A murit Rolf Knipper!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.913
2.368
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
salut,

tocmai am aflat cu stupoare de moartea lui Rolf Knipper, modelist profesionist din Germania!
http://www.1zu160.net/scripte/forum/forum_show.php?id=293454

Rolf Knipper a fost o mare figura a modelismului european din secolul XX... dioramele sale "gara mare cu depou" si "Rheintal" pe scara N au constituit un modul pentru mine si m-au calauzit... pe segmentele mele OBB vita de vie era realizata cu metoda lui...

dupa Rolf Ertmer dispare o a doua mare personalitate de neinlocuit din acest domeniu... :(

Dumnezeu sa-l odihneasca!
 
Horia, pentru asemenea vesti, comentariile sunt practic de prisos...

Nu fac decat sa reiau comentariul meu de "dincolo": Dumnezeu sa-l odihneasca!

Chiar daca o boala nemiloasa l-a smuls vietii si familiei sale, lectiile sale nu vor fi uitate, iar tehnicile inventate de el vor continua sa inspire generatii de modelisti. Cred ca este cel mai important lucru pana la urma, sa ramana ceva in urma unui om, iar altii sa-i urmeze pasii si sa-si aduca aminte de gandurile sale.

Nu in ultimul rand, iata ce inseamna traditie: in Germania modelisti de renume se transforma in legende si amintiri, in timp ce in Romania abia ne dezmeticim dupa 50 de ani de "construit comunismul in zbor"!

Cu totii suntem datori o moarte, important este insa ce facem inainte de asta. Dupa cum atat de intelept spune poporul roman, "invata-te sa nu faci umbra pamantului degeaba".

Oameni precum Rolf Knipper, care au inspirat atatea generatii de cititori ai revistei MIBA, ne demonstreaza cum se poate aplica aceasta vorba in domeniul modelismului feroviar.

Probabil ca in urmatoarea MIBA vom citi comentarii mai pertinente referitor la aceasta veste trista.

Dorin