Aerograf

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

melc

Active Member
15 Decembrie 2010
57
0
cluj
LOCATION
cluj
O cautare pe forum.lokomotiv.ro cu subiectul "aerograf" returneaza un numar de 67 de subiecte unde se pomeneste despre aerograf dar nici unul nu indica care ar fi tipul de aerograf pentru care compromisul pret/calitate si mai ales accesorii sa fie unul corect.
Asadar, ce aerograf sa-mi cumpar ca sa ma joc colorandu-mi iarba, pomii (si degetele) propriei mele diorame?
Ce deosebire este intre aerograful cu curgere gravitationala a vopselei si cel cu aspiratie? Ce deosebire este intre aerograful cu actionare duala si cel cu actionare simpla?

multumesc,
 
Modelul de aerograf cel mai bun folosit de mai toata lumea e cel cu actionare dubla, adica acel aerograf care are palnie deasupra si cu ac
De preferat sa aiba duza de 0.2mm sau 0.3mm
Daca folosesti pt iarba si peisagistica, si 0.3- 0.4mm e ok ca si duza.

http://hobbyx.ro/produs.lista.html?cat=106&subcat=292&page=2

un aerograf gen http://hobbyx.ro/produs.despre.7722.html e foarte bun, si mai ales pt ce vrei tu, ca are cupa de vopsea destul d emare si te scuteste de multe refiluri cu vopsea. Dar cu duza de 0.2mm il poti folosi cu succes si la vopsit modele

Spor
 
http://modelism.ro/tools/others?product_id=290 eu pe asta il am si sunt foarte multumit. Cred ca e la fel cu cel recomandat de cristi, numai ca acela pare sa aiba mai multe accesorii ceea ce nu sunt de omis. Spor.
 
Cristi tin sa te contrazic :),

pentru vopsit modele se foloseste un aerograf cu duza de minim 0.3, pana in 0.5, uneori chiar si 0.8.
Duzele de 0.2 se folosesc la fineturi, detalii marunte, weathering, etc.

Ma rog, depinde si de stilul fiecaruia de a vopsi, de vopsele utilizate si de modul de preparare al lor.

Am 4 aerografe de la hobbyx, toate sunt bune, fiecare in felul lui pentru o anumita operatie, deci iti recomand si eu sa iei cu incredere aerograf "marca" hobbyx, sa nu te astepti insa la seriozitate maxima din partea celor care livreaza comenzile :D

Nu am vopsit niciodata iarba, brazi, alte feluri de vegetatie, deci nu as putea sa dau sfaturi legat de asta.

Personal sunt contra ideii de a vopsi iarba, pietris, sau ce a mai fi, sunt pro ideii de a amesteca iarba, pietris, de diferite culori.
Cu aerograful nu vei putea niciodata vopsi fiecare fi in parte in alta culoare sau fiecare piatra. Eventual poti crea anumite efecte, texturi, etc,
poate la asta te-ai referit si tu prin "vopsit iarba".

Spor.
 
Probabil vrea sa treaca de la o culoare la alta a vegetatiei folosind acelasi soi de iarba. Cred ca se pot scoate efecte speciale, dar acolo presupun ca mai mult conteaza natura vopselei, nu finetea duzei. Iarba este f. lucioasa, daca nu adera rapid, vopseaua se va scurge catre baza si va forma zgrumbuntzele sferice :D Daca tii pajistea intoarsa invers, adica cu solul in sus, poate vei obtine alt efect, cu zgrumbuntzele in sus. Merita incercat, chiar daca numai experimental, macar sa stim o treaba, ca asa invata omul ;-)
 
obiwan a spus:
Probabil vrea sa treaca de la o culoare la alta a vegetatiei folosind acelasi soi de iarba. Cred ca se pot scoate efecte speciale, dar acolo presupun ca mai mult conteaza natura vopselei, nu finetea duzei. Iarba este f. lucioasa, daca nu adera rapid, vopseaua se va scurge catre baza si va forma zgrumbuntzele sferice :D Daca tii pajistea intoarsa invers, adica cu solul in sus, poate vei obtine alt efect, cu zgrumbuntzele in sus. Merita incercat, chiar daca numai experimental, macar sa stim o treaba, ca asa invata omul ;-)

Multumesc pentru presupuneri. V-as ruga sa va focalizati pe raspunsuri:
"Ce deosebire este intre aerograful cu curgere gravitationala a vopselei si cel cu aspiratie?
Ce deosebire este intre aerograful cu actionare duala si cel cu actionare simpla? "
 
melc a spus:
Multumesc pentru presupuneri. V-as ruga sa va focalizati pe raspunsuri:
"Ce deosebire este intre aerograful cu curgere gravitationala a vopselei si cel cu aspiratie?
Ce deosebire este intre aerograful cu actionare duala si cel cu actionare simpla? "

Ala cu scurgerea gravitationala e mai bun pentru ca ai rezervorul deasupra aerografului , e practic corp comun cu pistolul , e mult mai usor de intretinut si de pus vopsea in el.

