alimentare in digital

fantt

Active Member
Trenulist
28 August 2016
50
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Am strans cateva sine si material rulant, dar inainte de a incepe o diorama propriu zisa, ma bate gandul sa incerc sa exersez diverse lucruri, si m-am lovit de primul pas, alimentarea sinelor in digital Nu am o sina d elaimentare si nici un cbalu de alimentare d ela producatori dedicati, as vrea ss imi fsc eu folosin clipsuri de conectare.
Pentru alimentarea in digital, exista vreo specificatie legata de caracteristicile firelor de laimentare(diamentru, fir litat sau plin)?
 

veb

Active Member
Trenulist
16 Februarie 2015
68
22
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Eu am preferat fir litat lipit direct pe sine.
Am lipit fire in mai multe puncte la distante de aprox. 1.5m
 

SSL

Active Member
Trenulist
10 Iulie 2015
82
31
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Si eu iti recomand firul lipit direct pe sine (dar verifica daca asta chiar se poate cu sinele pe care le ai -- unele se cositoresc mai greu sau mai deloc, depinde).
Foloseste cablu multifilar ca sa-l poti lipi si modela rezonabil. Grosimea firului: o sa tragi maxim 2A per legatura, deci nu folosi fire foarte subtiri. Eu am multifilare de sectiune 1.5 pe diorama.

Cred ca frecventa legaturilor la sina depinde in primul rand de cate blocuri ai si cat de lungi sunt acestea. Daca nu ai blocuri inca, o sa-ti doresti sa implementezi sigur :)
Pentru detalii vezi in sectiunea curenta, sunt multe detalii despre blocuri si detectia in digital. Ar fi bine sa te gandesti la astea din faza de proiectare a dioramei, ca sa eviti modificari costisitoare mai tarziu.

Intr-un bloc o sa ai minim 1 pereche legata direct la statie, si in plus cateva legaturi ale senzorilor (depinde cati pui, de la 1 la 5 bucati pe fiecare bloc).