Ajutor pt lipirea unui router de perete

kltrainlover

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
329
1
Cluj-Napoca
LOCATION
Cluj-Napoca
Am nevoie de un ajutor tehnic ( de idei ) din partea voastra la o chestie la care sunt in pana de idei. Trebuie sa montez un router ( acea piesa care imparte semnalul de internet spre mai multe calculatoare ).
Din varii considerente, nu pot monta aceasta piesa decat pe un hol unde trebuie sa o prind pe perete. Fiindca nu stiu cu ce s-ar putea lipi de perete initial m-am gandit sa lipesc router-ul pe o placa iar apoi sa fixez placa in perete cu suruburi ( un amanunt important : peretele nu este plat ci « in relief » - a se vedea in poza, nu stiu daca se poate lipi de el fiindca are o zugraveala zgrunturoasa ). Placa pe care as vrea sa lipesc router-ul trebuie sa fie un material care sa reziste la incalzirea router-ului , nu pot pune un placaj ci trebuie sa caut o placa dintr-un material care sa nu poata lua foc.
Daca as merge pe varianta sa lipesc router-ul pe o placa, va trebui sa las si un anume spatiu ( macar 1 centimetru – pentru ventilatie deci practic va trebui sa sa pun alte « buline » de cauciuc decat cele originale – cele care se vad in poza nu au decat 2 mm inaltime. Va rog frumos sa ma ajutati si cu un raspuns la urmatoarea intrebare : ce spatiu ar fi necesar intre router si placa pentru a nu obstructiona ventilatia ?
Ma puteti ajuta cu ceva idei ?
Multumesc anticipat celor ce mi-ar raspunde.
- ca raspuns ( reply ) aici pe forum , la acest topic;
- pe mesaj privat ;
- pe email : [email protected] ;
- sau tel : 0744332188 dupa ora 16.
Link-urile va arata router-ul si peretele cu zugraveala zgrunturoasa de care ziceam.
http://i28.photobucket.com/albums/c223/kltrainlover_cj/DSCF9235_zpskdaq4y5e.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c223/kltrainlover_cj/DSCF9238_zpsv41574un.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c223/kltrainlover_cj/DSCF9239_zps7wyxndos.jpg
http://i28.photobucket.com/albums/c223/kltrainlover_cj/p%201080897068_zpspusesgl7.jpg
[url=http://i28.photobucket.com/albums/c223/kltrainlover_cj/DSCF9239_zps7wyxndos.jpg] [/URL]
 

natbl73

Member
3 Ianuarie 2008
44
0
timisoara
LOCATION
timisoara
Gaurile sint cele ovalizate de pe laterale, dintre suruburile de inchidere a carcasei
Dar te rog cheama un prieten sa dea gaurile, de preferat cu o rotopercutanta
Pe exact acelasi tip de zugraveala am puse boxele, si nu au luat foc

Acum m-am uitat mai atent: suruburile carcasei sint sub acele picioruse de cauciuc- 2mm sint suficienti pentru circulatia aerului, asa a fost gandit, nu le schimba
 

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Octombrie 2007
2.229
8
Constanta
LOCATION
Constanta
Si eu am routerul agatat in hol pe o grinda din beton armat, a fost pus acolo acum vreo trei ani si functioneaza perfect de atunci incoace. Mesterii care mi-au montat routerul au facut chiar un pic mai simplu: au luat o coala de hartie alba si au pus-o pe spatele routerului, apoi au apasat cu degetul pana s-a imprimat pe hartie lacasul gaurilor, apoi au luat hartia, au pus-o pe perete si au dat gaurile pentru dibluri prin hartie exact in locul care trebuia. Routerul este gandit special sa functioneze agatat in felul asta, nu trebuie nici un fel de masuri speciale pentru ventilare!

Ai nevoie de doua gauri de diametru potrivit date in beton cu rotopercutanta, apoi in gaura respectiva se pune un diblu de plastic in care se insurubeaza un surub special asa cum a zis @Radu mai sus. Suruburile plus diblul respectiv se cumpara ca un ansamblu de la magazinele gen Praktiker etc si pe instructiunile de folosire se precizeaza diametrul gaurii necesare. Verifica suruburile sa se potriveasca la gaurile routerului si de preferinta sa fie cu cap normal, nu cap inecat!