Adio, trenulete Märklin?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
IonutTrif a spus:
Uitati un articol interesant:...

aici e dezbatut mai pe larg:
http://www.t-online-business.de/c/17/71/14/78/17711478.html
Pentru cine n'are rabdare sa citeasca, articolul reclama coruptia in randul managementului de varf, traseul financiar prea lung (5 firme intermediare intre Maerklin si fondurile de investitii), costurile de consultanta exagerat de mari raportat la marimea firmei, achizitionarea de bunuri pe firma in interes personal (masini scumpe, etc.), intr'un cuvant haiducie in stil mare. Si, evident, investitorii sunt de vina. (N.B. In 2006 cand au preluat afacerea erau prezentati ca oameni de mare curaj spre deosebire de membrii familiei Maerklin care si'au pierdut avantul, bla-bla-bla).

M'a distrat participarea indirecta a Romaniei prin Dr. Ion Florescu, fondator Kingsbridge Capital, ca sa mai spuna cineva ca nu ne implicam in modelism feroviar! :)
 
Horia_Radulescu a spus:
pai unde sunt afaceri "necurate" cum sa nu fie romani?:)

Horia,

imi permit sa te "interpelez" si sa te asigur ca afaceri necurate exista cu si fara participare romaneasca...iar Maerklin este un caz unde
nemtii si-au taiat singuri craca,cu toata disciplina si exigenta lor :p ....iar exemple de afaceri necurate fara romani iti pot da gramada.

contrar parerii tale (de altfel si tu esti roman), mai exista inca destui romani cu principii sanatoase :wink:

scuze de off-topic
 
Horia_Radulescu a spus:
buna cosmin,

ai perfecta dreptate si sper ca ti-ai dat seama ca era vorba de autoderiziune si de un pic de ironie ;)

da Horia,insa...in ziua de azi,unde mai in toata Europa numele de roman este sinonim cu cel de tigan :? si din ce in ce mai generalizata parerea ca tiganii isi au originea in Romania :mask: :( ....ceva autostima ne-ar prinde bine...
 
Chestia e nasoala. Daca Marklin e cu un picior in groapa, inseamna cu nici Trix nu vom mai pupa peste o vreme. LGB la noi conteaza mai subtire. Variante:
1. se sisteaza productia, se vinde relativ ieftin (asta sa o credem noi) ce e pe stoc in speranta ca se vor recupera ceva bani.
2. se vand matritele la altii mai capabili in marketing dar cu potential redus la experiment EX Piko sau Tillig.
Mai presupunem ca peste ani de liniste in productia Trix si Marklin cei care vor poseda modele tinute la cutie vor face o investitie buna?
Cine stie...?
 
foarte nasoala treaba....magazinul de unde cumpar regulat are un alt magazin alaturi numai pentru Maerklin/Trix,patronul
spunandu-mi ca in caz de faliment va trebui sa reduca suprafata comerciala cu 75% si sa disponibileze 4-5 angajati(dintr-un
total de 10...8 dintre ei fiind femei :confused: ) si cazuri asemanatoare sunt multe prin toata Europa...pacat de viitorii someri.