ahtiat dupa bani

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

obiwan

Well-Known Member
Trenulist
24 Aprilie 2008
2.684
1
cluj
LOCATION
cluj
subiect de criza.
Cum te simti cand la tot pasul politia te scaneaza sa-ti dea puncte contracost?
Cum te simti cand stii ca dai jumatate din castigul tau la stat?
Pentru mine statul roman (intentionat ''r'' mic) e cea mai apriga sugativa. Calcul simplu:Vrei o loco de 1000 lei.19% invariabil la stat. Cel care o aduce, plateste impozit pe profit, alte cheltuieli, rezulta ca de fapt o locomotivutza care costa 600 ron, ajunge inevitabil la 1000 ron.Cum te simti cand se face campanie electorala pe banii tai pentru castigul lor? Io unul, abia astept sa nu ma duc la vot.
Banc de criza:
Optimistul: o sa ajungem sa cersim toti.
Pesimistul: de la cine?
poza aferenta, pisicile pot sa nu mai faca parte din modelismul feroviar, daca sugativa continua cu taxatul pe transpirati.
 
Eu unul am renuntat de multa sa ma mai duc la vot. Oricine ar castiga, eu tot voi suferi. In ceea ce priveste statul si taxele aberante, cred ca fara sa luam atitudine cu totii, nimic nu se va schimba. Platim taxe chiar si pentru energiile libere. Vantul si soarele sunt ale statutului. Consider ca daca fiecare din noi, ar intelege in sufletul, inima si mintea sa, puterea reala a omului in colaborare cu natura si nu in lupta cu ea, atunci guvernele lumii, statele politice, ar disparea de pe planeta lasand locul gandului liber si solutiilor nepoluante, taxelor aberante si stupide. In plus, cred ca ingradirea la cunostinte solutii este menita sa ne traga inapoi catre epoci intunecate. Eu unul, am ales sa nu particip la asa ceva. Pe situl meu am impartasit toate experientele mele si cred ca e timpul ca sa apara o schimbare in viata mea. Am hotarat sa intru in acord cu spiritul meu si sa renunt la prostiile care ma indepartau de realitate. Mandria si egocentrismul nu mi-au facut bine deloc. Cred ca oamenii sunt mai presus de ingradiri si cred ca e timpul ca noi sa facem ceva pentru constiinta publica. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
 
Egocentrismul la noi cred ca suna cam asa: in centrul galaxiei se afla fiscul roman, gaura neagra in jurul careia orbiteaza mii de stele amarate, gata sa dispara . Sau daca nu vor sa dispara si mai au un pic de energie, trebuie dijmuita de sugativa.
Chiar mi-ar place sa vad statul in faliment si anul asta sper sa intre, ca nu are de ales. Vor ajunge banii de pensie pana in septembrie, Europa o sa taie macaroana si elanul cocalarilor si cine are chef de lene va trebui sa puna zgarciul la efort. Imi place aici ca cei care fac regulile in stat te sfideaza incalcandu-le.Asta ca sa-ti arate cat de prost ai fost ca i-ai suit acolo sus, prin votul tau. De azi inainte, lozinca mea este: fiecare pentru el!
 
Fara a influenta pe cineva, eu nu prea votez, din simplul motiv ca pe orice as vota, comportamentul personajului principal va fi acelasi. De aceea nici nu prea ma uit la emisiunile du specific politic, preferand concerte, documentare, sau alte activitati.
La noi principala preocupare a celor care se chinui a ajunge intr-o pozitie cheie, este aceea de a strange pentru sine un sac cat mai mare de bani, fara a face ceva cat de mic pentru comunitate.

Taxele sunt un lucru bun, in principiu, din pacate, la noi, in urma modului in care sunt colectate si folosite isi vor pierde orice urma de caracter pozitiv. Platesc o valiza de bani la stat, luna de luna, si constat ca acesti bani ajung in buzunarele imbuibatilor, fara ca o parte, cat de mica, sa se regaseasca in ceva util.

Fara urma de pesimis, doar cu realism, spun ca nu prea este solutie de iesire, adica sunt foarte departate, poate chiar dincolo de speranta de viata, vremurile cand vom putea opta pentru un loc de munca decent cu un salar normal, o viata normala, platind cu senitate taxe pe care ni le putem permite pentru a contribui la o societate mai buna.
 
