute. De asemenea nu alimentez din retea aparatul, ci de la bateriile proprii (2X1.5 V). Din punctul meu de vedere functioneaza ok.

Am mai cumparat un aparat electric, pe care vreau sa-l modific de aceasta data folosind o lanterna cu un aplicator conic pentru o precizie mai mare acolo unde este cazul. Astfel, primul aparat cu sita poate lucra pe suprafete mari, al doilea pe zone inguste.
Dispozitivele sunt oricum infime ca pret fata de aparatele dedicate.
 
Corect si eu ma gandesc sa fac unul dintr-o lanterna ,dar momentan nu am timp.
Poate ne ti la curent cu lucrarile,si ne si explici :D
 
Cand apuc sa il construiesc o sa pun poze.
Mare filozofie nu e, practic voi lua partea electronica ce se gaseste acum in coada "rachetei" de vanat tantari si o transfer in manerul lanternei. Una din bornele retelei se conecteaza la fel la crocodil cu un cablu ceva mai lung. Cealalta borba o voi conecta la partea frontala a lanternei, printr-o piesa metalica.
Voi pune insa poze la momentul constructiei, precum si cu scula deja confectionata.