1 Iunie - Ziua Portilor deschise la RATP Iasi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

TATRA

Well-Known Member
Trenulist
7 Iulie 2010
559
1
IASI
www.wix.com
WEBSITE
http://www.wix.com/adriancrenganis/machete?ref=nf
YAHOO
death_rocker2003
LOCATION
IASI
Ne propunem s㒠valorificam una dintre cele mai pitoreşti apariţii din oraş - tramvaiul de epocă’. Aflaţi la vârsta întrebă’rilor, copiii privesc în general fascinaţi un tramvai pe stradă’: cum merge, de unde vine si unde se duce, unde “doarme noaptea”, cum face nenea să’-l porneasc㒠şi să’-l oprească’, mai ales ca unii dintre ei nu au circulat niciodata cu tramvaiul, fiind si la varsta prescolara cand este nevoie sa fie insotiti de parinti.
RATP îşi propune s㒠fac㒠posibil ca ră’spunsurile la aceste întrebă’ri s㒠le fie oferite copiilor de că’tre angajaţii regiei, organizând o zi a “porţilor deschise” pentru copii, de ziua lor.
Astfel, o grup㒠de la o gră’diniţ㒠din Iaşi va putea vizita depoul RATP de la Gara, de unde vor pleca cu tramvaiele de epoc㒠spre depoul Dacia.
La destinaţie copiii vor putea admira expozitia de machete tramvaie si trenulete realizata de Clubul de Modelism Feroviar Iasi.
De la depoul din Dacia, copiii vor reveni cu vagoanele de epoca la depoul de Gara.

Nota
Acest eveniment este un experiment. Speram sa iasa o treaba de nota zece si, incepand cu 2012, sa realizam acest tip de eveniment pentru publicul larg.

 
Expozitia de machete am organizat-o in vopsitoria RATP Iasi din depoul Dacia.
30 - 31 mai 2011 - Pregatiri1 iunie - Depou Gara
Echipa de la McDonald's impodobea tramvaiul AEG 1.


Vizita "organizata" in depou :mask:


Fotograf la datorie...


Plimbare pe dealul Copoului cu batranul AEG.


Depou Dacia. Cred ca imaginile vorbesc de la sine.
Fotografii:
http://s1192.photobucket.com/albums/aa334/Adrian205206/RATPIasi2011/
 
Tramvaiul de epocă’, rezervat pentru micii că’lă’tori

RATP Iaşi a organizat o plimbare cu tramvaiul de epocă’, de 1 iunie, acesta fiind rezervat pentru copii. De altfel, RATP a continuat astfel tradiţia de a oferi un moment special copiilor prin ieşirea pe traseu a pitorescului tramvai de epocă’, restaurat în atelierul regiei. în acest an însă’, organizatorii au dorit s㒠se dedice celor mai mici că’lă’tori, copiii de gră’diniţă’. Mai mult, micuţii au avut ocazia de a vizita şi depoul regiei precum şi expoziţia de macchete de tramvai şi tren.

„Aflaţi la vârsta întrebă’rilor, copiii privesc în general fascinaţi un tramvai pe stradă’: cum merge?, de unde vine şi unde se duce?, unde st㒠noaptea?, cum se porneşte sau se opreşte?, mai ales ca unii dintre ei nu au circulat niciodat㒠cu tramvaiul, fiind şi la vârsta preşcolar㒠când este nevoie s㒠fie însoţiţi de pă’rinţi, care îi transport㒠la gră’diniţa cu maşina personală’. De aceea, am dorit s㒠oferim prilejul ca toate aceste întrebă’ri s㒠îşi afle ră’spunsul într-o zi specială’. Copii de gră’diniţ㒠au fost încântaţi s㒠stea ală’turi de vatman sau s㒠poat㒠vizita depoul”, a declarat Adrian Mihai, purtă’torul de cuvânt al regiei de transport. Ală’turi de o zi special㒠pentru copii de gră’diniţă’, regia a putut promova utilizarea transportului public de că’tre copiii. Dimineaţă’, o grup㒠de la gră’diniţa „Sf.Nicolae” din Iaşi a vizitat depoul regiei de la Gară’, de unde au plecat cu tramvaiul de epoc㒠spre depoul Dacia. Aici, copiii au admirat expoziţia de machete tramvai şi trenuri realizat㒠de Adrian Crenganiş şi George Ipate, coordonatori ai Clubului de Modelism Feroviar Iaşi, dup㒠care au revenit la depoul Gară’.