Da, Stageexp, taxele sunt indubitabil un lucru bun.Dar e valabil pentru tarile civilizate! La noi cei care sunt storsi de profit se simt STAS cand stiu ca banii lor ajung la cei care nu muncesc: puradelos coloratos, alesii neamului, si o mare parte din bugetari care freaca consistent si consecvent menta.
 
Vlad Tzepes era taaare bun in conjunctura actuala...si fara nici o urma de remuscare cred ca daca Antonescu(a se citi nazismul) mai rezista un an,eram romani,cu un singur R si nu rromani si nu se mai mancau lebedele de pe lac in Viena si intersectiile europene erau fara ciocolatii care cersesc sau mazgalesc parbrizele :-x
 
Subscriu la ce zice cosmin. :D
Cu mentiunea ca drepturile omului ar trebui respectate pentru oameni, nu pentru tot ce umbla in 2 picioare.
Daca nu sunteti convinsi de chestia asta, va recomand o excursie pe linia Bucuresti - Pitesti. Concluzia se masoara la metru de senila si diametru de teava. :-x
Si ca sa nu deviez prea mult de la subiect, aceleasi concluzii o am si pentru politicieni. (pentru ca nu pot sa numesc aceste mizerii conducatori)
 
Monolog.....
Am vazut cam ce clase "sociale" merg la marile evenimente politice pardon, concerte cu mici ci cu bere prin diverse piete ale oraselor importante ...ca e vai ziua europei...ca e nu stiu ce..ca nu stiu cum...
Cel mai amuzant e ca se aduna o multime de oameni care se bucura ca au primit o sapca, un fular si un tricou cu nu stiu ce partid si se prefac ca il asculta pe vreun "inteligent" cum abereaza ca o sa fie mai bine daca il votati pe el sau pe partidul lui.....sa fim seriosi.cine are macar doi neuroni in cap nu s-ar duce sa asculte pe vreun asemenea dobitoc.
Cred ca problema din cauza careia ajung astfel de oameni la putere este multimea predominanta in tara asta, adica acea specie fara acei doi neuroni...
As avea niste intrebari ,cam retorice de asemenea.Daca toti oamenii cu 2 neuroni nu s-ar mai duce la vot ,si s-ar duce numai taranimea prostita de vreun tampit probabil si el taran,cu noi astia inteligenti ce s-ar intampla? de ce dam inapoi tocmai noi? de ce refuzam sa mergem la vot? Oare voturile alea conteaza sau oricum sunt rezultate de care nu se tine cont si toata treaba asta cu votatul e ceva de fatada?
Nu crede-ti ca multimea de taranime a tarii ne alege conducatorii? Daca voturile astea sunt asa de minunate cum se spune,inseamna ca ei sunt cei care aleg ,nu noi, cei care preferam sa stam acasa.Oare procedam corect ?
 
problema e ca la alegeri ai de ales intre rahat si kkt....asa ca tot acolo ajungi :-x
 
