Dupa cate cred eu ca stiu, si semafoarele mecanice sunt actionate tot de bobine, care pot avea mecanisme de auto-decuplare la capat de cursa sau... nu, iar aceasta caracteristica se gaseste in instructiunile respectivelor semafoare.
In ceea ce priveste actionarea de macaz de mai sus, ea are un contact "comun" la capatul ascutit (un singur pin), iar pe partea opusa caii ferate (nu se vede in imagine) se afla doua contacte din tabla metalica. Mecanismul macazului pune in legatura electrica pinul comun cu unul din aceste doua contacte metalice, in functie de pozitia acelor macazului. Astfel, un semafor luminos poate fi actionat de aceste contacte destul de simplu: un pol al tensiunii de 14V alternativ se aduce la pinul comun, "varfurile" de cositor ale becurilor semaforului se conecteaza la contactele metalice sus-mentionate, iar duliile se conecteaza impreuna la celalalt pol al tensiunii de 14V alternativ. Cu aceasta schema foarte simpla, becul luminos indica directia selectata, iar becul stins indica directia ne-selectata; cu putina atentie, in aceasta schema ar putea fi incluse si bobinele macazului, realizandu-se astfel si auto-decuplarea la capat de cursa.