Aerograful cu actionare dubla la apasare pe buton iese aerul, iar cand tragi de buton practic incepe sa iasa vopseaua. Deaia i se zice cu actiune dubla. Din nou asta e mai bun pentru ca ai mai mult control.

Partea cu vopsitul ierburilor e putin cam aiurea mai ales cand ai atatea produse dedicate pesagisticii. totul depinde de tehnica si de cum amesteci produsele pentru un realism cat mai ridicat. Vezi pe youtube filmele celor de la woodland scenics.

La fel si pentru copaci daca vrei sa ii faci handmade o sa gasesti suficient de multe produse cu variatiuni de culori maricele astfel incat la libera creatie sa poti sa faci un copac cat mai realist. Nu stiu daca poti sa vopsesti tulpina cu aerograful, nu cred ca merita pentru ca pierzi jumate de vopsea chinuindu-te sa acoperi tot. Mai degraba incerci pensula ca aia lasa si dare ceea ce sunt destul de utile si realiste la un copac.

Spor.
 
Compresoarele pentru umflat pneuri nu sunt potrivite pt. aerograf chiar cu vas tampon de linistire a pulsatiilor pentru ca nu rezista sa functioneze prea mult timp fara intrerupere, fiindca se supraincalzesc. In scurta vreme il distrugi. Poti mesteri unul din compresor de frigider. Sau cumpara unul obtinut astfel. Este fiabil, silentios si eficient.
http://www.cartula.ro/forum/topic/4006-compresor/

http://www.cartula.ro/forum/topic/3535-compresor-aerograf-facut-acasa/

am vazut unul si pe lokomotiv, daca nu ma insel.
 
http://www.tienda.ro/45-nail-art-aerografie

Cred ca e cel mai ieftin compresor existent pe piata, are presiunea ideala pentru vopsit. Dupa cum vad eu pe site se gaseste la set direct cu aerograful... la un pret care e pomana.

Eu mi-am cumparat doar compresorul si e bestial. Nu face galagie mai deloc si are presiunea perfecta pentru vopsitorie in regim amator. Greutatea nu cred ca depaseste mai mult de 1.5 kg... eu zic ca face toti banii. Diseara pun poze cu el.
 
Salutare, pot sa declar ca sunt foarte multumit. Sincer , e ce trebuie pentru vopsitoria pe care o fac eu. Vopsire de suprafete mari in modelism. nu sunt pictor deci nu ma intereseaza sa fac cine stie ce chestii de detaliu. DUpa parerea mea dungile subtiri ies destul de bine insa aici cred ca e vorba foarte mult de tehnica nu de compresor...



Mentionez ca pistolul nu este cel din kitul de pe site deoarece il cumparasem inainte sa gasesc compresorul asta.

Marile avantaje ale compresorului sunt cateva dar esentiale, este silentios, nu se incalzeste (dupa 15 minute de folosit continuu era foarte putin incalzit) , este uscat ( cel mai important avantaj dn punctul meu de vedere, nu baga ulei sau alte impuritati )
 
cosmin78 a zis:
are depozit de aer?daca nu,e un mare dezavantaj Rolling Eyes

Ca sa-l citez pe un bun prieten de-al meu:
"....nici nu e nevoie...E de ajuns un furtun mai lung, pen'ca aerul e compresibil..." !!!!

....si iata ca la compresorul lui Sogard, chinezii chiar asta au facut ca sa compenseze acel mare rezervor de aer: au atarnat un MAREEE furtun ... :wink: ...se vede si in poze .

La produse miniaturale se propun si se integreaza solutii inteligente !!!!!:roll:
Chinezii astia, dom'le....ceva de speriat !!! :wink:

La aerograful ROWI, pe care l-am luat in cooperare cu Radu 161, apoi acel furtun e muuult mai mic, dar acest compresor are si butelca pentru aer !