Nu ştiu de ce mi-ţi fă’cut aşa o poft㒠s㒠le scriu ceva frumos cu pixul pe buletinul de vot pentru europarlamentare... dac㒠tot îmi murdă’resc cartea de identitate cu timbrul cu votat :lol: Stau apoi şi m㒠gândesc c㒠nu ajută’, oricum nu citeşte cine trebuie... în concluzie îl votez pe ă’la cu şansele cele mai mici de reuşită’, c㒠oricum tot PNL, PD(-L) sau PSD (dup㒠cum se vor înţelege între ei) vor merge în parlament, degeaba votez eu pe altcineva.
Mi-aduc aminte de o faz㒠de la ultimele alegeri... uninominalele, atât de libere încât fă’r㒠5% în ţar㒠nu intri în Parlament chiar dac㒠câştigi un colegiu (vezi cazul lui Vadim care vroia s㒠fie senator de Militari). Åži m㒠duc eu frumos la vot, dau actu' la organu' electoral ... şi, ca orice cetă’ţean cu simţ de ră’spundere :lol: intru în cabina de vot gândindu-m㒠cine nu are deloc şanse de rueşit㒠ca s㒠pun ştampila pe el. între timp in secţia de votare intr㒠to'ar㒺a Elena Udrea, catindat㒠în colegiul respectiv (Dr. Taberei) şi începe ea s㒠discute cu alegă’torii (ă’ia peste 60 de ani, uşor de manipulat) şi s㒠îşi fac㒠ea campanie chiar în secţia de votare, totul merge bine, frumos... ies din cabin㒠(nu am votat-o pe ea) şi m㒠duc liniştit spre urnă’, unde un cetă’ţean de culoare (probabil observator de prin Congo sau alt㒠ţar㒠din zonă’) îmi explic㒠frumos cum s㒠îndoi buletinul ca s㒠intre în urnă’. M㒠fac c㒠n-o vă’d pe Udrea şi plec mai departe. V㒠daţi seama c㒠la cât a ză’bovit ea pe acolo... de aia a şi câştigat alegerile. S-a ajuns în situaţia ca singurii care voteaz㒠s㒠fie cei cu 2 neuroni (dup㒠cum zicea cienva mai sus), care l-ar vota şi pe Hitler dac㒠le-ar da un mic sau o brichet㒠moka. Mai ales dac㒠mai şi vine la secţia de votare şi îţi explic㒠frumos unde s㒠pui ştampila.

Revenind la stat, fisc etc. Am fost ieri s㒠îmi depun declaraţia de venit la fisc... toate bune şi frumoase, funcţionari amabili (la câţi bani dă’m la impozite era şi cazul).... şi s㒠vedeţi fază’: eu am lucrat cu contract de colaborare ca promoter pentru o firm㒠de imprimante. 4 luni şi vreo 3000 RON. Când am început mi s-a spus clar c㒠toate impozitele le plă’tesc ei, eu nu mai trebuie s㒠dau nimic. Desigur, nu acelaşi lucru mi l-a spus şi funcţionara, care prin septemrbie m㒠mai aşteapt㒠cu vreo 300 RON ,,c㒠e cota unic㒠şi firma nu a plă’tit decât 10% impozit, nu 16". Deci trebuie s㒠mai dau bani. Pentru ce? Ca s㒠îmi rup pantofii în gropile din şosea? Ca s㒠stau 4 ore în frig şi în picioare într-o eurogar㒠fă’r㒠mă’car o bancă’? Ca s㒠îmi pice în cap clă’direa facultă’ţii (vedeţi catedar de MRCF din Politehnică’, cu ai ei stâlpi metalici de susţinere) c㒠nu are ministerul bani? Ca s㒠se uite miliţianu la mine cum sunt tâlhă’rit şi ambulanţa s㒠îmi vin㒠dup㒠3 ore?

Da' n-am ce face, trebuie s㒠plă’tesc, c㒠altfel ajung la pârnaie. C㒠doar nu sunt nici Becali, nici Copos, nici Patriciu, nici Tcaciuc nici altul ca ei.
 
Anul acesta nu cred ca mai calc pe la vreo sectie de votare, doar daca se voteaza ceva refrendum pentru redus numarul de parlamentari.

Sunt curios cate din firmele mici vor putea supravietui dupa aplicarea impozitului minim al lui Hogea :evil: , dupa ce vor trebui sa plateasca un impozit mai mare decat profitul :(

Sa facem un calcul simplu:
o firma mica are vanzari de 5000 euro/an , un adaos mediu de 15% de unde rezulta cca 750 euro...
si cheltuieli minime:
1200 lei/ an - contabilitate ( asta la o firma, fara sa aiba contabil angajat )
200 lei/an - taxa radio ( chiar daca nu are radio )
presupunand ca in rest nu are nicio cheltuiala ( nu are niciun angajat, lucreaza la lumanari si foloseste o socotitoare mecanica, scrie pe resturi de ambalaje ) tot rezulta ca plateste impozit mai mare decat tot adaosul comercial :-x

Cred ca supermarketurile au dat o spaga pe undeva sa elimine toate magazinele mici care faceau concurenta, asa cum Slabiceanu a protejat toti importatorii de masini de plastic de concurenta ( a se citi masini cu motor de peste 1600 cm , masini pe care francezii chiar daca le produc nu le cumpara nimeni )

