Ajutor automatizare in DCC

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
434
113
34
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles

ash dori ceva scheme de automatizare in DIGITAL!! vreau ca pe traseul galben cand ajunge locomotiva in dreptul "senzorului" sa se opreasca (sa comute la o a 2-a centrala setata pe viteza 0) si sa plece cealalta locomotiva in sens contrar traseul gri... si la asta trebuie sa se schimbe si macazele si semafoarele....astept ajutor MS!
 
nu am...dar sa zicem 2 centrale roco...una setata pe viteza si una pe 0
 
Nu merge asa de simplu in digital...Exista 2 metode de a automatiza cum vrei tu. Prima este prin PC. Centrala Roco nu are interfata de feedback sau legatura prin PC, deci sau ti le faci singur, sau le cumperi. A 2a varianta este o centrala mai desteapta. Pretul la astea este destul de mare (de exemplu ESU), insa stie sa faca automatizarile in ea, fara ajutorul PC-ului.
Nu poti sa treci de pe un segment alimentat de o centrala pe altul alimentat de alta centrala, ca si in analog.
Ar mai fi o a 3a metoda, insa necesita ceva cunostiinte de electronica(varianta home made).
 
gresit...ceilalti spuneau ca mere...dupa ce intra pe segmentul izolat , da de senzor ,si se muta pe cealalta centrala setata pe 0...nu vad de ce nu ar merge...sau in loc de centrala sa ii dau dc, in sens invers ca sa ramane sunetul pornit!
 
nu au cum sa se suprapuna...senzorul o sa fie la o asa distanta ca sa actioneze dupa ce lokomotiva este deja pe segmentul izolat... deci problema ar fii doar "socul"
 
nu au cum sa se suprapuna...senzorul o sa fie la o asa distanta ca sa actioneze dupa ce lokomotiva este deja pe segmentul izolat... deci problema ar fii doar "socul" am vz la digital ca cineva reusise cum am zis...dar se auzea doar o mic aintrerupere!! dak chiar nu mere ...ash putea cu un brake generator...dar e prea scump!
 
Va fi o lipsa temporara de tensiune(pentru ca nu poti comuta instantaneu). Decodorul o sa o detecteze ca pe o comanda stop si o sa se reseteze. O sa inceapa sunetul de la 0, la fel si ciclul de pornire(pana cand demareaza locomotiva, daca e setata cu CV ca sa se comporte ca in realitate).
 
pai si la brake generator...cum se procedeaza...am inteles ca tot la fel...se izoleaza un segment..cand se face trecerea nu va fi toto o lipsa de tensiune>>?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.