Iata un tabel extrem de util, zic eu, celor care isi dimensioneaza conexiunile electrice pentru DCC:

Intradevar, 2A sunt suficienti pentru un bloc pe care se afla o locomotiva cu decodor sunet si generator fum plus o garnitura de vagoane pasageri iluminate; conform tabelului, firele de legatura ale blocului pot fi de 0,75 mm2 cu conditia sa nu depaseasca 1 - 1,5 m lungime.
Aceste fire de legatura de la fiecare bloc se conecteaza la o magistrala centrala a dioramei ale carei conductori pot fi de 1,5 mm2 daca tinem cont de faptul ca semnalul DCC este unul dreptunghiular cu frecvente fundamentale de pana la 8,6 kHz. In practica se pot folosi conductori cu sectiunea mai mare din ratiuni de rezistenta mecanica, dar trebuie retinut ca nu va fi folosita intreaga sectiune din cauza efectului de 'skin depth' ce apare la frecventele DCC.
Lungimea maxima recomandata a magistralei este de 10m pentru o centrala tipica de 3A. Daca sunt necesare lungimi mai mari, este de preferat utilizarea mai multor centrale / boostere fiecare deservind cate o magistrala de 10m.
Pentru dioramele mici se poate renunta la magistrala si se pot trage fire direct de la blocuri la centrala daca aceasta este dispusa cat de cat central; acestea pot fi de 1 mm2 si o lungime de 1,5 - 2 m. Blocurile sunt segmente de sina de 1 - 1,5 m conectate individual la centrala chiar daca nu sunt intrerupte intre ele dpdv electric, ideea generala fiind de a se pierde cat mai putin semnal DCC util pe conexiuni / sine. In interiorul unui bloc segmentele de sina se cositoresc intre ele (de obicei la nivelul clipsurilor metalice de legatura dintre sine). Recomand folosirea creioanelor cu fibre de sticla pentru curatarea exteriorului sinelor ce urmeaza a fi cositorite - chiar face minuni!
www.conexelectronic.ro
De exemplu, pana si un simplu 'oval' cu diametrul de 1 m are o lungime de ~3 m, deci ar necesita 2 - 3 perechi de fire de legatura la centrala...