Actionare macaz cu micro-servo

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Actionare macaz cu micro-servo (varianta 1)

Disperat de modul caraghios si defectuos in care functioneaza motoarele de macaz de la Piko pe baza de bobina magnetica, am inceput sa pun in practica un gand mai vechi si anume acela de a face o actionare de macaz pe baza de micro server de modelism.

Pentru comanda lor am folosit ca baza schema Servo Driver de alaturi…..


…dar la care am operat cateva imbunatatiri si modificari menite sa adapteze montajul la necesitatile mele. Iata schema modificata pentru a lucra cu actionarea.

Din forex am confectionat suportul pentru servo si bratul de comanda. Pe el se fixeaza axul ce transmite miscarea la acul macazului. Se strange la pozitie cu doua suruburi de reglaj. In final a rezultat un mecanism usor de amplasat pe diorama la orice inaltime a caii de rulare.
 
Am inceput lucrarea de montare a motoarelor de macaz pe traseul exterior de pe Diorama de la Slobozia. Vor fi in ambele capete cate un macaz actioanate fiecare cu cate un mecanism dar comandate simultan de un singur montaj electronicIata filmul functionarii mecanismului la ultima proba pe bancul de lucru.