http://curierul-iasi.ro/zambetul-copiilor-sarbatorit-la-iasi-3622


Copii au calatorit de ziua lor cu tramvaiul de epoca
35 de copii s-au plimbat de ziua lor prin Iasi cu tramvaiul de epoca. Micutii s-au aratat incantati cu atat mai mult cu cat tramvaiul a fost decorat cu baloane iar la destinatie i-a asteptat o expozitie de machete de tramvaie la depourile RATP. 35 de copii de la gradinita nr 17 Sf. Nicolae din Iasi s-au plimbat prin Iasi cu tramvaiul de epoca al orasului. O parte dintre acestia au calatorit pentru prima data cu tramvaiul.
Copiii au calatorit in lungul si latul Iasului cu tramvaiul de epoca pus la dispozitie in fiecare an de Regia Autonoma de Transport Public. Micutii
s-au aratat incantati de calatorie.

Andreea : "Ce faci aici in tramvai? Bine. Ai mai calatorit cu tramvaiul? Am mai calatorit odata si atunci tata a fost capitan. Si ti-a placut? Da."

David: "Ce faci astazi aici? Astazi ma duc la Mac? E Ziua copilului. Ai mai calatorit cu tramvaiul? Da, de multe ori, dar nu mai calatoresc. De ce? Nu prea vrea mama. Iti place tramvaiul? Da."

Unii dintre copii au calatorit pentru prima data cu tramvaiul.

Briana Ioana: "Ai mai calatorit cu tramvaiul? Nu. Si cum ti se pare posibilitatea de a calatori astazi ? Pai... a fost frumos. Si mi-a placut foarte mult cum a aranjat tramvaiul. Si pe unde ati fost? pe unde ati calatorit? Pai am calatorit prin copou."

Micutii au fost insotiti de educatoarea lor, care le-a fost alaturi pe toata durata calatoriei.

Eugenia Ghinita, educatoare gradinita nr 17 Sf Nicolae: "Astazi este ziua copiilor. Ne bucuram foarte mult ca am avut aceasta ocazie sa-i plimbam cu tramvaiul de epoca, pentru ca am ramas surprinsa ca nu au mers niciodata cu tramvaiul. Nu m-am gandit ca macar odata nu i-au dus parintii din curiozitate, asa sa vada."

Copiii au avut parte de un program interactiv organizat de Regia autonoma de transport.

Maricel Gherca, director general RATP Iasi: "In fiecare an de 1 iunie am fost alaturi de copii. Anul acesta le-am facilitat o plimbare cu tramvaiul de epoca si o vizita in cele doua depouri ale noastre, cel de la Gara si depoul din Dacia. La depoul din Dacia am organizat o expozitie cu machete de tramvai si macheta de trenulete si tramvaie functionala."

Ziua international a copilului este sarbatorita in Romania in fiecare an de 1 iunie. Sarbatoarea a fost stabilita de Fondul international pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite in anul 1954.

Natalia Varanita, Marius Archip

1 iunie 2011

http://www.telem.ro/telem/local/34290-copii-au-calatorit-de-ziua-lor-cu-tramvaiul-de-epoca.html
 
o initiativa laudabila, bravo celor implicati, daca se gandea cineva si in bucuresti era si mai bine, asa asteptam poate prindem si noi ca anul trecut (parca?) o parada de tramvaie de epoca
stau si ma gandesc ce frumos ar fi fost sa fie asa ceva si pe vremea cand eram si noi copii, ca de abia asteptam toamna sa vina tib-ul (sau cum se numea), ca erau pe ici pe colo tot felul de machete mai mult sau mai putin functionale
felicitari inca o data, si la mai mare
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.