Cred ca este necesara o greva fiscala ca sa inteleaga si statul ( cu tot aparatul sau imens ) ca este sustinut DOAR de cei care muncesc :skul:
 
Am citit cu atentie acest topic, si am primit, daca mai era cazul, inca o justificare a situatiei prin care trece tara.
Se spune aici ca se platesc taxe jumatate din venit, dar intreb: Cati dintre cei suparati ca statul ia bani si-au redirectionat cei 2% in directia DORITA DE EI?
Se spune ca oamenii cu nivel slab al educatiei fac "legea" la scrutinuri electorale. De ce nu mergeti la vot (se considera mai nou si votul alb!) pentru a incerca sa schimbati ceva? Sunt sigur ca aveti cu totii cunoscuti, rude etc. de genul asta. Ati facut ceva sa explicati sa nu-si mai vanda votul?
A alta veche discutie stat vs privat. Credeti ca cei care sunt angajati ai statului nu platesc impozite? Eu va spun ca platesc. Ba chiar nu au incotro, deoarece plata salariilor prin bonuri de masa, drepturi de autor, firme ce emit facturi angajatorului, dividente ale patronului sau alte tertipuri prin care se face evaziune nu prea merg la functionarii publici sau alti angajati ai statului. O sa spuneti ca se ia spaga acolo! Dar de ce o dati? "Stimularea" functionarului are de-a face prea adesea cu interesele celui care da "atentia", chiar daca asta inseamna un banal sarit peste rand. Cand dati "atentii" ca sa se intimple lucrurile "mai repede" va ganditi si la cei care nu pot sau nu doresc s-o faca, si pentru care coada se lungeste cu o persoana in acel moment? Nu prea cred.
Alt exemplu: Se cam inchid liniile secundare ale CFR. Oare "nasii" de pe liniile alea nu au nicio vina? O cucoana era suparata pe un forum ca microbuzul de Giurgiu costa acum 15RON / 60Km, si podul de la Gradistea nu se mai repara. Oare supararea ei era mare ca acum da 15 lei la microbuz sau ca biletul pe care nu-l cumpara la tren era mai ieftin?
Obiwan e suparat ca politia il scaneaza si ii da puncte: De ce a ajuns in situatia de a le lua? Nu cumva a incalcat legea?

Oameni buni, Romania nu se va schimba decat daca noi vom intelege ca trebuie sa ne schimbam. Pentru asta nu trebuie decat ca fiecare, acolo unde este, sa-si faca curatenie in jur si sa se implice. Si lucrul asta e foarte greu, ca in tribuna nu prea trebuie sa transpiri. Si cine stie, poate intr-o zi, cand cercul meu de curatenie se va intersecta cu cercul tau de curatenie poate vom trai mai bine.

Am stat de vorba cu un expat care mi-a spus un lucru interesant:
-Stii cand treaba va fi ok in Romania?
-Nu, spun eu, cand?
-Cand la voi hotul se va numi hot si nesimtitul nesimtit, nu baiat destept sau descurcaret.
 
Da, ar trebui sa nu le mai dam un leu.Numai cu conditia sa stim unde se duce. Se duce dracului, iegzagt acolo unde nu vrem sa stim: Datorii la IOROPA angajate de stat pentru ca au marit pensia la electoratul abundent., la papuasi care te fura si injura pe motiv ca tu esti mai harnic si mai alb, la tot soiul de burta-verde care formeaza stuful din aparatul de stat si taxat.Asa k voi incerca sa nu mai platesc nimic, eventual cat mai putin posibil si deasemenea, cred ca voi lucra la negru, ceea ce recomand si altora.
 
