Alertă’! Se fur㒠”Mocă’niÅ£a”! Turda - Abrud

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Cateva imagini de la Mixu.

Mai 2009.

Eu nu am fost pe aceasta linie asa ca nu stiu pe unde sunt facute pozele ca sa scriu la fiecare.
 
Noroc ca unele din vagoane au ajuns prin Slovacia si acolo inca sunt folosite!

http://760net.heimat.eu/turda.html
 
Tot ce e bun si frumos ia alte cai! Pacat, la fel de rau mi-a parut cand locomotiva cu aburi, ecartament ingust, expusa in fata Depoului Satu Mare, a ajuns in alt loc (bine macar ca e totusi in Romania) dar eu vroiam sa o vad expusa eventual in fata garii sau chiar daca era lasata in lcoul ei initial, macar sa fie restaurata. Dar majoritatea dispar si apoi apar in alte tari unde sunt folosite la diverse trenuri turistice. Mai au oare ce lua?
 
@Electricul

Locomotiva cu abur , nu cu aburi.
 
@Gam3: de ce nu si cu aburi? Pe de o parte inteleg ce vrei sa spui, dar am auzit de multe ori si cu aburi si - personal - nu cred ca este vreo legatura cu incultura sau cu asa ceva... uneori in limba romana sunt acceptate forme multiple de exprimare chiar si a pluralului (vezi monede/monezi).

Dar intrebarea mea ramane: este vreo forma interzisa aceasta (locomotiva cu aburi) ?
PS: nu intreb la misto, ci sunt deobicei interesat de formele corecte ale folosirii limbii, chiar daca la tastatura nu se vede mereu ;-)
 
Hm da interesant, ma rog si eu am auzit ambele variante dar am o colega profesoara de limba romana si o voi intreba. Prefer sa aud varianta corecta de la o persoana in cunostinta de cauza. In orice caz nu asta era esenta, ci ce se intampla cu calea ferata in general si cu cea ingusta in mod special. Asa ca abur, ori aburi locomotivele dispar. Respect
 
Poate am gresit eu, cu toate ca sunt vorbitor de limba romana, imi cer scuze in fata publicului, cu tot respectul... Va fi abur atunci, dar tot se fura locomotiva cu abur
:D
 
..tot off topic, dar ca raspuns la ce e mai sus...

http://www.germansteam.co.uk/FastestLoco/fastestloco.html