Marius.
 
Salut, si eu am un compresor de aerograf Rowi cu rezervor de aer. Chestia e ca depinde pur si simplu de compresorul propriu zis, cum e el facut. Daca smecheria asta pentru nail-art reuseste sa produca un curent de aer constant fara butelie de aer, nu-i nici o problema.

De obicei compresoarele sunt intr-un singur cilindru si din cauza asta curentul de aer iese sacadat, efectiv il simti cum "scuipa" cand mai tare si cand mai incet. Chestia asta poate sa fie deranjanta daca acest curent sacadat se schimba cu frecventa redusa atunci cand incerci sa vopsesti uniform ceva. O sa-ti iasa un jet sacadat, care face stropi cand mai mici, cand mai mari. De aia se prevede butelia de aer: are la intrare o supapa cu un singur sens, prin care aerul poate doar sa intre, astfel incat aerul se tot aduna acolo pana in momentul in care se atinge o presiune prestabilita, moment in care compresorul se opreste. Cand incepi sa golesti butelia, compresorul porneste automat si lucreaza pentru a pastra presiunea constanta in butelie. E o automatizare simpla, dar eficienta. Se poate insa si fara ea. Daca cel pe care-l ai isi face treaba, felicitari, ai gasit solutia potrivita pentru tine!
 
Nu stiu daca se observa din poze insa pe o parte si pe alta sunt ceea ce par a fi pompele de aer. Nu stiu cum sunt legate ele acolo ca nu am desfacut insa sigur merg in antifaza. Cand una trage aer de afara cealalta baga aer spre compresor si invers… eu am vopsit aseara cu el si nu am avut problema “sacadarii” . Inteleg ca rezervorul este mai eficient tocmai datorita presiunii constante insa cand nu-s bani…stiti voi cum e. :D pana cand o sa fac rost de componente sa finalizez contructia compresorului meu il voi folosi pe asta...
 
rezervorul ala de aer este pentru a da un flux constant si,cel mai important,motorul lucreaza doar cand este nevoie,umple butelia si se opreste,si tot asa.ce inseamna asta,o viata mai lunga pentru motor,economie in buzunar etc.
la inceput am avut si eu un compresor silentios cu motor care lucra pe direct,insa dupa ceva timp se incingea in draci.

Marius ,dai dracu´ de chinezi cu furtunele lor cu tot....aia e solutie ad-hoc,facuta pe genunchi.tot o sa iti lucreze motorul in coninuu :|
daca solutia este asa buna cu motorul pe direct,de ce la camioane nu se foloseste? :p
 
Cosmin, aici vorbim de aerografe mici ...nu de camioane mari :D ..
Aici nu e neaparat nevoie de atata aer ca sa fie necesar un rezervor de aer....

Asa cum zilele acestea, tocmai s-a rasturnat "Teoria lui Einstein" referitor ca nu se poate calatori mai incolo de viteza luminii, incet incet si in modelism apar solutii...surprinzatoare !!!

...si nu neaparat ca a adoptat o solutie facuta " pe genunchi " , ci doar a aplicat mai bine notiunile din fizica elementara !!!! :wink:
Eu cred ca tocai de aceea , chinezii ne-au si "invadat " cu produsele lor: multe dintre ele chiar au solutii inovatoare fata de cele deja traditionale, consacrate !!!! ....ca altele sunt "solutii furate", aici e alta discutie :D

Parerea mea: chinezul nu a renuntat la acea butelca de aer pentru ca sa-si dovedeasca el desteptatciunea, ci pentru ...a mai taia din costuri !!!! :D :D


De ceva vreme, stau si ma uit mai cu atentie la toate "prostiile " care vin din China asta mult hulita....unele sunt chiar " bombe", dar altele denota un ascutit simt pentru a fi eficace cu...resurse putine ...adica domnu' chinez "inventeaza din nou roata "...
Asa mi se pare si acest mini-aerograf...

Uite, la Rowi ala, apoi e ditamai dihania cu butelca in spate...si e si destul de greoi....
Chiar o sa-mi iau si eu un aerograf ca al lui Sogard, sa vad cum se comporta !!
Dar daca e deja pe piata si e folosit , apoi nu cred ca nenea chinezu scoate pe piata un produs care se va dovedi ....nevandabil pen' ca e prost construit....e impotriva culturii lor de....capitalisto-comunisti :D :D !!

Marius.