tfa2003 a spus:
Am citit cu atentie acest topic, si am primit, daca mai era cazul, inca o justificare a situatiei prin care trece tara.
Se spune aici ca se platesc taxe jumatate din venit, dar intreb: Cati dintre cei suparati ca statul ia bani si-au redirectionat cei 2% in directia DORITA DE EI?
Se spune ca oamenii cu nivel slab al educatiei fac "legea" la scrutinuri electorale. De ce nu mergeti la vot (se considera mai nou si votul alb!) pentru a incerca sa schimbati ceva? Sunt sigur ca aveti cu totii cunoscuti, rude etc. de genul asta. Ati facut ceva sa explicati sa nu-si mai vanda votul?
A alta veche discutie stat vs privat. Credeti ca cei care sunt angajati ai statului nu platesc impozite? Eu va spun ca platesc. Ba chiar nu au incotro, deoarece plata salariilor prin bonuri de masa, drepturi de autor, firme ce emit facturi angajatorului, dividente ale patronului sau alte tertipuri prin care se face evaziune nu prea merg la functionarii publici sau alti angajati ai statului. O sa spuneti ca se ia spaga acolo! Dar de ce o dati? "Stimularea" functionarului are de-a face prea adesea cu interesele celui care da "atentia", chiar daca asta inseamna un banal sarit peste rand. Cand dati "atentii" ca sa se intimple lucrurile "mai repede" va ganditi si la cei care nu pot sau nu doresc s-o faca, si pentru care coada se lungeste cu o persoana in acel moment? Nu prea cred.
Alt exemplu: Se cam inchid liniile secundare ale CFR. Oare "nasii" de pe liniile alea nu au nicio vina? O cucoana era suparata pe un forum ca microbuzul de Giurgiu costa acum 15RON / 60Km, si podul de la Gradistea nu se mai repara. Oare supararea ei era mare ca acum da 15 lei la microbuz sau ca biletul pe care nu-l cumpara la tren era mai ieftin?
Obiwan e suparat ca politia il scaneaza si ii da puncte: De ce a ajuns in situatia de a le lua? Nu cumva a incalcat legea?

Oameni buni, Romania nu se va schimba decat daca noi vom intelege ca trebuie sa ne schimbam. Pentru asta nu trebuie decat ca fiecare, acolo unde este, sa-si faca curatenie in jur si sa se implice. Si lucrul asta e foarte greu, ca in tribuna nu prea trebuie sa transpiri. Si cine stie, poate intr-o zi, cand cercul meu de curatenie se va intersecta cu cercul tau de curatenie poate vom trai mai bine.

Am stat de vorba cu un expat care mi-a spus un lucru interesant:
-Stii cand treaba va fi ok in Romania?
-Nu, spun eu, cand?
-Cand la voi hotul se va numi hot si nesimtitul nesimtit, nu baiat destept sau descurcaret.

Si eu am vrut sa ma bag in acest subiect dar mi-a fost teama ca nu voi alege corect cuvintele si voi fi gresit inteles.

Din fericire tu ai reusit sa punctezi EXACT ce aveam si eu de spus. Sunt intru totul de acord si subsriu la cele de mai sus.

Multumesc,
 
Din nou is Gica contra' :
Bai frate da care e problema voastra?? Cine va pune sa platiti impozite la stat ?? Nu va convine, Europa e mare. Ce credeati ca daca puneti o stampila schimbati ceva? E criza doar pt fraieri, smecherii mereu au dus/o bine. Romanu e destept, se descurca. Numa uitati/va cum merge treaba p/aci, pa' la noi. Daca stii pe cine trebe e ok, daca nu spargi buzunaru...

ceva sa va mai ridice moralu :
http://www.youtube.com/watch?v=g87xkeh9ceQ

Hai sa aveti parte numa de carbune made in UE si de drumuri drepte ca de radare ne/au scapat.
 
impozitele le platesti vrei-nu vrei...si cand zici ca este criza pentru fraieri,jignesti majoritatea romanilor,printre care mai sunt si oameni cinstiti.cand zici smecheri si baieti destepti/descurcareti,poti zice de-a dreptul golan,hot sau corupt.iar daca mergi pe principiul pilelor si al plocoanelor,s-ar putea sa te trezesti intr-o zi ca nu ai loc in....Europa cea mare.

tfa2003 a punctat foarte bine,se pare ca nu toti vor sa isi intersecteze "cercurile" de curatenie(morala si civica)....
 
Shocant.
Scuze,shocante.
Comentariile.

Asta e doar parerea mea, si la final, doar istoria va stabili cine a avut si cine nu, dreptate. De aceea zic, parerea mea - e shocant ce citesc.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.